tiistai 5. heinäkuuta 2016

Liikkumista ulkosalla ja vähän kiusallisempi kömmähdys

Epävakainen sää ei onneksi ole estänyt liikkumista, vaikka välillä onkin siirtänyt sen sisätiloihin. Tosin jos joskus oikein epätoivoiselta näyttää, ehkä voisin vihdoin ja viimein kokeilla uimalan kuntosalia, kun hinta ei ole pahimmasta päästä. Mutta nythän on kesä, miksi en ui? Pidän kyllä uimisesta, mutta herkästi tapahtuva kylmettyminen tekee homman epämukavaksi. Toisaalta en tiedä menetänkö niin paljoa että aiheesta kannattaisi harmitella, sillä enhän koskaan ole ollut mikään "vesipeto". Liikuntamuotona uiminen on toki tehokkaimmasta päästä. Toisaalta onneksi muistakin lajeista saa paljon irti.

Rullaluistelussa oli sateiden vuoksi parin päivän tauko, mikä onneksi päättyi eilen. Tällä kertaa testasin uutta harjoittelupaikkaa, missä tilaa oli paljon enemmän kuin tähän asti hyödyntämälläni koulun pihalla. Kaltevuutta oli hieman, mutta ei häiritsevästi, ja pikkukivienkin määrä oli vähäinen. Axelin kanssa ongelmat tietenkin jatkuvat, mutta yritän keskittyä vain oikean hyppyasennon löytymiseen. Kaksoissalchow taitaa olla hieman lähempänä, mutta rotaatioasennossa on vielä parantamisen varaa. Vaikka itse onnistumista ei välttämättä tapahdu edes tämän kesän aikana, on mukava huomata pienet edistymiset. Ritissä ja flipissä huomio kiinnittyy edelleenkin korkeuden ja varmuuden löytämiseen sekä selän suorassa pitämiseen. Pirueteissa edistyminen on erittäin hidasta, mutta kenties joka kerta mukaan mahtuu yksi ylimääräinen kierros. Askeleissa rittiaskel menee jo selkeästi varmemmin, mutta sujuvuus/lennokkuus vaatii vielä parantamista. 50 minuuttia harjoiteltuani perinteisessä järjestyksessä kaikki menikin hyvin. Sitten sain päähän harjoitella lopuksi vielä muutamaan kertaan "ristiin hypättyä" valssihyppyä, minkä miellän axeliin valmistavaksi liikkeeksi. No, alastulo kävikin suoraan toiselle kankulle, mikä ensimmäisen kerran todella sattui. Tapahtumasta erityisen nöyryyttävän teki luonnollisesti muutama näystä kiitollinen katsoja. Yleensä pyrin kaatumisesta huolimatta kokeilemaan vielä kerran, mutta tällä kertaa kipu oli sitä luokkaa, että halusin rullikset vain kiireesti jalasta pois. No, tänään harjoittelu taitaa jäädä väliin, osaksi tosin sateen vuoksi. Ei se kipeä vaan se häpeä, vaikka kipeää tekikin ja tekee nytkin. Voi minua! Iltasella tuli poikettua urheilukentällä, ja innostuin kokeilemaan juoksua, mutta tällä kertaa vain 800 metriä. Toissa päivänä nimittäin terästäydyin niinkin paljon, että sain hölkättyä muutaman kilometrin. Whee!!!! Myös mäkispurtteja tuli tehtyä ja hyppyharjoituksia. Siinähän sitä liikkumista olikin mukavasti yhdelle päivälle. Tänään pitäisi kaiketi suunnata huomio keski -ja ylävartaloon, mutta en tiedä pääsenkö missään harjoittelemaan, kiitos kelien ja täynnä olevan kämpän.

Seuraavaksi tiedossa on hieman rentoiluakin, toisin sanoen ystävän tapaaminen kenties jopa shoppailun merkeissä, jos minä siis kaikessa nirsoudessani löydän mitään. No, ystävän tapaaminen on onneksi reissun prioriteettinä, joten shoppailusta viis!

Oikein mukavaa tiistaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti