tiistai 12. kesäkuuta 2018

Opiskelijan noloja tilanteita x 6


Koska opiskeluaikani alkaa ollut lähempänä loppusuoraa kuin alkua, voin tarkastella monia asioita vähän rennommasta näkökulmasta. Opiskeluun liittyy muutakin kuin lukemista ja luennoilla istumista. Kirjastot, opiskelijaravintolat, työskentelytilat ja muu sellainen ovat myös suuri osa opiskeluvuosia. Biletys jäi omalla kohdallani vähemmälle. Miksi? No, ilmeisesti ”tätsykkä” ei enää jaksa! Mutta se ei tarkoita etteikö mitään hupaisaa tai peräti kiusallista tapahtuisi. Tässä pieni lista opiskelijaelämän ”ilmiöistä”..

Ottamasi kirja kaataa koko rivin
Kas, tässähän se on!” Ja sitten kuuluu mukava kolina. Luonnollisesti osa kirjoista päätyy myös lattialle. Tämä on niitä tilanteita, joissa tekisi hetken mieli lähteä pakoon. Mutta tietenkin juuri sillä hetkellä vähintää viisi opiskelijakirjaston asiakasta ehtii nähdä tilanteen, ja saat naama punaisena nostaa kirjat paikoilleen.


Kuvahaun tulos haulle falling books


Yleensä tämän jälkeen kirjastossa asiointi päättyy siltä erää. Yleensä juuri tuolla hetkellä lähistöllä on myös henkilökuntaa, joka seuraa liikkeitäsi myös poistumisen aikana.

Tssh-naks!
Ja taas aukesi limu- tai energiajuomatölkki! Tavallisesti tämä ääni tehdään tilassa, jossa muuten erittäin hiljaista näppäimistön naputtelua laskematta. Tavallisesti tölkin avausääni kuulostaa todella voimakkaalta. Jotta et välttyisi liialliselta huomiolta, tilassa jokainen pää kääntyy äänen suuntaan.


Kuvahaun tulos haulle freeway cola zero can


Tässä on kuitenkin se hyvä puoli, että tölkkijuomat ovat yleinen ”eväs” työskentelytiloissa.

Äänekkäät askeleet
Kävelet varoen, hitaasti yrittäen astua mahdollisimman kevyesti ja ennen kaikkea äänettömästi. Pieleen menee! Ja hiljaisessa tilassa askeleet kuulostavat siltä, kuin joku olisi tuonut mikrofonin sekä kaiuttimet kenkien lähettyville. Yleensä tästä seuraa myös se, että mitä vähä-äänisemmin yrität kävellä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä törmäät tuoliin tai muuhun esteeseen, joka kuin taikaiskusta ilmeystyi reitillesi.


Kuvahaun tulos haulle tap dance shoes  Eksyivätköhän steppikengät vahingossa jalkaan.. 


Kun ehdit vapaalle koneelle tai lukupaikelle, unohdat todennäköisesti reppusi/laukkusi saavan aikaan lisää meteliä pudottaessasi sen lattialle.

Toistuva hätätilanne tenttitilaisuudessa
Kuka tykkää pitää juomia tai erityisesti energiajuomia tenttieväänä? Nostan käteni tässä vaiheessa. Juu juu, tiedetään kyllä että epäterveellisiä ovat. Mutta terveyshaittojen ohella niillä on pienoinen sivuvaikutus: diureettisuus. Jos joku kaipaa suomennosta: rakko aktivoituu. Jos joku kaipaa myös tähän suomennoksen.. vessahätätilanne iskee.


Kuvahaun tulos haulle homer simpson need to pee


Tavallisesti hätätilanne myös toistuu. Tämän seurauksena valvoja tulee muistamaan sinut, sillä hän saa kunnian saattaa sinut vessaan vähintään kolme kertaa koko tentin aikana.

Puoli omaisuutta pöydällä
No minkä minä sille voin, että ”tarvitsen” luennon aikana termospulloa ja siihen kuuluvaa mukia, muistiinpanovälineitä (kynää ja paperia), kalenteria, puhelinta sekä mahdollisia käsitöitä. Ja minkä minä sille voin, että tarve ilmenee juuri silloin, kun pitäisi olla täydessä luentosalissa? Kiitos vierustoverit kun ymmärrätte! Tosin en välttämättä luentoon keskittymisen vuoksi käytä kertaakaan puhelinta tai kalenteriani. Jos joku kummastelee tuota käsityö -osuutta, opin tehokkaammin jos käsilläni on tekemistä. Tähän mennessä luennolla on valmistunut useampi pitsiliina sekä säärystimet.


Aiheeseen liittyvä kuvaVeitset ja haarukat roskikseen
Hups!!!!! Itselleni tämä tapahtui lukioaikoina. Koomista tässä on se, että jonkin aikaa sitten nauroin julkeasti kun ystävälleni kävi samainen kömmähdys. No, karma puuttui asiaan. Jos joku ihmettelee mistä on kyse, niin pienestä lajitteluvirheestä ruokailun jälkeen. Kuinka on mahdollista heittää veitset ja haarukat roskikseen? Samaa mietin itsekin kunnes onnistuin tekemään kyseiset mokan.


Kuvahaun tulos haulle d'oh homer simpson


Eli harvinaisen moni asia on mahdollista jopa kaikessa mahdottomuudessaan. Opiskelijalle sattuu ja tapahtuu, ja meitä on ”siunattu” erilaisilla ympäristön haasteilla aina kiikkerästi asetelluista kirjoista aivotyötä vaatimaan jätteiden lajitteluun ruokailun jälkeen. Kun oppilaitoksessa viettää aikaa sen 2-10 vuotta opinahjosta, alasta, aktiivisuudesta, tuurista ja ties mistä riippuen, lyhyemmässäkin ajassa joutuu huomaamaan ettei kaikki suju aina alkuperäisten nuottien mukaan. Mutta ihmisiä tässä vain ollaan. Ja jos opiskeluaikana ei muuta oppia jää päähän, niin ainakin itselleen nauramisen kyvyn oppimiseen puitteet ovat mitä parhaimmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti