maanantai 27. syyskuuta 2021

Syksyn fiiliksiä: tasaisuuden arvostamista ja saamattomuutta

Syyskuu alkaa olla loppusuoralla! Kieltämättä aika on mennyt nopeasti. En voi kehua että mitää suuria mullistuksia päiväjärjestyksessä olisi tapahtunut. Väsymys on hieman rajoittanut toimintaa, mutta arki on mennyt kohtuullisesti. Töissä on mukavaa, olen päässyt välillä jäälle, ulkoilusta on tullut rutiini, samoin soittamisesta. Ehkä jonkun korvaan tällainen kuulostaa tylsältä. Toki pientä draamaa on mukaan mahtunut, mutta siitä enemmän myöhemmin. 

Töissä alkaa olla "tuntuma"
Jokainen viikko on hieman helpompi työmaan tultua tutummaksi. Samoin työtehtävät alkavat luonnistua, eikä jokaista asiaa tarvitse miettiä etukäteen. En voi kehua itseäni ammattilaiseksi, mutta ns. aloittalijavaiheesta on selkeästi kertynyt kokemusta. Vaikka pidänkin uusista haasteista, en kaipaa sellaisia jatkuvasti. Pidän ennustettavuudesta enemmän. Mutta.. joka päivä taitoa kertyy hieman enemmän!Mitä tutummaksi homma menee, sitä vähemmän päivät kuormittavat mieltä. Ehkä tämä johtuu juuri siitä, että prosessoitavaa on vähemmän. Ikävää ja noloa tunnustaa, mutta edelleen työpaikan ruokatauko on paras hetki päivästä.. syytän onnistunutta tarjontaa. 

Liikunta aiheena somessa vähentynyt
Jotenkin en vain ole jaksanut panostaa samaan tapaan kuin ennen. Liikun edelleen ja melko monipuolisesti, mutta uudet ideat ovat vähissä. Lenkkeily, 1-2 jäävuoroa viikossa ja jumpat. Eipä tuota ole jaksanut laajentaa. Joskus voisi olla hauska käydä esim. salilla tai uimassa, mutta totta puhuen en ole jaksanut. 

Ehkä tässä on pienoinen itsekäs vaihe: olen mielelläni liikkunut ilman somenäkyvyyttä. Viime päivinä joukkoon on mahtunut ihanan aurinkoisia syyspäiviä joina mieluummin keskityn ulkoiluun kuin somettamiseen. Tämä lienee sallittua ja toisaalta tervettäkin.
 
Ihana kamala syksy..
Ihanaa ja kamalaa! Olen kesäihminen, pidän enemmän lämpimästä kuin kylmästä. Toisaalta jos asuisin jossain missä olisi lämmintä ympäri vuoden, varmaan lämpätilan lasku esim. 15 asteeseen saisi kaivamaan toppatakin esille. Eli säännöllisen karaistumisen kannalta nämä neljä vuodenaikaa ovat kaiketi hyväksi. En voi silti myöntää pitäväni tästä. Toisaalta nukun paremmin viileässä, mikä tekee syksystä hieman parempaa aikaa kuin viime kesän massiiviset helteet. Valitettavasti olen huono karaistumaan. Yritän parhaani mukaan olla maltillinen vaatetuksen lisäämisen kanssa. Eli palelua on vain siedettävä..

Tasaisen arjen ihanuus
Tätä olen kaivannut! Osalle tasainen arki on painajainen, itse olen sitä niin kiitollinen! Pari kuluvaa vuotta on ollut sen verran täynnä draamaa ja suuria muutoksia, että tällainen mahdollisimman vähän yllätyksiä sisältävä arki on suorastaan unelma. Olen saavunut oravanpyörän enkä halua siitä hetkeen pois. Vaikka ulkona puhaltavat välillä kovatkin tuulenpuuskat, kellun mielelläni tässä tyyneydessä joka omasta puolestani saa olla mahdollisimman tapahtumaköyhää. 

Toisaalta jokainen päivä on täynnä pieniä tapahtumia. Tällä hetkellä se riittää oikein mainiosti. Vaihtelua tosin tuovat mm. työ, harrastukset, pieni pala sosiaalista elämää ja jopa kodin askareet. Jälkimmäisissä koen laiskistuneeni. Ei sillä ettenkö edelleen laittaisi itse ruokaa (eli ei vieläkään eineksiä tms.) ja leipoisi sämpylöitä pakkaseen. Valikoima on vain päässyt supistumaan. Toisaalta jos ne yhden käden sormilla laskettavat ruokalajit riittävät, mikäs siinä. 

Sen verran huomaan kuluneen parin vuoden ja erityisesti viime kevään haasteiden kuormittaneen, että vaihtelu ei todellakaan virkistä. Pienetkin muutokset tai mikä tahansa "ylimääräinen" tuntuu käsittämättömän raskaalta. Tällä hetkellä kiroan mm. sitä tosiasiaa, että minun pitäisi hankkia syksyksi/talveksi uudet kengät ja takki. Voi huokaus.. Ei sillä etteikö sellaisia löytyisi ja vieläpä kävelymatkan päästä. Ei vaan huvittaisi.. Mukana ei luonnollisesti ole lainkaan turhaa valitusta, saati sitten draamaa. 
Ennustettavuutta, tasaista arkea ja pientä saamattomuutta. Tähän voisi kiteyttää syksyn kuulumiset. 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti