sunnuntai 15. elokuuta 2021

Helppoa, edullista ja vegaanista: tomaattipohjainen pastakastike soijarouheesta

 Se perinteinen: helppoa, edullista ja vegaanista. Tällä kertaa listalla olisi tomaattipohjainen pastakastike soijarouheesta. Ehkä otan vapaudet käyttää nimikettä soija-bolognese, vaikka resepti ei ehkä ole aivan autenttinen virallisen bolognesen kanssa. Taas ajatuksena olisi valmistaa arkiruokaa 2-3 päiväksi. 

n. 1,5 dl soijarouhetta liotettuna

1-2 sipulia

1 suuri porkkana 

1/2 kesäkurpitsa

1 tomaatti pilkottuna

Oliiveja

1 prk paseerattua tomaattia (500 g)

(tomaattipyrettä)

suolaa

mustapippuria 

oreganoa tai/ja basilikaa

1 prk kaurakermaa (ei pakollinen)


1. Paista kasvikset haluamallesi kypsyysasteelle2. Lisää joukkoon liotettu soijarouhe ja oliivit (ei haittaa jos nestettä tulee hieman mukaan)3. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyree


4. Lisää mausteet

5. Lisää kaurakerma ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. Kuten huomattavissa on, maustamisen suhteen tämä ruoka menee perusmauilla. Mukaan voi tietenkin lisätä esimerkiksi valkosipulia. Itseltäni se jäi pois unohdukseksi kutsutun inhimillisen erehdyksen vuoksi. Hyvä selitys? 

Lopussa muistutan jälleen, että itse en ole vegaani. Punaista lihaa ja muutamia nirsoilun kohteita lukuunottamatta olen sekasyöjä, mutta vegaanipainotteinen. Itse tosiaan päädyin tällaiseen kompromissiin monesta syystä: terveydellisistä, käytännön tason sekä sosiaalisista syistä. Voisin vedota myös ilmastosyihin. Valitettavasti olen tietoinen etteivät kaikki käyttämäni raaka-aineet ole niitä parhaita tästä perspektiivistä. Siispä sädekehä siirtyköön jonkun toisen pään päälle. 

Itse panostan mieluiten ruokaan, josta pakkausjätettä syntyy mahdollisimman vähän. Tästä syystä itse tehty ruoka tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. Tästä syystä esimerkiksi riittoisat soijatuotteet ovat kovassa käytössä. Mutta.. ei liikaa stressiä, pääasia että ruuanlaitto on mukavaa ja lopputulos maistuva!

Mukavaa sunnuntaita kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti