sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Helppoa ja edullista arkiruokaa: Currylla maustettu kiusaus kanasuikaleista

 Se olisi vaihteeksi helpon ja edullisen arkiruuan aika! Minuun iskee ajoittain hirveä laiskuus/ motivaation puute ruuanlaitossa. Näinä hetkinä en turvaudu eineksiin, vaan tee kerralla suuren satsin jotain riittävän helppoa. Tällaisia ovat erityisesti keitot ja laatikkoruuat. Vaikka jälkimmäisessä menee aikaa, loppupeleissä uuni hoitaa pitkäkestoisimman työvaiheen. 

Yksityiskohtiin menemättä.. vatsani ajoittain ryhtyy yhteistyökyvyttömäksi. Käytännössä tämä tarkoittaa vegaaniruokien vähentämistä siksi aikaa että tilanne helpottaa. Itse asiassa tofu on sellainen mitä en ole päässyt testaamaan huonon saatavuuden vuoksi. Mutta nuo prosessoidut soijatuotteet on säännöllisesti jätettävä vähemmälle. Työpaikan ruokalassa tarjonta on mitä parhain, mutta viime aikoina juurikin soija- ja hernerouheesta valmistettuja ruokia oli keskimääräistä enemmän. -Ja samaa tuli tehtyä kotonakin. 

Kuten olen usein todennut, en ole vegaani. Suosin kyllä vegaaniruokia ja raaka-aineita, mutta ilman (vahvaa) ideologista taustaa. Maitopohjaisia "kermoja" tai maitoa ylipäänsä en pahemmin käytä. Juustoa ja jogurttia sen sijaan menee. Lisäksi syön välillä kalaa ja kanaa. Tällä kertaa hyvin pitkästä aikaa kana pääsikin estradille. 

Currylla maustettu kiusaus kanasuikaleista

1 iso pussi peruna-sipuli -sekoitusta (anna sulaa riittävästi)

2 keskikokoista porkkanaa pilkottuina

1 paprika pilkottuna

450 g maustamattomia kanasuikaleita

2 prk kaurakermaa (tai mitä haluat käyttää)

currya

suolaa

mustapippuria

1. Paista kanasuikaleet ohjeiden mukaan (yleensä 10 minuuttia). Lisää joukkoon pilkotut vihannekset (porkkanat ja paprika). Paista sen aikaa että kasvikset kypsyvät hieman. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. 

2. Sekoita esim. kulhossa kaurakerma ja mausteet (curry ja suola). Suolaa kannattaa laittaa reilusti, sillä se "laimenee" kypsentäessä. 

3. Laita voidellun (riittävän suuren) vuoan pohjalle kerros peruna-sipulisekoitusta, sitten osa paistetusta kanasta ja kasviksista, peruna-sipulisekoitusta jne. niin, että päälimmäiseksi tulee vielä peruna-sipuli -sekoitusta. 

Huomatkaa: villasukat..

4. Kaada maustettu kaurakermaseos tasaisesti ruuan päälle. Voit hieman auttaa esim. haarukalla jotta kaurakermaseos leviäisi tasaisemmin. 

5. Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia kunnes pinta saa  väriä. 


Huom! Meikäläisen suola-aineenvaihdunta tai mikä lie poikkeaa suomalaisesta perinteestä. Itse käytän suolaa runsaasti jotta verenpaine kohoaisi edes lähelle normaalia. Jos tiedät ettet siedä suolaa samassa mittakaavassa, lisäile oman makusi ja sietokykysi mukaan. 

Tästä tosiaan riitti ruokaa useammaksi päiväksi ja pari annosta pakkaseen sellaisten päivien varalla kun ruuanlaitolle ei ole aikaa, motivaatia, energiaa tai yhtäkään näistä. 

Mukavaa päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti