tiistai 16. tammikuuta 2018

Kuulumisia: Gradua, treeniä ja ryijyn ompelemista

Nythän se pakkanen kehtasi saapua kyläilemään! Toivottavasti visiitti on lyhytkestoinen, ja pakkanen ei tuosta kiristyisi enempää. Tuo maksimissaa kuusi pakkasastetta on oikeastaan vielä mukavakin. Jaaha, ilmeisesti pakkanen ei olekaan ongelma? Mitäs muuta kuin pakkasta? Kevätlukukausi ja ties mikä kausi ovat auttamattomasti käynnistyneet, siispä töihin jouduttu alkamaan.

Gradua, prakkareita ja tentti
Otsikkoon tiivistyy tulevan parin kuukauden projektit. Gradu on edennyt toistaiseksi mukavasti, mutta maanantaina saan virallisen ”tuomion”. Jos huomautettavaa on paljonkin, ei auta muu kuin tehdä vaaditut korjaukset. Jotain varmasti pitääkin korjata, mutta on toinen asia kuinka paljon. Ensi viikolla alkavat praktikum II:n ryhmät, joista suoritan samaan aikaan kahta eri ryhmää. En siis tasan samanaikaisesti. Vähän jännittää miten hyvin saan hommat hoidettua, siltä kokemuksesta tiedän ryhmien olevan suuritöisiä. Ei millään pahalla mutta: liian suuritöisiä suhteessa opinpisteiden määrään.

Nuo praktikum -ryhmien tehtävät kyllä onnistuvat ja todennäköisesti ilman ”yötyötä”, mutta tehtäviin tartuttava lähes välittömästi. Kirjat on haettava kokoontumisen jälkeen, ja homma laitettava kotona heti alkuun. Teoriassa helppoa vai mitä? Alkuun energiaa ja aikaansaamiskykyä riittää, mutta kolmen viikon kuluttua tilanne voi olla toinen. Opiskeluvuosien aikana kokemusta on kertynyt molemmista skenaarioista. Uskon että voimat kyllä riittävät, mutta ajanhallinnan kehittyminen onkin toinen haaste. Toisaalta asian tiedostaminen auttaa paljon. Täytyy kai itsekin noudattaa sitä, mitä puolison tyttärelle toitotetaan: ”Koita tehdä ne läksyt heti koulun jälkeen.” Helvata sentään mitä vaatimuksia..

Kuvahaun tulos haulle study hard Realistista?

Tuleva tentti hieman jännittää myös, sillä yksi kirjoista on englanninkielinen, ja aihepiiri luonnollisesti täysin vieras. Loistava asetelma siis! Erityisen v-mäistä tässä on, että asia hoituu todennäköisesti vain lukemalla. Epäreiluuden määrää ei siis voi enää sanoin kuvata.

Salilla
Siellä on käyty harvinaisen säännöllisesti! Kiitos tenttiluvun, olen palannut lukemiseen pyörää polkiessa. En tiedä tuleeko hiki ensisijaisesti polkemisesta vai yrityksistä saada tolkkua tekstistä. Jos joku pohtii tällaisen lukemisen tehokkuutta, olen huono keskittymään tenttikirjaan pitkiä aikoja jos istun paikoillani. Ehkä minulla on pieniä keskittymisvaikeuksia, mutta polkiessa on tullut luettua suurempia sivumääriä kuin kotosalla sohvalla! No, lukeminen avitti tekemään eilen pidemmän aerobisen. Tavallaan mukava huomata että moinen sujuu vielä, mutta mitään säännöllistä aikataulua pitkäkestoiselle aerobiselle ei ole. Teen silloin kuin teen. Lyhytkestoisemmat intervalliharjoitteet tuntuvat hyödyllisemmiltä luistelua ajatellen. Mukavuuskysymyshän tämä ei ole.. 

Kuvahaun tulos haulle marge simpson workout

Yläkropan ja käsien treenaaminen on sujunut oikeastaan ihan mukavasti, vaikken rehellisyyden nimissä kaikesta pidäkään. Hartiat ja yläselkä ovat kehittyneet ja saaneet muotoa, mikä tietenkin on mukava juttu. Vähemmän mukavaa on, että muutamat paidat ovat käyneet kyseiseltä alueelta aika epämukaviksi.. Mutta vielä eivät ole repeytyneet!

Vatsa-ja selkätreeni sijoittuvat pääasiassa kotipuoleen. Akrobatialiikkeet sen sijaan teen suurimmaksi osaksi salilla, kiitos tilojen. Yritän vielä hieman saada varmuutta tuohon kärrynpyörään eteenpäin ja takaisin. Jossain vaiheessa pieni siirtymä ja lisähaaste voisi olla paikallaan. Puolivolttiin olisi hauska siirtyä, mutta pehmusteita kaipaisin enemmän. No, ehkä puolivoltinkin aika tulee vielä! Siinä vaiheessa annan itsellenkin kyllä kehut rohkeudesta..

Jäällä
Kisaohjelmaa on tullut harjoiteltua, muttei vielä musiikin kanssa. Keskivaiheessa on jokunen kohta joiden muistaminen tuottaa vaikeuksia. Mutta kertausta vaan! Jos perusharjoittelua ajatellaan, olen iloinen että nyt taas askelsarja joka toimii osana alkuverryttelyä. Toki haasteena on muiden askeleiden jääminen vähemmälle, mutta yritän parhaani mukaan niitäkin treenata. Näihin kuuluvat mm. rittiaskeleet, mohawkit, kaaret ja käänteet. Kolmoset ja kaksoiskolmoset kuuluvat vakkareina alkuverryttelyyn, joten ne pysyvät mukana.

Axel on viittä vaille valmis, tai ehkä enemmänkin varttia vaille. Viimeinkin tekniikka on muuten kunnossa, mutta pyöriminen eli rotaatio pitäisi saada nopeammaksi. Eli paljoa ei enää puutu! Muissa hypyissä ei ole mitään äärimmäisen merkittävää edistystä tapahtunut. Kehitys on hidasta, mutta kehitystä sentään. Piruetit sen sijaan tuntuvat menevät jo paremmin, ja nopeutta on selvästi enemmän kuin alkusyksystä.

Tulevana perjantaina olisi tarkoitus käydä ohjelmaa läpi valmentajan kanssa. Runko koko ohjelmalle on oikeastaan valmis, mutta annan valmentajalle vapaat kädet täydentää ja ”värittää” yksityiskohtia. Odottelen innolla mitä tulevan pitää!

Kotosalla
Täällä tulee vietettyä aikaa, vaikka jatkossa hieman vähemmän. Kotona naputtelen gradua parhaani mukaan, mutta onneksi pieni pala aikaa jää muullekin. Käsityöt kuuluvat edelleenkin päivittäisiin aktiviteetteihin. Tällä hetkellä tekeillä on mm. pitsiliina sekä uusi ryijy. Kokoluokka on sama kuin edellisessäkin, mutta aihe tällä kertaa ”jääkukkia”. Laittelen kuvaa kun työ etenee riittävän pitkälle. Olen kieltämättä tyytyväinen väreihin ja odotan innolla millaista jälkeä tulee!

Myös ”omia” kirjoja lueskelen joka ilta. Tällä hetkellä meneillään on ballerina Elsa Sylvesterssonin elämäkerta. Tarina on erittäin mielenkiintoinen! Jotenkin näyttää niin oudolta katsoa kuvia, joissa esimerkiksi ”joutsenprinsessan” asu ja meikki ovat näyttäneet ainakin minun silmääni samanlaisia 40-luvulla kuin tänäkin päivänä! En siis todellakaan tunne balettia. Ilmeisesti lajissa yhdistyvät traditio, mutta samalla hiuksenhienot muutokset ”modernisoimassa” traditiota. Luulisin?

Kuvahaun tulos haulle elämäni piruetit

Television katsominen jää yleensä iltaan, ja aika on maksimissaan 45 minuuttia. Syy: kellonaika ja väsymys. Ns. tavallisen television puolelta en suoranaisesti seuraa mitään sarjaa. Vatsa-ja selkätreeniä tehdessä laitan päälle jotain mitä nyt jaksaa katsella/kuunnella sen vartin ajan. ”Kylmä rinki” -sarja lienee kuitenkin sellainen, mitä tulee katseltua jos aikaa ja jaksamista on. Piristävänä vaihteluna näin kuitenkin vihdoin ja viimein elokuvan ”Tom of Finland”. Tykkäsin ja peräti sivistyin!

Tällaista siis tänne kuuluu. Miten teidän tammikuunne on sujunut?


P.S Olisiko ”Ohjeita taitorullaluisteluun” tyyppisille ”Ohjeita taitoluisteluun” -teksteille käyttöä? Eli ohjeistusta perusliikkeisiin, mutta tällä kertaa jäälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti