sunnuntai 22. elokuuta 2021

Ihonhoitoni vakiotuotteet tällä hetkellä

No niin. En ole hetkeen kirjoittanut ihonhoitotuotteista. Tämä johtunee osittain siitä, ettei suuria muutoksia valikoimassa ole tapahtunut. Yhtä poikkeusta laskematta valikoima koostuu edelleen ns. halpiksista. Ihoni osaa olla oikukas. Periaatteessa se rasvoittuu herkästi, mutta on toisaalta pintakuiva ja herkkä. Tästä syystä olen jättänyt pois kaikki liian tehokkaasti puhdistavat tuotteet. 

Ihonhoitoni perustuu jossain määriin korealaiseen ihonhoitoon. Käytän vettä todella vähän, ja puhdistan ihon öljyllä (babyoil). Hieron öljyä kasvoihin hetken aikaa. Ehkä yritän myös parantaa verenkiertoa ja toivoa jonkinlaisia anti-age  -vaikutuksia. Ohjeiden mukaisesti (jos olen edes ymmärtänyt niitä) lisään käsin vettä, jolloin öljyn koostumus muuttuu geelimäiseksi. Puhdistan öljyn pois hieromalla kasvoihin tavallista vartalovoidetta, jonka pyyhin ensin vedellä kostutella vanulapulla, sitten kasvovedellä tai misellivedellä kostutetulla vanulapulla. En siis käytä varsinaista puhdistusainetta. 

Voiteiden tulee olla melko mietoja ja mahdollisimman vähän hajustettuja. Seuraavaksi luvassa on ns. vakiovarusteet ja pieni arvio niistä. Vaihtoon vai ei..

Sinkkivoide
Ihoni josta en meinaa saada mitään tolkkua kukkii välillä. Luulen että taustalla ovat mm. stressi ja hormonaaliset tekijät. Toisaalta myös helle ja hikoilu ovat saattaneet vaikuttaa asiaan. Ihoni tekee todella helposti arpia, jotka yleensä ovat erittäin näkyviä. Sinkkivoide on toistaiseksi ollut paras tapa rauhoittaa ärtyneitä näppylöitä jotka ottavat nokkiinsa pelkästä vilkaisusta. Ihan sama vaikka miten varoisi. Itse asiassa niistä jää jälki vaikka miten varoisi, mutta sinkkivoide tuntuu nopeuttavan paranemista. 

Olen käyttänyt vauvoille tarkoitettua sinkkivoidetta. Valintaan vaikuttava mm. hinta, koostumus ja riittoisuus. Apteekin sinkkipasta ei tästä syystä houkuttele. Tällä kertaa Lidlistä hankittu sinkkivoide oli siedettävää käyttää myös kesän helteillä. Yleensä olen laittanut voidetta ns. paikallisesti, mutta joskus laajemmalle alueelle.Cienin misellaarivesi
Misellivesi vai misellaarivesi? Viisaammat voivat vastata. Käytän suurimmaksi osaksi juuri tätä Cienin versiota. Edullinen ja hyväksi havaittu. Tuon pumppupullon kanssa on ajoittain ongelmaa, mutta toistaiseksi "toimimattomuus" on ratkaistu kääntämällä pullo ylösalaisin ja painamalla pari kertaa. Cienillä misellaarivesi on sopivan miedosti hajustettua ja koostumus mukava. Iho ei myöskään ole osoittanut ärtymisen merkkejä. 

Tosin silloin tällöin käytän Rainbown kasvovettä, mikä ei ole lainkaan huonompi. Ainoa ero on, että kasvovesi ei sovellu silmänympärysiholle. Tai ainakaan ohjeiden perusteella. 


Cien: vegaaninen yövoide
Tätä tuli testattua ihan mielenkiinnosta. Voide oli hieman fiinimpi Lidlin perinteisiin tuotteisiin nähden, ja mielenkiinnosta halusin testata. Voide tuntui ravitsevan ihoa mukavasti ja koostumus oli oikeastaan mukavan kevyt, vaikkei rasvaisuus yövoitessa ole itseäni haitannut. Suuri miinus tulee kuitenkin liian voimakkaasta hajusta. Lisäksi voide on aiheuttanut hetkeksi pientä kutinaa ja kirvelyä kasvojen iholla. Suosittelen vähemmän herkälle iholle. Omalta osaltani totean: Ei jatkoon. Bellavita (hajustamaton)
Tämä harvinaisen pahanhajuinen voide on ollut ns. luottotuote jo pitkään. Toistan jo satoja kertoja kertomaani vitsiä: Bellavitan erikoisuus on siinä, että sekä hajustettu että hajustamaton haisevat pahalta. Mikään muu tuote ei ole toistaiseksi pystynyt samaan. Hajusta viis, sillä ihoni on tykännyt Bellavitan päivävoiteesta. Olen kerran kokeillut myös yövoidetta. Hieman miinusta tulee erittäin rasvaisesta koostumuksesta. Iho käytännössä katsoen kiiltää. Toisaalta aamulla iho on ollut todella hyvässä kunnossa. Kenties tämän kaveriksi tulee siis yövoide. 

Vaikka hinta aluksi hirvitti (n. 15 euroa), voide on riittänyt niin pitkäksi aikaa että tuote on maksanut itse itsensä takaisin. Tämä tuubi on hankittu muistaakseni kesäkuussa ja ollut käytössä myös yövoiteena. Puhdistuspyyhkeet
Suurimmaksi osaksi käytän tavallisia vanulappuja, mutta joskus näitäkin. Koska liiallinen suihkussa käyminen tahtoo kuivattaa ihoa, on ollut parempi löytää jokin toinen puhdistuskeino illoille joita edeltävänä päivänä ei ole tullut hikoiltua paljoa. Näillä on ollut hyvä pyyhkäistä selän ja rintakehän ihoa sen verran että tuntuu hieman raikkaammalta. Miksi vauvoille tarkoitettuja puhdistuspyyhkeitä? -Koska ne jos mitkä sopivat herkälle iholle. P.S Älkää kysykö kuvan asettelusta.. Cien -silmänympärysvoide
Tämä on ollut luottotuote pitkään. Edullista, riittoisaa ja tekee tehtävänsä. Joskus voisin kieltämättä kokeilla jotain muutakin esimerkiksi Lumenelta. Vinkkejä? Ikää on tosiaan 35 vuotta.. minulla siis, ei voiteella.  Kangasnaamio 
Hah! Kerran pari kuukaudessa haksahdan näihin! Joskus on vain hauska kokeilla näitä. Nyt Lidlin valikoima hieman kyllästytti, joten päätin testata tällaista kangasnaamiota. Taisi olla halvimpien joukossa. Vika on todennäköisesti käyttäjässä, mutta en ole koskaan osannut asetella kangasnaamiota niin että se todella "istuisi". Onko pärstäni malliltaan viallinen? Toisaalta kangasnaamio lähtee helposti pois eikä vaadi huuhtelua tai pyyhkimistä. 

Ja arvio: ihoni ei ainakaan pahastunut tästä. Itse asiassa naamio tuntui kosteuttavan oikein tehokkaasti. En voi kehua että pärstäni olisi erityisemmin nuorentunut, mutta ei myöskään vanhentunut. Kosteuttavasta vaikutuksesta suuri plussa! Eli tätä tulee ehkä kokeiltua vielä uudelleenkin. Oliko joukossa tuttuja tuotteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti