perjantai 20. elokuuta 2021

5x viikon ärsyttävimmät & 5x viikon parhaat

Viikko alkaa olla loppusuoralla. Kuluneitä päiviä miettiessäni mukaan mahtuu niin mukavia kuin ärsyttäviä asioita. Jotta lopputulos olisi realistinen eikä ajaisi pakotetttuun optimismiin muttei toisaalta pessimismiinkään, olkoon listassa tasajako. Perusnegatiivisena persoonana aloitan ärsyttävistä asioista:

1. Kiire

Ilmeisesti loma-vaihde on vielä päällä, sillä en meinaa millään pysyä selkeästi tiukentuneissa aikatauluissa. Totta puhuen tuntuu siltä, että aina jotain unohtuu ja olen aina kaikkialla viime tipassa. Raivostuttavinta on, etteivät edes ennakointi ja aikaisempi aloittaminen tunnu edes auttavan! Joko saa odottaa joululomaa...

2. Sateista

Jeps. Juuri kun ehdin niin paljon innostua ulkoilusta, niin eivätkö päivittäiset sateet sitten ole tehneet visiittiään päivittäin. Kyllä, aurinkokin pilkahtelee ja välillä on suorastaan ihanteellinen ulkoilusää. Harmi vain, että ne hetket ajoittuvat sopivasti niin, ettei lenkkeilylle ole mahdollisuuksia. Luonnollisesti ne hetket ovat sen mittaisia että pidempikin ulkoilu olisi mahdollista. Mutta kas kummaa, heti kun ulkoiluun sopiva aika on, sataa. Voi pojat miten mukavaa aikaa syksy onkaan!

3. P**ka kunto

Kuntoportaat, lenkkeilyalueet, kuntoilupisteitä, wohoo!!!! Yritä näistä innostua kun kunto on päättänyt laskea niin, että aiempaan nähden tekeminen onnistuu juuri ja juuri puoliteholla. No, onneksi liikkumaan pääsee. Pieni määrä lisäenergiaa olisi vain mukava juttu. 

4. Laiskottaa

Edellisestä samankaltaiseen tilaan: laiskottaa toden teolla. Totta puhuen myös aikaansaamattomuus on tullut uutena kumppanina ilmeisesti jäädäkseen pidemmäksikin aikaa. Tässä kohden olen jo tarvinnut pientä "toiminnanohjausta". Käytännössä tämä tarkoittaa tehtävien asioiden kirjoittamista ylös. Ja kyllä, saisin ehkä alle puolet pakollisista asioista tehtyä ilman että kirjoittaisin lapulle päivän tehtävät. Huoh.. 

5. Työpöytä/ruokapöytä koko ajan sekaisin

Niin.. jotenkin organisointitaitoni ovat vielä hakusessa uudessa paikassa. Tilanne on helpottamaan päin, mutta vielä on paljon tekemistä. Ostoslistalla lienee seuraavaksi jokin paikka mm. papereille. Ja ties mille. Viikonlopun teemana pitäisi kai olla esimerkiksi laatikostojen etsiminen. Nettikirpparit luonnollisesti ovat houkutteleva ratkaisu. Äsken mainittu laiskotus vain tahtoo jarruttaa aloittamista. 

Joo joo! Jätetään siirrytään siis valituksesta viikon mukaviin kuulumisiin:

1. Jäällä taas!

Voi kyllä! Jo kerta viikossa on piristänut niin mieltä kuin kroppaa! Tietenkin pitkä tauko on tehnyt tehtävänsä, ei siis hyvällä tavalla. Toisaalta luistimet ja terät tuntuvat tutuilta ja kömpelyys sekä epävarmuus vähenevät joka kerta. Toistaiseksi olen halunnut keskittyä perusluisteluun ja varmuuteen. Valssi-ritti -harjoitteet ovat hyvin riittäneet hypyiksi. Itse asiassa vihdoin ja viimein hypyn tekniikan hiominen mahdollisimman pitkälle on alkanut kiinnostaa... 

Ennen kaikkea aivan parasta on mukava ja osittain tuttu porukka, ja jo lapsuudesta tuttu jäähalli. Hassua ehkä, tuossa hallissa on aivan ominainen haju joka on vuosikaudet pysynyt samana. Mikä lie hien, kumimattojen ja ilmankosteuden sekoitus?

2. Sosiaalista elämää

Sosiaalinen elämä on tosiaan lisääntynyt luistelun myötä. Ihan parasta oli saada tällä viikolla lenkkiseuraa! Vaikka olen mieltänyt itseni aivan erakoksi, tämä kieltämättä oli mukavaa vaihtelua. Lisäksi on ollut hauska tavata perheenjäseniä hieman useammin. 

3. Mukava soittaa!

Viikko takaperin saapui viimein uusi digitaalipiano. Vanhassa ei suoranaisesti ollut mitään vikaa. Säästämisen ja 15 vuoden yhteiselon jälkeen oli vain mukava päivittää soitin. Uusi digitaalipiano on soinut oikein kauniisti ja tuntuma on sopiva. Soittaminen on toistaiseksi ollut peräti päivittäistä. Kovin pitkiä aikoja en saa aikaiseksi harjoitella, mutta sen verran että kesän tauon unohdukset alkavat kompensoitua. 

4. Töissä alkaa asiat selkiytyä

Näin toisella kokonaisella viikolla itse paikka tuntuu tutummalta, samoin päivittäiset käytännöt ja työtehtävät ylipäänsä. Luulen että muutaman viikon sisällä varsinaiset työtehtävän saavat lopullisen muotonsa ja ehkä asiat alkavat mennä enemmän rutiinilla. Huonon nimi- ja kasvomuistin omaavalle näiden asioiden muistaminen on muuten kova juttu! Siinä yksi ilonaihe lisää. 

5. Vähemmän uniongelmia

Tämä on ollut oikein mukava ilmiö! Toivottavasti liika iloitseminen ei käännä tilannetta päälaelleen. Toki kerran yössä tulee herättyä, mutta uni antaa harvoin odotuttaa itseään. Nukkumaanmenoaika saisi vähän vielä aikaistua, mutta nykyinenkin aika on siinä mielessä riittävä koska herään ennen puhelimen herätystä. 

Luulen että asiaan vaikuttaa mm. ilmojen viileneminen ja rutiinien selkiytyminen. Hyvissä ajoin tehty iltakävely on osoittautunut hyväksi tavaksi. Tosin se täytyy tehdä niin, että rauhoittumiseen on vähintään pari tuntia aikaa. En tosin voi kehua olevani "skarpimpi", mutta sentään riittävästi nukkunut. 

Hyvää viikonloppua kaikille!!!! 

P.S Miten teidän viikkonne on sujunut? Pääsevätkö ärsyttävien ja mukavien asioiden määrä tasoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti