keskiviikko 1. syyskuuta 2021

4x punnerrusvariaatioita edistyneille

 Ihan mielenkiinnosta olen viime aikoina perehtynyt liikkeeseen nimeltä "punnerrus". Vasta aikuisena kyseinen perusliike tuli mukaan kuvioihin. En tiedä miksi. Kiinnostusta kuitenkin lisäsivät erilaiset variaatiot. Tulevassa tekstissä onkin muutamia hyväksi havaittuja variaatioita perinteisestä punnerruksesta. 

Nyt voin välittömästi tunnustautua monissa liikkeissä vasta-alkajaksi. Ns. peruspunnerrus vaatii jonkin verran voimaa. Tulevat liikkeet ovat suunnattu peruspunnerruksen jo osaaville. 

Taputuspunnerrus

Omassa nuoruudessani puhuttiin erikseen naisten- ja miestenpunnerruksista. Tämä on siis nk. miestenpunnerrus. Nk. taputuspunnerrus vaatii hieman enemmän voimaa ja vähän rohkeuttakin. Itse harjoittelin tätä "hyppäämällä" käsillä ilmaan, mutta ilman taputusta. Itse asiassa taisin pitää myös tyynyä kasvojen alapuolella. Vähitellen taputuskin ehti mukaan. Riittävän korkean "hypyn" ohella olennaista on tehdä taputus todella nopeasti. Käsilläseisonta

Tämä löytyi puolivahingossa. Käsilläseisonta ilman tukea on jonkinlainen ikuisuusprojekti. Mutta koska se seinää vasten sujuu, miksei siis hyödyntää jo saavutettuja taitoja. Ensimmäinen vaadittava taito lienee käsilläseisonta seinää vasten. Itse olen tässä liikkeessä vielä aloittelija. Turvallisuussyistä liikerata saakin olla pieni, mutta harjoituksen myötä ja varmuuden lisäännyttyä tässä uskaltaa mennä alemmaskin. Jalka koukkuun 

Tämä on punnerruksen ja keskivartalotreenin välimuoto jos minulta kysytään. Alas mentäesä toista jalkaa vedetään koukkuun ja ylävartalo kääntyy koukistetun jalan suuntaan. Huom, koukistettu jalka on aukikierrossa. 

Nosto sivulle

Tässä punnerruksessa yhdistyy lihasten vahvistaminen ja toisaalta myös kehonhallinta. Sivulle kääntymisessä voi halutessaan käyttää myös itselleen sopivaa käsipainoa. Tässä päivän (tai muutaman) punnerrukset tällä kertaa! Mukavia treenihetkiä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti