torstai 30. kesäkuuta 2022

Testissä vauvajumppa & muutama liikevinkki

 Taas pitää hellettä! Nyt tahtoo olla sen verran kuuma, etten ole uskaltanut viedä Junioria ulos. Onneksi olen päivittäin saanut tunnin "lapsivapaata" aikaa ja päässyt ulkoilemaan. Koska tämä ei ihan riitä päivän aktiivisuudeksi ja erityisesti imettäminen tuo päivään istumiseksi kutsuttua tappoliikettä, jotain liikettä pitäisi saada myös sisätiloissa tehtäväksi. Jooga ja jumppa ovat käteviä, mutta Juniorin mielenkiinto ei aina riitä katsomaan sivusta vaikka miten juttelisi samaan aikaan. 

Jälleen ihan mielenkiinnosta mietin, kuinka näillä helteillä yhditäisi vauvan kanssa olemisen ja liikkumisen. Ratkaisu oli yksinkertainen: vauvajumppa. Kahden kuukauden ikäinen Juniori on saavuttanut jo kuuden kilon massan. Lisäksi Juniori kannattelee päätään sen verran, ettei niskan kanssa tarvitse varoa samaan tapaan kuin aiemmin. Tässäpä muutamia hyväksi havaittuja liikkeitä: 

Nostaminen

Liike on yksinkertainen: asetu itse hartioiden levyiseen haara-asentoon ja nostele vauvaa niin, että käsivarret suoristuvat. Liike ottaa mukavasti olkapäihin!



Kyykyt

Tässä liikkeessä vauvasta saa oikein mukavan lisäpainon! Eli tavallisia kyykkyjä. Itse olen pitänyt Junioria kainaloista, mutta vauvaa voi hyvin pitää sylissä esim. selällään tai vatsallaan sen mukaan miten pään kannattelu sujuu ja mikä molemmille on mukavampi vaihtoehto.



Painonsiirto ja kääntö

Ota hieman leveämpi haara-asento. Tee painonsiirto puolelta toisella ja vie vauvaa samalle puolelle. Liike ottaa mukavasti sekä ylä- että keskivartaloon. 



Selkä- ja parakalihastreeniä

Asetu selälleen, laita jalat koukkuun ja aseta vauva vatsan päälle istumaan niin, että omat jalkasi toimivat "selkänojana". Varmista ettei vauva ole liian pystysuorassa ja tue käsillä niin, ettei vauva pääse putoamaan. Nosta lantiota vuoroin selkälihaksia ja vuoroin pakaralihaksia aktivoiden. Tästä liikkeestä en valitettavasti saanut kuvaa. 

Vauvajumppa ei ole mikään uusi juttu, mutta itselleni todella hyvä löytö. Juniorilla lihasten hallinta on sen verran kehittynyt, että liikkeitä voi tehdä melko vapaasti. Myönnän että kovin pitkiin jumppahetkiin kuntoni ei riitä, sillä tämä kuuden kilon treenikaveri ei päästä kovin helpolla! Juniori on tykännyt jumppahetkistä kovasti ja kummastellut miten "maisema" vaihtuu. Samalla yhteinen jumppahetki on ollut hauskaa yhdessäoloa. Tosin tässä treenimuodossa täytyy pitää säännöllisyys, sillä Juniorille maistuu ruoka sen verran hyvin että massaa tulee jatkuvasti lisää. 

Videot liikkeistä löydät IG:stä nimimerkiltä aliisa_85 😊

Millaisia kokemuksia sinulla on vauvan kanssa treenaamisesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti