lauantai 24. helmikuuta 2018

Välineurheilun ihanuus: En ehkä tee näillä mitään mutta haluaisin itselleni..

Kaikki on nykyään välineurheilua!” Näin totesi eräs tuttava kun keskustelun aiheeksi nousi urheiluun liittyvät kustannukset erityisesti välineiden suhteen. Vaikka yritän leikkiä viimeiseen asti vaatimatonta ja kritisoida välineurheilua, pakko tuo toteamus on tunnustaa todeksi. Ja kieltämättä taitoluistelu kuuluu raskaan sarjan välineurheiluun, ainakin välineistön suhteen. Mutta jos hetkeksi unohdamme välineurheilun paheellisuuden, on pakko myöntää että välineistöstä löytyy kaikenlaista mukavaa. Välineet ja vaatteet.. pakko tunnustaa että ne motivoivat kummasti! Mikä onkaan hauskempaa kun löytää kivoja treenivaatteita, vai vaikkapa uusia ja mielenkiintoisia apuvälineitä? Viis siitä että saattavat jäädä nurkkaan pölyttymään..

Vaikka turhaa materialismia kritisoinkin, olen lähes kuolannut monien vaatteiden ja välineiden perään! Osassa hintataso vain on sitä luokkaa, että opiskelijabudjetilla on parempi hieman toppuutella sisäistä shoppailijaa. Mutta saa kai sitä kaihoten katsella? Ja heti alkuun myönnän, että seuraavista välineistä tai vaatteista yksikään ei ole edes välttämätön. Eli turhamaisuus voittakoon!

Taittopatja voimisteluun
Tämä olisi niiiiiiin kiva erityisesti kesällä pihalla! Tässä voisi hyvin harjoitella kärrynpyöriä, puolivoltteja, käsilläseisontaa, kuperkeikkoja ja ties mitä! Ja väsähdyksen jälkeen vain loikoilla? Tuo taitto-ominaisuus taas helpottaa kuljettamista paikasta toiseen. Hinta vain hieman kirpaisee, etenkin jos kyllästyminen iskee nopeasti.. Mutta aina kannattaa haaveilla!

Kuvahaun tulos haulle voimistelupatja
Treenihousut
Mitään edullisia nämä jäälle tarkoitetut treenihousut eivät ole, mutta niin kivalta näyttävät.. ja tietenkin onnistun terällä tekemään lahkeeseen hirveitä reikiä. Mikä ihme noissa strassikuvioissa on kun vetävät puoleensa??!!! 

Kuvahaun tulos haulle skating pants

Edea Ice Fly -luistinkengät
Näistä ns. uusista malleista tämä kenkä näytti jotenkin niin nätiltä ja freesiltä! Kyllä, strassit herättivät huomioni..

Kuvahaun tulos haulle edea ice fly

Kevytterät
En keksi perustetta miksi hyötyisin näistä. Kuulemma helpottavat hyppimistä, mutta todellisuudessa ero tavallisiin teriin on pieni. Mutta nimi vain kuulostaa niin hienolta! Tosin tuo ulkonäkö hieman tökkii.. mutta ehkä silmä tottuu näihinkin? Ulkonäköhän on hienon nimen lisäksi tärkein. 

Kuvahaun tulos haulle kevytterä

Strassihanskat
Näistähän saisi vaikka juhlahansikkaat! Osaavatkin olla niin nättejä..

Aiheeseen liittyvä kuva

Tanssilenkkarit
Siis minulla ei mitään tietoa osaisinko tällaisia liikkua, enkä edes tiedä sopiiko moinen kenkä jalkaani. Korkeintaan mietin, että näillä olisi kiva tehdä mm. akroharjoituksia, hyppyjä tms. Todennäköisesti taittaisin vain nilkkani. Mutta hei, tanssilenkkari kenkänä kuulostaa vain niin hienolta!

Yhtäkään mainituista en todellisuudessa tarvitse, vaikka aivoni yrittävät jatkuvasti listata lukuisia perusteluja vaatteen tai välineen tärkeydelle. Taittopatjan käyttöaktiivuus on varmasti alkuun todella suuri, mutta pysyykö innostus vai laimeneeko ajan myötä? Tässä kohden olen kuin pikkulapsi joka mankuu kaupassa jotain: ”Kyllä mä tätä käyttäisin!!!” Tämä lause kuitenkin unohtuu ennemmin tai myöhemmin.

Kuvahaun tulos haulle dance shoes

Välineet urheilussa..
Vaikka väline ei aina paranna itse suoritusta, kummasti se motivoi. Minusta ainakin on oikein kiva mennä treenaamaan uusissa vaatteissa. Nuo Edean luistimet eivät välttämättä edes sovellu jalkaani ja harjoitteluuni, mutta ne ovat niin nätit.. Edean Piano -mallista sen sijaan en pidä. Epäesteettinen sanoisinkos! Ja tietenkin puolen vuoden kuluttua kuolaan noiden yli 600 €:n kenkien perään. Kyllä luitte oikein. Tosin mainittakoon tässä kohtaa, että puolet halvemmalla on mahdollista ihan kelvolliset kengät. Kovemman tason kilpailijoilla nuo arvokkaammat mallit ovat ymmärrettävä vaihtoehto, ja sama ilmiö esiintyy varmasti muissakin lajeissa. Mutta oli kyseessä mikä laji tahansa, väline ei tee suoritusta urheilijan puolesta. RF2 -kenkäni ovat ulkonäöllisesti tylsän yksinkertaiset, mutta toisaalta palvelleet minua erittäin hyvin. Toki olen hieman pettynyt. Selostuksen mukaan kengät on tarkoitettu kaksois –ja kolmoishyppyjen hyppimiseen. Tämä taso on vielä saavuttamatta. Pitännee laittaa reklammaatiota.


Järki mukaan, sillä pääsee pitkälle. Ei liene mitenkään väärin panostaa halutessaan myös materialistiseen puoleen. Vaikka jonkin väline lisäisi motivaatiota vain väliaikaisesti, miksei sitä voisi hankkia? Tietenkin rajansa kaikella. Jos asunto täyttyy vähän käytetyistä urheiluvälineistä –ja vaatteista, on hyvä painaa jarru päälle tai harkita edes kirpputoritoimintaa. Mutta joskus uudet välineet ja nätit vaatteet piristävät kummasti, ja saavat siirtymään salille, lenkille tai milloin mihinkin. Eli materialismi pääsköön myös välillä esille! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti