maanantai 12. heinäkuuta 2021

Nämä haluaisin oppia: selän taivuttamista jä käsilläseisontaa

 Olen kerran jos toisenkin paasannut somessa kuinka yrittämällä ja harjoittelemalla myös aikuisiällä voi oppia uutta. Ohjeistukset harjoittelun sisältöä ja asennetta kohtaan ovat olleet varsin kattavat. Yhden asian olen häpeäkseni unohtanut ottaa esille: Mitä itse olen harjoittelemalla oppinut? 97% esimerkiksi Instassa julkaisemistani kuvista ja videoista kuvaavat liikkeitä joita olen tehnyt pitkään ja siirtänyt julkisuuteen vasta kun hallitsen ne. Tuttua siis.. 

Nyt myönnän että helppohan tässä on kirjoittaa uuden oppimisesta kun esimerkkinä näytän vain asoita jotka osaan jo. No, paljastan siis muutamia liikkeitä joita olen harjoitellut ja jotka todellakin ovat vasta vaiheessa. 

Haaveena "needle"

Kyseessä on siis biellmanin kaltainen liike, jossa molemmat jalat ovat aivan suorassa ja selkä miltei kiinni jalasta josta pidetään kiinni. Olen tätä liikettä yrittänyt valehtelematta jo pari vuotta, mutta todella hitaalla menestyksellä. Osasyynä on liikkeen epämukavuus ja vaadittavan toistomäärän suuruus. Eli motivaatio laskee ajoittain. Äkkiseltään alla olevasta kuvasta luulisi ettei paljoa ole jäljellä. Voi kyllä on.. Käsilläseisonta -ja kävely..

No voi...!! Tällä hetkellä parhaimmillaan pysyn pienen hetken pystyssä ilman tukea, mutta edelleen olen seinästä riippuvainen. Käsilläkävelystä en haaveilekaan. Sen verran kuitenkin haaveilen näissä kehittymisestä, että otin käyttään harjoitteen jota entinen voimistelija suositteli. Kuten huomattavissa on, meno on varsin takkuista. Mutta: pari päivää ennen kuvaamista en saanut mitään liikettä aikaan. 


Selkä kunnolla kaarelle käsilläseisonnassa... 

Miten ne jalkapohjat voivatkin olla niin kaukana takaraivosta!! Olisi tosiaan kiva päästä ns. rengas -asentoon mutta ei.. "LInnunpesä" sen sijaan onnistuu, mutta saman asennon soveltaminen ei. No, en luovuta. Back to rotaatioharjoitus..

Jos hyvin käy, syksyllä odottaa mahdollisuus palata jäälle. Off ice -harjoittelukin tuntuu taas mukavammalta. Suureksi yllätykseksi rotaatiohypyissä ei ollut suurta pudotusta, mutta kahteen kierrokseen on vielä paljon matkaa... haasteena on korkeuden lisäämisen ja hyvän tekniikan yhdistäminen.. Yhteenvetoa:

Eli työn alla on muutakin kuin sellaista mikä menee valmiiksi hyvin. Näiden lisäksi harjoitteilla on tasapainon kehittäminen erilaisilla liikesarjoilla. Välillä korvistani taitaa tulla savua.. Mutta kyllä, ajoittain itsekin olen turhautua kun jokin asia ei suju niin nopeasti kuin itse haluaisin.

Vaikka omalla kohdallani luistelu on nk. päälaji, erityisesi koronan tuomat rajoitukset herättivät kiinnostusta taitolajeihin jotka eivät tarvitse erillisiä tiloja. Esimerkiksi trikkaus on kiinnostanut viime aikoina. No.. tällä hetkellä kokeilemaani "korkkiruuvia" ei erota epämääräisestä axel -hypystä. Toisaalta trikkaus on laji jossa kaipaisin edes muutaman tunnin verran minua enemmän osaavan opastusta. Eli 8-vuotiaan lapsen? No, mikään ei ole poissuljettua. 

Millaisia taitoja tai liikkeitä sinä haluaisit oppia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti