keskiviikko 15. joulukuuta 2021

RV23:n kuulumiset: sopeutumista ja jouluvalmisteluita

 Joulu lähestyy! Totta puhuen erityisesti alan odottaa ensi viikolla koittavaa joululomaa. Kuten edellisessä tekstissä ehdin valittaa: väsymys tahtoo kiusata. Mutta onneksi ensi viikolla on vain kaksi täyttä työpäivää ja viimeinen lyhyempi. Sitten saakin vähän lepuutella! RV 23 (20+) on ollut "työn alla" ja alkanut kohtuullisesti. Toki tässä on joutunut yksinkertaisesti hyväksymään että lepoa tarvitaan. 

Kävelylenkit ovat vähentyneet

Itse asiassa tähän ensisijainen syy on säässä: pakkaskelien vaihduttua suojasäähän kävelytiet ja tiet ylipäänsä ovat harmillisen liukkaita. Toki edelleen kävelen töihin ja työpaikalla saa hyötyliikuntaa. Myös kauppareissuilla tulee käveltyä, eli aivan laiskana tässä ei tarvitse olla. Turvallisuussyistä "mammajooga" ja kotijumppa saavat kelvata jos/kun ulkoilu muuttuu suotuisammaksi. 

Tietenkin kaipaisin enemmän ulkoilua ja ajoittain lisääntynyt sisätiloissa oleskelu joogasta ja jumpasta huolimatta turhauttaa. -Etenkin kun juuri pakkaset olivat syy miksi ulkoilu oli epämukavaa. No, kaikelle ei vain voi mitään. Täytyy vain toivoa että sää suosii taas ulkoilua. Ja sen ihanuuden tapahduttua toivon toki että fyysinen tila suosisi myös kävelyä. No, päivä kerrallaan ja viikko kerrallaan. 

Yksi verkkokurssi alkaa olla loppusuoralla!

Opintojen kanssa on pikkuisen valoa näkyvissä: lopputehtävän aika! Nyt täytyy vain vastoin tottumuksia aloittaa ajoissa. Jos hyvin käy, lopputyö ehtii valmiiksi päivää ennen deadlinea. Nyt toivon hartaasti saavani yhden keskenjääneen kurssin hoidettua. Voi kun sisältö olisi sama niin, että saisin hyväksilukuja.. Aina voi toivoa? Jos näin ei onnistu, kieltämättä hieman harmittaa jos tähän mennessä tehty nollautuu. Mutta aina se lyhin reitti ei vain ole mahdollinen. Jos joudun aloittaman alusta, ehkä (toivottavasti) opin jotain uutta.. 

Tuo seuraava verkkokurssi on viimeinen ennen "pakollista" taukoja. Jatkan jos/kun vauva-arki sallii. Todennäköisesti ainakin loppukesään asti luen lähinnä ns. vapaa-ajan lukemistoa. -Riippuen toki riittääkö jaksaminen niihinkään. No, sen näkee sitten. 

Paidat kutistuvat.. 

Tämä kieltämättä ärsyttää. Nim. laiska shoppailija jopa verkossa. Ilmeisesti pari paitaa täytyy taas hommata pari lisää. Haluan kuitenkin pitää äitiysvaatteiden määrän minimissä, sillä käyttöaika on suurella todennäköisyydellä aika lyhyt. Mikä hieman harmittaa, on lähes "mahdottomuus" löytää ekologisempia ratkaisuja. No, pari takkia olen sentään löytänyt käytettyinä. Paidat ja housut sen sijaan ovat ostettu uusina. 

Koska "juniorin" on määrä saapua ulkomaailmaan huhtikuun puolessa välissä, massiivisin aika sijoittuu sekä mahdollisten kovien pakkasten että lämpenevien kelien ajalle. Great. Voisin toivoa että tämänhetkiset vaatteet sopivat maaliskuussa, mutta vatsa tuntuu kasvavan hieman tehokkaammin kuin oletin. Jos näin käy, loppuaika tulee olemaan varsin.. mielenkiintoinen. No, jonkinlaista siitä varmasti tulee. 

Tulevat päivät?

"To do" listaa on jaksamisen vuoksi pitänyt karsia tai ainakin laskea tasoa. Jouluvalmistelujen suhteen pitäisi pari lahjaa hommata ja pieni koristelu piristää. Ja tämä työpöydän ja ruokapöydän välimuoto? -Edelleen hirveässä kunnossa. Luulen/toivon että loppuesseen valmistuminen ja sitä kautta kirjamateriaalin poistuminen pöydältä saattaa hieman helpottaa pöydän ulkoasua. 

Onneksi joululoma tosiaan lähestyy ja töissä suuremmat projektit alkavat olla hoidettu. Eli hyvältä alkaa näyttää! -Toivottavasti myös kirjaimellisesti. Melkein hassua miten vielä viime viikolla olin lähes epätoivoinen. Tuntui että kaikki oli rempallaan. Yksi jos toinen varmasti veikkaa hormonien vaikutusta, mikä osaltaan varmasti onkin totta. Toisaalta olin samanlainen jo opiskeluaikoina: kurssin keskivaiheilla tuntuu siltä etteivät työt lopu ikinä. Loppusuoralla ja erityisesti tentin tai ja lopputehtävän paikkeilla alkaa helpottaa. 

Jos siis mitään suurempia yllätyksiä ei tule, joulun paikkeilla tässä tosiaan pääsee hieman rauhoittumaan. Seuraavaksi luvassa on jouluisten cookieiden leipomista työpaikalle. Saas nähdä miten käy.. toistaiseksi palaute on ollut positiivista. Eli koitan muistaa laittaa reseptin tännekin.. 

Oikein mukavaa viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti