lauantai 16. huhtikuuta 2022

Helppoa, edullista ja vegaanista: Ruispuolukkavaahto

 Ruuan hinnan nouseminen mietityttää varmasti monia. Itsekin pohdin kuinka hintojen nouseminen vaikuttaa viikon ruokalistaan. Todennäköisesti hyvin vähän, mutta esimerkiksi maitotuotteiden hintojen nouseminen voi hieman vaikuttaa ostoskorin sisältöön. "Rungon" monille (itse tehdyille) ruuilla antavat kolme sanaa: helppoa, edullista ja vegaanista. No, edelleenkään en ole vegaani, mutta vegaaniruokien osuus on edellee merkittävä ruokavaliossani. 

Myös ruuan ekologisuus on kiinnostanut vuosi vuodelta enemmän. Edelleen olen todella huono ostamaan vain lähiruokaa. Rehellisesti sanottuna hinnalla on suuri merkitys. Käytän tosiaan eineksia todella vähän. Välipalaksi tarkoitetut jogurtit (niin vegaaniset kuiten ei-vegaaniset) ovat tavallisesti "valmiita". Jogurtin valmistaminen itse ei ole päässyt suunnitelmavaihetta pidemmälle.. Kaipasin pitkästä aikaa jotain itse tehtyä välipalaa jossa helppous, vegaanisuus ja edullisuus yhdistyisivät. Ja ehkä ekologisuus.. Kas, sellainen löytyikin: ruispuolukkavaahto. Tämä on nopeampi valmistaa kuin vispipuuro, ja ruisjauhot tuovat hieman vaihtelua. Ohje on yksinkertainen:

1,5 dl ruisjauhoja

2 dl kiehuvaa vettä

200 g puolukoita (pakastepussin verran, saavat olla jäisiä)

Makeutukseen sokeria, steviaa, hunajaa tai mistä kukin tykkää

Itse tykkäsin tästä kovasti, samoin "koemaistaja". Kokeilin samaa myös mangososeen kanssa, mikä toimi myös. Eli jos puolukat tuntuvat liian kirpakoilta, tähän voi varmasti käyttää hyvin esimerkiksi mustikoita tai vadelmia. Mansikatkin uskoakseni toimivat hyvin, mutta itse käyttäisin sosetta. Syynä on pienimuotoinen nirsous: olen pienestä pitäen kammoksunut hajonneesta mansikasta syntynteiden limaisten "roikaleiden" koostumusta. 

Oikein mukavaaa pääsiäistä kaikille! Testaajille pieni toive: jos kokeilette muuta kuin puolukkaa tai mangososetta, kertokaa miten onnistui! :) 

Ruokaohjeet löytyvät jatkossa myös Aliisan Instagramista nimimerkillä aliisa_85  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti