tiistai 21. kesäkuuta 2016

Päivitys ennen töihin siirtymistä

Ja tähän väliin pieni, enemmän liikuntapainotteinen "raportti". Itse asiassa teksti ei tällöin eroa aiemmista lainkaan, jos mielipide -tai mieltenpahoittamisteksetejä ei lasketa. Sain tosiaan pelastettua menetetystä kymmenestä opintopisteestä viisi, joten vahinko tulee olemaan aiempaa pienempi. Olen toki räveltänyt toista työtä, mutta keskittymiskyky ei riitä useamman minuutin työskentelyyn, joten projekti lienee luokiteltaviksi ajanviettotavaksi, tai sitten keskittymiskyvyn harjoittamiseksi. Töitä on jäljellä vielä viikoksi, ja päivät jakautuvat varsin epätasaisesti. Tänään on iltavuoro, samoin ylihuomenna. Juhannusviikonlopun olen töissä, mikä kelien suhteen harmittaa. Toivon noiden helteiden kääntyvän oikein masentavan sateiseksi sääksi! Sitten onkin enää pari päivää ja odotettu kesäloma. Suoranaisia suunnitelmia ei nurmikonleikkuuavun ohella ole. Jos viimeinkin kävisi onnekkaasti, mökille toivoisin pääseväni edes kerran.

Koska muutamana kuluneenä päivänä sää on ollut mitä loistavin ulkoilua, ts. luistelua ajatellen, olen käynyt parina päivänä peräkkäin tuolla samalla koulun pihalla. Kun vauhti ja varmuus lisääntyvät, tilan vähäisyys osoittautuu suuremmaksi ongelmaksi. Kunhan vain saan aikaiseksi, täytyy todellakin tarkastella josko vähän laajempia alueita löytyisi. Parkkipaikoissa ei sinänssä ole mitään vikaa, mutta en mielelläni mene sellaiseen kellonaikaan harjoittelemaan, kun "viralliset" käyttäjät tarvitsevat tilaa. Myös riittävän tasaisten alueiden löytäminen on vaikeaa, itse asiassa sellaista ei ole vielä löytynyt. Mokoma kaltevuus.. toisaalta voi olla hyvä, että harjoittelupaikat eivät ole kaikkein helpoimpia, sillä niihin tottuessa rajoitteita on vähemmän. Kuopat ja möykyt ovat toki vähän turhan suuri haaste, mutta pieni kaltevuus ei enää haittaa. Piruettien kohdalla edistuminen on hidasta. Eilen pääsin hieman lähemmäksi istumapiruettia, mutta edes 90 asteen kulmasta ei vielä voi puhua. Askeleissa sisäkolmoset tuottava ongelmia, mutta menevät toistojen myötä aina pikkuisen vähemmän vaikeasti. Oli tuokin ilmaus! Rittiaskeleissa varmuutta on enemmän, mutta ns. oikeaoppinen asento on vielä hakusessa. Hypyissä olen alkanut harjoitella axelia ja kaksoissalchowia, mutta onnistuminen antaa vielä odotuttaa itseään. Kunhan ponnistuksen asento ja lähtö menevät oikein, riittävän monet yritykset menevät aina pikkuisen lähemmäksi. Mitään ennustuksia en tee, onnistuvat sitten kun onnistuvat. Kaksoisrittiä olen pari kertaa kokeillut, mutta ensisijaisesti keskityn niin ritissä kuin flipissä korkeuden parantamiseen. Vaikka haluan jättää liian tarkat tavoitteet vähemmälle, on silti mielenkiintoista miettiä, millainen taitotaso on kuukauden kuluttua, ja miten taitorullaluistelu vaikuttaa jääharjoitteluun.

Oheistreenissä olen pyrkinyt hyödyntämään mahdollisuutta ulkoilla. Eilen poikkesin illan päätteeksi urheilukentällä tekemässä hyppy -ja porrasharjoittelua. Porrasharjoittelussa yritin korkeusharjoittelun ohella harjoittaa surkeaa motoriikkaani erilaisilla askelharjoituksilla, mistä toivottavasti tulee olemaan hyötyä. Vielä kun liikemuistia saisi parannettua..

Nyt onkin aika siirtyä ulkosalle ennen töihin lähtemistä. Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti