keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Välipalaraati: Vähemmän keinotekoista!

Välipaloja ei olekaan tullut ruodittua vähään aikaan! Tämä johtuu osaksi siitä, että valikoima on muuttunut aika tavalla. Osaksi kyllästymisen vuoksi, mutta myös terveydellisistä syistä muutama aiempi suosikki on jäänyt pois tai vaihtunut toiseen. Tämän hetken välipalasuosikkeja yhdistävät pienempi määrä keinotekoisuutta, halvempi hinta sekä suhteellisen hyvä saatavuus pienemmistäkin kaupoista. Syy: vähemmän ”eksoottisuutta”. Lisäksi välipalojen täytyy edelleenkin olla sellaisia, että niitä voi syödä matkan päällä. Tässäpä tammikuun suosikit:

Ehrmannin maustamaton rahka
Klassikko on palannut! Kyllästyn tähän säännöllisesti, mutta nyt raikas maku vetää taas puoleensa. Suurena plussana tässä tuotteessa on helppo nieltävyys. Jos joku ihmettelee moista arviota, niin kokeilkaapas miten hyvin esim. Pirkan rasvaton maitorahka menee kurkusta alas. Nielet ja nielet, mutta mönjä ei liiku kurkustasi mihinkään suuntaan. Kaupasta riippuen hinta (ilman punaista lappua) liikkuu peräti 80 sentin ja yhden euron välillä.

Kuvahaun tulos haulle ehrmann maitorahka

Toinen, ihan hyvä korvike on Lidlin jogurttirahka. Hinta on varsin kohtuullinen, eli 55 senttiä. Rasvaa on ihan pikkiriikkisen enemmän kuin Ehrmannin rahkassa. Maussa tämän huomaa juuri ja juuri, mutta määrä ei todellakaan ole katastrofaalinen.

Valion sokeriton rahka, päärynä
Esanssit kohdillaan! Hinta on jo hiema yli euron, mutta tämän kestää juuri ja juuri. Pakkauksen täytössä harrastetaan kuitenkin pientä huijausta, sillä sisältöä on vähemmän kuin purkin koko antaa ymmärtää. Onnistuneiden esanssien vuoksi tämä annettakoon anteeksi.

Makuun vielä pieni kehaisu: päärynäesanssia ei ole liikaa. Esimerkiksi päärynäjäätelö on mielestäni aika hirveää, mikä johtuu juuri ylimakeasta esanssista.

Banaani
Loistava välipala treenin jälkeen! Kiitos palauttavan vaikutuksen, lihakset ovat vähemmän tukossa vaikka joutuisi pidempään istuskelemaan treenin jälkeen. Eipä tämä keltainen mötikkä suurempia esittelyjä tarvitse. Hinta riippuu merkistä, mutta tuskin hienoinkaan luomumerkki kovin hintavaksi tulee. Pihtarina ja maailmaa tuhoavana ilkimyksenä ohitan luomuhyllyn, ja pirunsarvet päähän kasvaneina suuntaan tavallisen riistomerkin luokse.

Kuvahaun tulos haulle banaani

Itse tehty proteiinijuoma
Näin on päässyt käymään, eli olen itse alkanut juomia valmistamaan. Pidemmän päälle rahaa säästyy, juomaa saa enemmän ja makuun voi vaikuttaa. Olen käyttänyt Leaderin soijaproteiinia. Alkuun hommasin pariinkin kertaan suklaan makuista, mutta nyt päädyin maustamattomaan. No, totta puhuen suklaa oli aika.. etsittävissä?

Resepti on yksinkertainen: Maitoa, proteiinijauhetta, banaani ja mausteeksi esim. kahvia tai esimerkiksi kanelia. Hyvää tulee! Tuon proteiinijauheen kanssa joutuu vain olemaan varovainen, sillä vähänkin liian suurella määrällä juoma muuttuu lusikoitavaksi.

Kuvahaun tulos haulle leader soya
Soijaproteiinin mausta kiistellään paljon. Osa ei voi sitä sietää, mutta minua maku ei häiritse. 

Riisipiirakka
Mitä tätä perustelemaan? Hiilihydraatteja ennen tai jälkeen treenin, edullinen hinnaltaan, helposti syötävissä ja makukin hyvä. Kiinni siis!

Kuvahaun tulos haulle riisipiirakka

Uudet ”löydöt” ovat siis hivenen yksinkertaisempia aiempiin verrattuna. Totta puhuen tässä tapahtui sekin ihme, että kyllästyin proteiinipatukoihin. Maku ja koostumus eivät vain enää napanneet. Itse asiassa monet alkoivat harvemmin ostettua maistua liian makeilta. Myös ns. valmiita proteiinijuomia olen harrastanut todella vähän, mikä johtuu tuon jauheen hyödyntämisestä. Vaikka jauhepussi jonkin verran maksaakin, se tulee pidemmän päälle halvemmaksi. Varmaan jatkossakin suosin maustamattomia versioita, sillä lisäaineita luulisi tulevan joukkoon vähemmän esanssien jäädessä pois. 

Saa nähdä miten pitkään nykyiset mieltymykset pysyvät. Toivottavasti pitkään, sillä tämä tuntuu hieman terveellisemmältä suunnalta aiempaan nähden. Proteiinipatukat -ja juomat eivät siis ole millään kieltolistalla. Jos joskus sellaisia tekee taas mieli, minulla on täysi lupa sellaisia ostaa.


Millaisia välipaloja olette suosineet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti