perjantai 3. tammikuuta 2020

Ihonhoitoni: Halpiksia, vedettömyyttä ja Bellavitaa


Tapani ihonhoidossa on pidemmän aikaan ollut yhdistelmä eri ”metodeita”, joista olen napannut iholleni sopivimmat. Lisäksi valintoihin vaikuttavat edullisuus ja ekologisuus. Jälkimmäisessä onnistun osaksi, osaksi en. Ns. luonnonkosmetiikkaa en harrasta. Ehkä joskus innostun siitäkin. Tuotteita valitessa katson tarkasti hintaa, ja yli-innokkaana säästäjänä valitsen yleensä edullisimmat vaihtoehdot.


Veden käyttö minimiin
Ns. vedetön ihonhoitoi alkoi kiinnostaa jo pidemmän aikaa sitten. Ihoni on hieman haasteellinen, joskaan ei vaikeimmasta päästä. Ihoni kiiltelee herkästi ja 34 ikävuodesta huolimatta myös yksittäisiä finnejä ilmaantuu välillä. Tulkitsin pitkään tämän merkkinä rasvoittuvastasta ihosta. Se ei kuitenkaan selittänyt ärtyneisyyttä. Kyseessä olikin mitä ilmeisimmin pintakuiva, herkkä ja ehkä lievästi atopiaan taipuvainen ihotyyppi. Huh, olisinpa tajunnut tämän vuonna 90-luvun loppumetreillä, Clearasilin kultakaudella!

Kuvahaun tulos haulle clearasil 90 luku

Epäilyni vahvisti myös kosmetologi timanttihionnan yhteydessä. Kyllä, käyn kosmetologilla peräti 15 vuoden välein. Kieltämättä uusi käynti houkuttelisi.. No, silmiini osui blogitekstejä vedettömän ihonhoidon vaikutuksista ihon kuntoon. Samoihin aikoihin myös misellivedet tulivat markkinoille. Ajatus veden käytöstä luopumisesta kuulosti lähes epähygieeniseltä, mutta iho-ongelmien motivoimana kokeilin. Aivan heti iho ei reagoinut millään tavalla, mutta muutaman viikon aikana ihoni kunto selkeästi parani. Ilmeisesti vesi oli kuivattanut liikaa.


Puhdistus öljyllä tai kosteusvoiteella
Babyoilia käytän nykyään laiskuuden vuoksi ihon puhdistuksessa vähemmän, eli 1-3 kertaa viikossa iltaisin. Sen sijaan vakiopuhdistusaineeksi siirtynyt tuote on lähes nolo: Xtran kosteusvoide. Olen aikaisemmin täällä tunnustanut sitä käyttäväni, mutta käyttöalue on laajentunut jälleen. Aluksi voidetta hierotaan kasvoille kevyesti, sitten voide pyyhitään pienellä vesimäärällä kostutulla vanulapulla. Viime aikoina olen viimeistellyt puhdistuksen Rainbown kasvovedellä. -Vaihtelu virkistää, siis Lidlin tuotteiden ohella. 

Kuvahaun tulos haulle rainbow kasvovesi Kierrettävästä korkista pieni miinus, muuten ok!


Näiden tuotteiden hinta ei päätä huimaa. Xtran, ehkä yksi epäesteettisimmistä kosteusvoideputeleista maksaa Prismassa 1,45€ ja kasvovesi vähän päälle kaksi euroa. Ekologisuuden kannalta jäämme taas hieman miinuksen puolelle, sillä vanulaput ovat kertakäyttöisiä. Kaikessa hirveydessäni käytän laiskoina hetkinä vauvoille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä (Lidl) ilman mitään ”lisäaineita”. Periaatteessa vanulappuja voisi tehdä kestoversioina itse. Käytännössä en ole saanut moista aikaiseksi. Toisaalta jos käytän Xtran voidetta (babyoilin kera) sekä kosteusvoiteena että sellaisenaan puhdistusaineena, vältän ylimääräisten pakkausten hamstraamisen ja lopulta siirtämisen jätteiden pyhään maahan.


Lidl ei petä
Lidlistä saatavien Cien -kasvo -ja silmänympärysvoide ovat olleet käytössä jo pitkään. No, mitä sitä hyvää vaihtamaan. Käytössä ovat olleet Cienin anti-age -voiteet. Vital -tuotteita en ole testannut. Jos jollain on niistä kokemuksia, kertokaa toki! Lidlin voiteet ovat olleet tosin vähän siinä rajalla hajusteiden suhteen. Toistaiseksi hajusteiden määrä ei kuitenkaan ole ollut ongelma.

Kuvahaun tulos haulle cien anti wrinkle (Kuva: ebay.com) 

Investointi: Bellavita
Ihan mielenkiinnosta päätin kokeilla Bellavitan A-vitamiinivoidetta vakuuttavien mainosten innoittamana. Toki anti-age -vaikutuksiin liittyvät huhut kiinnostivat, mutta sitäkin enemmän ihoa rauhoittava vaikutus. Ensimmäisenä osti epähuomiossa hajustetun version, mikä mielestäni haisi pahalta. Onneksi haju ei ollut voimakas. Toisella kertaa ostin hajusteettoman. Sekin haisi pahalta, mutta edelleenkään haju ei ollut voimakas. Molempia voisi luonnehtia ”apteekksituotteen” hajuisiksi.


Kuvahaun tulos haulle bellavita (yliopistonapteekki.fi)

Sellaisenaan Bellavita ei tunnu kosteuttavan liikaa, ja koostumus on ”töhnämäinen”. Tosin olen ennenkin lisäillyt kosteusvoidetta päivän aikana, ja sama toimi nytkin. Olen käyttänyt Bellavitaa suunnilleen muutaman kuukauden. Mitään hurjia muutoksia en ole havainnut, mutta iho on pysynyt kelien vaihtelusta huolimatta hyvässä kunnossa. Bellavita saa siis pysyä. 


Yhteenvetoa
Ihonhoito on siis sisällöllisesti pysynyt melko samana. Mitä en maininnut, olen ns. testimielessä käyttänyt kasvoilla myös näin talviaikaan aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on 20. Auringon paistaessa vähänkin enemmän käytän aurinkolaseja, mutta lähinnä valoherkkien silmien vuoksi. Suojakertoimen käyttö tahtoo olla kuitenkin projekteja, joiden mahdolliset tulokset näkyvät parin vuosikymmenen päästä. Eli palataan asiaan viimeistään vuonna 2040. No, aihe saattaa käväistä blogissani myös sitä ennen.

Kuvahaun tulos haulle sun Aurinko on kiva mutta kuivattava

Xtran voide on tosiaan osoittaunut babyoilin ohella monikäyttöiseksi. Erillisiä puhdistusgeelejä -tai maitoja en ole käyttänyt aikoihin. Investointi jota en maininnut, on LV:n kasvoseerumi, eli sekin halvimmasta päästä. Jossain vaiheessa mieli tekisi kokeilla Lumenen Lähde -tai Valo -seerumeita. Todennäköisesti nätti pakkaus houkuttelee enemmän kuin sisältö vaikutuksineen?


Oletteko te tehneet yllättäviä löytöjä ihonhoidon alueella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti