torstai 12. elokuuta 2021

Loma loppui, arki alkoi: Tuttua, uutta ja mukavasti ulkoilua

 Päk to wörk! Arki on siis alkanut, joskaan ei aivan pehmeällä laskulla. No, ehkä tähän jotenkin ehtii mukaan. Kuten arvata saattaa, luvassa on pieni kuulumispäivitys ensimmäisestä työviikosta ja ylipäänsä paluusta arkeen. 

Töissä uutta sekä tuttua

Työnkuva ja paikkakin ovat osaltaan tuttuja. Konkreettisesti paikka on tuttu todella monen vuoden takaa ja aivan eri tavalla. Ns. käytännön asioissa erityisesti TVT-puolella on sekä tuttua että uutta, mutta onneksi aiemmin opittu nopeuttaa hieman uuden oppimista. Ihan parasta vaihtelua on työpaikan sijainti kävelymatkan päässä. Kävelymatka ei ole pitkä, eli jos se "kunnon" talvi taas sattuu tulemaan, tuosta pitäisi selvitä jäätymättä. No, esimerkiksi räntä- ja loska -kelillä tilanne voi olla toinen. 

Jäälle pitkän tauon jälkeen

Edellisen kerran luistelun helmikuussa, ja sekin oli ulkojäällä. Varmuuden vuoksi suhtaudun varauksella jäähallin aukioloon, sillä koronatilanne edelleen näyttää muuttuvan jatkuvasti. Nyt ei auta muu kuin toivoa, että rokotukset vaikuttaisivat tartuntalukuihin toivotulla tavalla. Siitä huolimatta toivon että jokainen jaksaisi vielä malttaa mielensä ja varoa. Jo maskin käyttö julkisilla paikoilla erityisesti tilanteissa joissa turvaväliä ei voida pitää auttaisi paljon. 

Entä luistelu? Kieltämättä näin pitkän tauon jälkeen ilmassa on ollut pientä jännitystä. Mutta oikein mukavastihan se meni! Näin ensimmäisellä kerralla oli juuri sopivaa aloittaa teränkäyttöharjoituksista ja ns. helpoista hypyistä. Oheisissa harjoitukset olivat juuri mitä hieman kadonnut kehonhallintani kaipasi: harjoittelua piruetti lusikalla ja juuri sopivia harjoituksia keskivartalolle. Odotan innolla ensi viikkoa! Ylipäänsä kroppani tykkäsi tuosta kaikesta, tuntuu että viime päivien jumitus ja painostava olotilakin helpottivat. 

Unettomuus vaivaa..

Kostea ilma, uusi työ tuttuudesta huolimatta, muutoksia muutosten päälle ja ties mitä mieltä myllertävää. Yritä siinä sitten nukkua vaikka mieli tekisikin. Yritän parhaani mukaan olla stressaamatta uniongelmista, sillä kyseinen asia vain tahtoo pahentaa asiaa.  Kahvi ja alkoholi ovat jääneet kokonaan pois, jälkimmäinen 100%:sesti ja kahvin määrän yritän pitää vähäisenä tai aamuun painotettuna. No, toistaiseksi näistä ei ole mitään hyötyä. 

Kieltämättä unettomuus saattaa osaksi johtua muutamista toistuvista virheistä. Niistä lienee tulossa laajempi, aivan oma ripitystekstinsä. Asiaan vaikuttavat seuraavat virheet: ruutuaika liian lähellä nukkumaanmenoa, lenkkeily liian myöhään ja ylipäänsä asioiden jättäminen viime tippaan. Inhottava myöntää, mutta edelleen on asioita jotka näyttävät liittyvän omaan toimintaani. 

Ulkoilun lisääntyminen

Toisaalta tämä oikein mukava asia. Lenkille pitäisi vain lähteä tuntia aiemmin. No, huomenna tavoitteena olkoon 10 minuuttia tavallista aiemmin, seuraavana päivänä toiset 10 minuuttia jne. Pehmeä lasku? Olen saanut takaisin tutut alueet ja hyvät lenkkeilymahdollisuudet, eli kovin suurta puskemista lenkille lähteminen ei vaadi. Vaikka ajankohdassa on parantamisen varaa, ulkoilu on tehnyt hyvää erityisesti mielialalla. Kunto saisi olla reippaasti parempi, mutta kenties siihen tulee muutoksia. -Siis parempaan suuntaan. 

Tulevat kuukaudet

Luvassa on ensisijajisesti pienoinen totuttelu arjen aikatauluihin ja ylipäänsä siihen, että kellonajat ovat hievenen merkittävämmässä roolissa aiempaan nähden. Onneksi vuorokausirytmi on suunnilleen arki-asetuksissa, vaikka nukkumaanmenoaika saisi aikaistua puolella tunnilla. No, päivä päivältä paremmin. 

Kuten ennenkin, liikunta on minulle myös ns. henkinen voimavara, minkä vuoksi olen iloinen parantuneista ulkoilumahdollisuuksista. No, säätilat eivät ehkä aina mene yksiin tämän suuren ilon kanssa. Mutta sään salliessa yritän pitää ulkoilun säännöllisenä. Toinen mikä edelleen kiinnostaisi hieman, on säännöllinen uiminen. Kunhan uimahalli aukeaa, harkitsen sarjakortin hankkimista. Monestikohan säännöllinen uiminen on ollut harkinnassa.. 

Liikunnan ohella tykkään edelleen mm. soittaa, maalata tai vaikkapa lukea. Kiitos paikallisen kirjaston, lukemistoakin saa oikein mukavasti. Jos rehellisiä ollaan, tekemistä tahtoo riittää siinä määrin että vuorokaudesta loppuvat tunnit kesken. No, tärkeimmät asiat ensin, sitten sellaiset joille aikaa jää. 

Miltä sinun syksysi näyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti