keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Core -treeniä jumppapallolla!

 Jumppapallo... kehonpainon avulla harjoitteluun hurahtaneena olen hieman laiska hyödyntämään välineitä, mutta jumppapallo kuuluu suosikkeihini! Toimii muuten loistavasti "työtuolina" myös! Erityisesti keskivartalon lihasten harjoittemisessa jumppapallo on tuonut mukavaa vaihtelua. 

Kuten joskus olen myöntänyt, päivittäinen keskivartalotreeni ei omalla kohdallani tapahdu ulkonäkösyistä. Selkäni ei muuten kestä. Viikko takaperin tuli testattua alle kaksi vuorokautta kestävää vähäisemmäksi jäänyttä liikuntaa ja pikkuisen enemmän istumista: selkä pamahti pahasti jumiin. -Siis istuessa. Eli ei jatkoon. 

No, joskus samat päivittäiset liikkeet kaipaavat oheen jotain vaihtelua. Tässä muutamia liikkeitä jotka olen todennut toimiviksi erityisesti keskivartalon lihasten vahvistamisessa: 

Jalat suoriksi ja koukkuun

Jumppallo kannattaa asetella sen mukaan miten paljon haastetta liikkeeseen haluaa. Mitä lähempänä jalkateriä pallo on aloittaessa, sitä kuormittavampi liike on keski- ja ylävartalolle. Jos sinusta tuntuu että lihaskunto on vielä hakusessa (tämä ei ole synti), kannattaa asettaa pallo aluksi esimerkiksi säärien kohdalle. Mitä verkkaisempi tahti on liikettä tehdessä, sitä enemmän siitä saa irti. 
1. Aseta pallo sopivalle etäisyydelle polvista. 2. Vedä hitaasti jalkoja koukkuun. Yritä pitää selkä suorassa. 3. Suorista jalat ja toista liike. 

Pallo jaloista käsiin ja päinvastoin

Tässä liikkeessä on ripaus leikkimielisyyttä. Itse asiassa liike on napattu muistaakseni rytmisen voimistelun lihaskuntoharjoituksista. Todennäköisesti tämä siis on yleisessä käytössä. 

Lantionosto keskivartalolla tai pakaralihaksilla

Tämä liike vahvistaa mm. selkää ja syviä vatsalihaksia. Jos noston tekee parakalihaksilla, liika vahvistaa puolestaan ns. syviä pakaralihaksia jotka ovat olennainen tuki myös esimerkiksi selälle. Itse teen tavallisesti x määrän toistoja molemmilla tyyleillä. P.S Suorittelen tätä liikettä molemmilla tyyleillä erityisesti teille joilla ristiselkää säännöllisesti rikkoo rauhansopimusta.

Pitoa kylkilihkasiin

Huh, tässä on jo haastetta! Tämän liikkeen olen itsekin vasta ottanut käyttöön. Myönnän että tiukkaa tekee ja jatkuvasti meinaa keikahtaa. Tässäköön pysyttäköön niin pitkään kuin onnistuu. Allekirjoittanut vasta harjoittelee..


Tällaisia liikkeitä tällä kertaa. Mukavia treenihetkiä kaikille!

P.S Aliisan toilailuja ja kieron huumorintajun tuotoksia voit seuravata myös Instagramissa aliisa_851 kommentti:

  1. Hyviä liikkeitä :) . Toi eka on kyllä kova ja monipuolinen liike ;) hyvä kirjoitus.

    VastaaPoista