tiistai 21. joulukuuta 2021

Lähestyvän joulun tunnelmia: viimeinen kurssitehtävä ja jännitystä flunssasta..

 Se olisi ns. jouluviikon aika! Aika hauska sattuma: vähän aikaa sitten alkoi RV 24! Sopii mainiosti jouluviikolle. Viime viikkojen väsymys on (ainakin juuri nyt) hieman laantunut ja muutenkin elämä tuntuu taas valoisammalta. Sitä se lähestyvä loma teettää? Asianmukaisesti ja ehkä toisten harmiksi tunteet ovat risteilleet vähän joka suuntaan, ikävä kyllä negatiivisella puolella. Toisaalta.. ehkä ihan luonnollista tässä vaiheessa? 

Jouluvalmistelut melkein valmiina

Jeps! Joululahjat alkavat olla löydetty ja koristeitakin on hieman enemmän. Myös joululauluja on tullut soiteltua erityisesti pianolla ja vähän viulullakin. Lomalla olisi tarkoitus hieman panostaa viulunsoittoon. Onneksi kovin pitkiä taukoja ei enää ole tullut. Loput lahjat olen ajatellut hankkia.. keskiviikkoon mennessä? Ihan realistinen tavoite eikä onneksi vaadi raskaan sarjan shoppailua. 

Mitähän muuta tässä kaipasi? Jokunen kynttilää voisi tuoda tunnelmaa! Keittiönpöydän ja työpöydän välimuotokin alkaa näyttää paremmalta. -Etenkin kun tänään siitä poistuu muuta kirja takaisin kirjastoon.. Ja kunhan olen viimeistellyt nuo kaksi lahjaksi menevää käsityötä..


Viimeinen oppimistehtävä meni arvioitavaksi!

Vihdoin ja viimein! Kokonaisuudessaan kurssista jäi hyvä mieli ja pieni vaihtelu aihepiirissä piristi. Toki ajatukset voivat muuttua arvosanan saamisen jälkeen.. Seuraavaksi luvassa onkin paluu ns. siihen alkuperäiseen oppiaineeseen. Tavoitteena olisi saada yksi kurssi kuntoon ennen äitiyslomaa. Tai mikä loma se nyt on..Ja jos en saa kurssia suoritettua, se siirtyköön tai teen ao. kokonaisuuden muita opintoja. Kyllä tämä 5-10 op:n vuositahti hieman jopa naurattaa.. mutta asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen. 

Saadaankohan lunta..

Viime viikolla periaatteessa iloitsin lämpöasteista, mutta kieltämättä lumettomuuden tuoma pimeys sekä märät jäiset kohdat kävelyteillä saivat mielen matalaksi. Tänään pakkasaamun lumisade oli suorastaan piristävä yllätys ja toi mukavasti tunnelmaa! Kieltämättä toivon ettei tulisi kovin rajuja pakkaslukemia, sillä ulkoilu muuttuu hyvin haasteelliseksi. 


Mutta säälle ei voi mitään, pitää vain hyväksyä mitä tulee. Nyt ainakin olen hyvilläni lumen tuomasta valoisuudesta ja tunnelmasta. Vaikka ulkosalla oleminen rajoittuu lenkkeilyyn, sekin piristää! Mitä nyt katsoin paikallista säätiedotusta, lumen suhteen näyttää oikein lupaavalta. 

Jouluaaton skenaariot..

Jouluaattona pääsen pitkästä aikaa viettämään aattoa vanhempieni ja sisareni perheen kanssa. Lisänä on isoäitini, puolisoni ja tietenkin juniori vatsassa <3 Saa nähdä mitä tykkää joulupukin visiitistä, vaikkei aivan "aitiopaikalle" vielä pääsekään. Ensi jouluna sitten..


Tarkoitus olisi myös leipoa jouluisia cookieita. Toivottavasti onnistuvat..Harvinaista kyllä, olen varautunut aattoon (ja uuteenvuoteen) "paremmalla" vaatteella! Nettikirpparilta löytyi nimitäin oikein nätti mekko! Olen "jouluihmisenä" jotain vaihtelevan ja keskitason välillä. Pidän joulusta, mutta en esim. liiallisesta tavara-ja koristemäärästä. Musiikki ja kynttilät ovat tärkeitä, sillä ne tuovat juuri sen oikean tunnelman. Hassua sinänsä, muuten en osaa arvostaa esimerkiksi "romanttista valaistusta". Ehkä olen liian arkinen sellaiseen? Tai rajoittunut.. 

Varsin hyvin mielin odottelen joulua. Nyt lievät flunssan oireet hieman huolestuttavat, mutta aamulla näkee mikä tilanne on. Ei stressiä.. juu, paras ja helposti noudatettavin neuvo ikinä! Täytyy toivoa että lepo ja yöunet auttavat. 

Oikein mukavaa joulunodotusta kaikille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti