tiistai 12. heinäkuuta 2022

2 × Helppoa kasvisruokaa arkeen: tex mex -tyyppistä & currylla maustettua pataa soijasta

 Edellisessä tekstissäni kirjoitin omista kokemuksistani miten vauva-arjessa ehtii mm. liikkua säännöllisesti ja laittaa ruokaa. Periaatteessa voisin vielä kirjoittaa kotitöiden yms. hoitamisesta, mutta aihealue alkaa ehkä olla turhan tarkkaan koluttu läpi. Suhteeni ruokaan ja syömiseen ovat käyneet läpi muutoksia ja suoranaisen kasvutarinan kuluneen kymmenen vuoden aikana. Toipuminen syömishäiriöstä ja sen kanssa eläminen ovat vaatineet paljon harjoittelua ja ajatustyötä. 

Olen kuluneiden vuosien aikana alkanut suhtautua ruokaan ensisijaisesti polttoaineena, jonka avulla kehoni toimii. Ns herkuttelusta en innostu usein, mutta en myöskään ole kieltänyt sitä itseltäni. Juniori on merkittävin motivoija huolehtimaan riittävästi ja riitävän monipuolisesta ravinnosta. Pidän ns. kotiruuasta. Vauva-arjessa plussaa ovat helppous ja edullisuus. Tässä pari ohjetta riittoisaan pataan/mihin lie muhennokseen. Pata kuulostaa hienommalta.. Molemmissa ruuissa aikaa säästi riisin ja soijarouheen/soijapalojen liottaminen yön yli. 

Valitettavasti molemmissa ohjeissa laitoin riisiä ja soijarouhetta/ soijapaloja silmämääräisestä "sopivan" määrän, joten tarkat mitat puuttuvat. Myös mausteet lisäsin maun mukaan. Eli maistelkaa ja maustakaa sopivaksi. 

Tex-mex -tyyppinen soijarouhepata

- Sipulia

- Porkkanaa

- Tomaattia

- Valmis tomaatti-paprika -keitto (tätä oli kertynyt kaappiin, myös tomaattimurska käy)

- Taco -maustetta

- 1 prkl fetaa (siis kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa)

- Muita mausteita: chilijauhe, paprikajauhe ja suola

- Riisiä ( n. 2 dl, liotettu yön yli) 

- Soijarouhe ( n. 2-2,5 dl)liotettu yön yli)

- 1 pussi pakastepaprikaa


Currylla maustettu kasvispata soijapaloista

- Soijapaloja ja riisiä liotettu yön yli (molempia n. 2,5 dl)

- Sipuli

- Porkkanaa

- 1 iso prk herkkusieniä

- 1 pussi pakastepaprikaa

- 2 prk kauramaitoa (2, 5 dl x 2)

- Mausteina currya, paprikajauhetta, chiliä ja suolaa)Molempien ruokien valmistuksen yhteydessä on testattu myös miten Juniorin hoitaminen onnistuu ohessa. Molempien kohdalla onnistui vaipanvaihdon vaatima keskeytys sekä sitterin kiikuttaminen tarvittaessa. Suuri plussa molempien ruokien kohdalla oli maun ohella riittoisuus ja riittävä määrä kasviksia. Soijatuotteiden käyttö on ikuinen kiistelyn aihe, mutta itse olen niitä hyödyntänyt. Ja molempiin voi halutesaan käyttää myös esim. jauhelihaa ja kanaa sen mukaan mistä tykkää. - Tai jos vatsa ei tykkää soijatuotteista..

Mukavaa päivää kaikille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti