torstai 1. syyskuuta 2022

Vinkkejä notkeustreeniin: vähän muunnelmia

 Olen yrittänyt palata notkeusharjoittelun pariin ja monipuolistaa liikkeitä. Notkeuden treenaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja toistoja. Perusliikkeet monille notkeutta tavoitteleville ovat silta ja spagaatti. Niistä voi taitojen kehittyessä tehdä erilaisia muunnelmia. 

Ns. liikepankki on hyvä pitää laajana. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisten liikkeiden harjoittelua. Tavoitteena ei tarvitse olla venyminen aina vain enemmän, vaan ylipäänsä saman liikkeen tekeminen eri tavoilla. Tässä muutama liikevinkki notkeusharjoittelua täydentämään:


 Tämä "vaaka" löytyi vahingossa selkätreeniä tehdessä. Jalan ei tarvitse nousta yhtä paljon (tai vähän mikäli sinulla tausta esim. voimistelijana 😀). Tällä voi hyvin myös testata miten notkeusharjoittelu on pelittänyt. Jos itse voin kommentoida, on äärimmäisen ärsyttävää yrittää saada jalka suoraksi.


Tämä ns. polvivaaka on hyvää tasapainoharjoittelua. Vaikka pintaa vasten on sekä kämmen että polvi, en sanoisi tätä helpommaksi kuin perinteinen versio, sillä asento ja painopiste ovat eri tavalla. 


Ja ikkunavaaka..


 Tämän pongasin jooga-asennoista ja oli pakko ottaa kokeiluun! Totta puhuen itselläni alkoi olla suuntavaisto koetuksella 😀

Notkeusharjoittelun ei tarvitse siis olla pelkkää vääntämistä yhä enemmän ja enemmän. Keho ja toisaalta myös aivot tykkäävät saadessaan pientä vaihtelua. Jos liikkeet näyttävät hurjilta, ei hätää. Sinun ei tarvitse murehtia onnistuuko sama. Kuvissa joista haen inspiraatiota henkilön vääntää itsensä kirjaimellisesti kaksinkerroin tai sellaiseen ylispagaattiin että itsekin mietin kestääkö trikoot. Oman taso on se, mikä määrittelee liikeradan laajuuden. Edistystä voi puolestaan seurata esim. kuvaamalla kerran viikossa. 

Oliko kuvissa tuttuja liikkeitä? 

1 kommentti:

  1. Kilpa-aerobicissa punnerrettiin tuosta viimeisen kuvan asennosta :D tosin en minä, kun en ehtinyt harrastaa lajia kovin kauaa :D Mie pääsin jo aika lähelle spagua pitkästä aikaa, kun säännöllisesti tein 30days split training sovelluksen jumppaa vielä vuosi sitten, raskausaikana se vähän unohtui ja nyt en ole vielä aloittanut uudestaan.

    VastaaPoista