lauantai 11. kesäkuuta 2016

Rullikset saapuivat!

Jestas sentään mitkä.. hmm, nyt tuli kyllä hivenen väärä kappale, ellei nyt oikein runontulkintaan liittyviä metodeita hyödyntäen löytä pitkää ja kiemurtelevaa aasinsiltaa itse aiheeseen. Nyt viimeinkin tuli mahdollisuus hieman kirjoitella. Ainakin lähes takana on viiden päivän työputki, jonka viimeistä päivää siirryn kohta aloittamaan. Viisi päivää ei varmaan äkkiseltään kuulosta kummoiseta, sillä tekeehän moni maanantaista perjantaihin kahdeksan tunnin päivää. Vuorotyössä tilanne on kuitenkin hieman toinen, kun kellonajat vaihtelevat. Kenties moni on valmis tirskumaan, mutta myönnän, en ole tehnyt tätä ennen vuorotyötä. Miten se on mahdollista? En tiedä, minulla on ollut hyvä onni. Joillekin vuorotyö toisaalta varmasti sopii, mutta itse pidän enemmän selkeistä aikatauluista. Toisaalta näinä aikoina ei mielestäni kannata edes haaveilla "kivasta" työstä, sillä ihan jo työn saaminen on todella kiva juttu, eikä lainkaan itsestäänselvyys. Tuo ilta-aamu -yhdistelmä oli aika raskas, mutta siitäkin tuli onneksi selvittyä.

Tänään on tosiaan iltavuoro (tai päivä), minkä vuoksi ehdin aamulla vähän käväisemään ulkosalla. Mukavana vaihteluna ja muutenkin iloisena yllätyksenä rullaluistimet saapuivat muutama päivä sitten! Tänään pääsin toista kertaa niitä testailemaan lähellä olevan koulun pihassa, ja vaikka oletin ettei väkeä ole liikkeellä näin aamusta, kyllähän ohikulkijoita kummastutti harjoitteluni. Ajallisesti harjoittelu on lyhytkestoista, sillä tänäänkin harjoittelun vain puolisen tuntia. Ensimmäinen kertaa.. se oli aikamoinen! En kaatunut, mutta olin virallisesti aloittelija. Tuntuman löytäminen vei aikansa, ja uskalsin korkeintaan luistella etuperin ja sirklata. Takaperin luistelusta ei ollut puhettakaan, saati sitten askeleista, hypyistä tai pirueteista. Ristiaskeleet lähtivät sujumaan jotenkin, mutta kaarista ei tullut mitään. Jokin kompuroiva valssiaskel sentään löytyi, mutta muutan luistelin yläkroppa jäykkänä ja katse tiukasti maassa. Myönnän että hieman epäilytti mitä tästäkin oikein tulee.. Tänään pääsin toista kertaa kokeilemaan, ja meno olikin vallan toinen. Nyt osasin käyttää polvia enemmän. Ulkokaaret menevät vielä jähmeästi, mutta valssiaskeleita ja ulkokolmosia tuli kokeiltua. Suurena yllätyksenä tulivat hypyt. Alkujaan tarkoitus oli tehdä vain varovainen valssihyppy. Sittenkin tulivatkin muut yksöishypyt axelia ja lutzia laskematta. Lutziin tila ei oikein riittänyt, ja ennen axelia yritän saada muihin hyppyihin korkeutta. Tulppi oli jostain syystä hankala, mutta muutamien kertojen jälkeen ritti ja flippikin menivät yhdelle jalalle. Korkeutta puuttuu vielä, kenties arkuuden takia. Mutta eiköhän sitä yrittämällä tule lisää. Kukkopiruettiakin tuli testattua sekä varovaista kiihdytyspiruettia, mutta istumapiruetti jämähti jotenkin. No, ensi kerralla uudelleen. Vaakaliu'ut olivat aika varovaisia, mutta ehkä nekin sujuvat kun useammin kokeilee. Koska nämä luistimet ovat hieman painavammat "tavallisiin" verrattuna, täytyy oheisharjoittelussa kiinnittää huomiota jalkojen lihasten vahvistamiseen. Nilkkapainoja en ole hetkeen käyttänyt, jotenkin niiden kanssa pitäisi hieman reipastua. Työn ohella harjoittelu on ollut hieman haasteellista eikä niin päivittäistä kuin muuten, mutta onneksi olen saanut itseni sään salliessa ulos hieman hölkkäämään ja tekemään hyppyharjoituksia. Tämän päivän jälkeen onkin pari päivää vapaata, joten eiköhän siinä tule mahdollisuuksia harjoitella niin rullisten kanssa kuin ilmankin.

Mitään suurempia suunnitelmia ei ole, kunhan nyt tästä päivästä selviää niin uskallan miettiä mitä seuraavaksi. Toisen esseistä sain sittenkin valmiiksi ja lähetin opettajalle. Tämän innoittamana päätin yrittää vielä toisen saamista valmiiksi, arvostellaan sitä sitten tai ei. Ihan yleisenä periaatteena pyrin siihen, etten jättäisi asioita kesken, vaikka välillä niinkin joutuu tekemään.

Oikein leppoisaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti