keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Uudet aikataulut: Joko paniikki iskee?


Olen aina pitänyt itseäni heikosti sopeutuvaisena erityisesti erilaiseen arkirytmiin. Kuulun niihin tylsimyksiin jotka tykkäävät tehdät asiat tiettyinä päivinä tiettyyn aikaan. Työkuvioissa on tapahtunut pienoisia muutoksia niin työn sisällön kuin aikataulujen suhteen. Sanotaan että muutos on ainoa pysyvät asia. -Ainakin tämä pätee työaikoihini. Toki jotain pysyvää on, mutta samoin muutoksia.

Ei kahdeksan tunnin työpäivää maanantaista perjantaihin
Tiedä häntä miten helposti sellaiseen sopeutuisin. Hmm, kenties pakon edessä hyvinkin. Työni ei ole suoranaisesti vuorotyötä, sillä en tee X-mittaisia työvuoroja. Toisaalta vuorotyön tavoin minulla on ajoittain myös viikonloppuisin töitä.

Koen tällaisen työajattoman työn oikeastaan vapauttavaksi, mutta esimerkiksi yhteisten menojen kannalta se voi aiheuttaa omat haasteensa. Näitä ennaltaehkäisen merkitsemällä ”poikkeavat” työajat keittiön kalenteriin. Näihin kuuluvat nimenomaan viikonlopuille ajoittuvat työt.Kuvahaun tulos haulle work time


Selviätkö kun et pääse treenaamaan milloin huvittaa?”
Hengissä ollaan, ainakin toistaiseksi. Luulen että parin viikon takainen norovirus oli suurempi koettelemus. Totta puhuen pääsen edelleenkin treenaamaan lähestulkoon juuri niin usein kuin haluan/kropalleni sopii. Päivät vain eivät ole aina samat. Suurempi haaste ristiselälellä ja yläselälle ovat päivät joihin liittyy paljon istumista, mutta onneksi sellaisia on harvemmin. -Kiitos aktiiviselle työnkuvalle.

Toki totutuista päivistä poikkeaminen ajoittain aiheuttaa harmistusta. Tämän myöntäminen antaa varmaan kritisoijille tehokkaan ässän hihaan. Jos nyt jollain puolustaudun niin tällä karulla tosiasialla: Olen ihminen siinä missä muutkin, enkä siis täydellisen epäitsekäs. Uskon että (lähes) jokaisella on jokin oma itsekäs asia mitä yksinkertaisesti tahtoo toteuttaa: tosi-tv -sarja, kirjahetki, Pokémonien metsästys omassa ylhäisessä yksinäisyydessä, ilta gourmet -ravintolassa yms. Diagnoosi tälle kaikelle: inhimillisyys.


Kuvahaun tulos haulle hmm


Alkuvaiheen hektisyys
Arkeni ei ole sen hektisempää kuin ennenkään. Hektisyys on vain muuttanut muotoaan. Kyse oikeastaan ole varsinaisesta kiireestä, vaan omaksumisajasta. Uskon että muutaman kuukauden kuluttua tuntuu jo rennommalta. -Tai ei välttämättä, mutta sen ajan hektisyys ei liity työhön.. ai että minä tykkään salamyhkäisyydestä!

Suuri haaste: eväät
Jep, aiemmassa työssä totuin mahdollisuuteen syödä työpaikan ruokalassa. Nyt pitäisi sitten opetella laittamaan kunnon eväät erityisesti pidempien päivien varalle. Periaatteessa onnistuminen tällä saralla olisi ollut mahdollista, mutta minä valopää keksin laittaa sosekeittoa punajuuresta, fetasta ja bataatista. Koostumuksen ohella keiton väri on sitä luokkaa, ettei sillä ole mitään asiaa reppuuni.


Kuvahaun tulos haulle beetroot soupEnemmän istumista sisältävinä päivinä tulen varmaan suosimaan ruokaisia salaatteja 90-luvun tyyliin. Kinkun skippaan, mutta jotain makaronilla höystettyä salaattia voisi yrittää alkaa laittamaan. Kasviswokki voisi olla toinen, mutta salaatti sopii paremmin kiireisiin kun aikaa on vähemmän.

Yhteenvetoa
Vaikka eväät herättivät ehkä syvällisimmän pohdinnan, mutta luulen että kokonaisuus on tasavertainen. Kuten totesin, muutaman kuuukauden sisällä totun uudenlaiseen menoon työtehtävät alkavat sujua varmemmalla otteella. Kerrankin aikaa opetteluun on enemmän kuin kesätöissä. Suurena plussana lienee kuitenkin mahdollisuus olla luova. Lisäksi olen pitänyt kovasti niistä työtehtävistä joita olen päässyt tekemään. Tästä on hyvä jatkaa!

Oikein mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti