maanantai 21. kesäkuuta 2021

3x liikevinkki toiminnallisempaan keskivartalotreeniin (sisältää videoita)

Keskivartalotreeni voi osalle olla ns. pakollinen paha ihan jo kipujen ennaltaehkäisemiseksi. Negatiivisella kannusteella motivaatio ei välttämättä kasva huippulukemiin. Itse pidän vaihtelusta, ja erityisesti hieman toiminnallisempi harjoittelu sopii siihen mainiosti. Esimerkiksi perinteinen lankutus ei ole koskaan ollut suosikkiliikkeeni. Itse asiassa olen äärimmäisen laiska tekemään mitään "täsmäliikkeitä". Seuraavaksi luvassa on muutamatoiminnallisempi, ja kenties hauskempi liike keskivartalon vahvistamiseksi vaihtelevalla vaikeusasteella. 

Kyynärpäiden varaan ja pois

Mikä tämän liikkeen virallinen nimi on?! Selvitän sen myöhemmin. Taisin napata tämän jostain voimistelijoiden suosimista liikkeistä ja itsekin tykästyin. Erityisesti tässä viehättää mahdollisuus oppia tekemään liike nopeammin. Pieni vinkki: katsokaa ettei alla ole soraa tai muita pikkukiviä.. Mittarimato

Tämä vain on niin hauska! Samaa liikettä on tullut tehdä niin pienten lasten kuin aikuisten kanssa. Myös mittarimadossa yksi hauskuus/haaste liittyy nopeuden lisäämiseen. Lisäksi "alhaalla" voi liittää mukaan esimerkiksi muutaman punnerruksen. Mittarimadon teho liikkeenä riippuu osaksi siitä, miten pitkään alhaalla pysyy. Toisaalta nopeus lisää ketteryyttä. 


"Toes on the bar"

Kaltaiselleni apinalle tämä liike alkaa olla oikeasti kiva! Ja mikä parasta, tätähän voi soveltaa myös renkaissa. Tämä liike on ollut minulle oikeastaan aina helppo, sillä jo lapsena tykkäsin keikkua renkaissa ja kiipeillä ties missä. Toes on the bar vaatii voimaa ja toisaalta myös tiukkaa otetta tangosta tai renkaista. Olennaista voisi olla ylöspäin suunnatessa kääntyä "selälleen". Otetta ei tosin kannata irrottaa. Tai no.. kukin tyylillään?

Tämä liikee vaatii jo hieman voimaa ja tekniikaakin. Älä luovuta jos esimmäisellä kerralla ei onnistu! Liikettä voi tehdä alkuun myös pienimuotoisemmin nostamalla esimerkiksi nostamalla jalkoja sen verran ylös kuin onnistuu. Voiman ja tekniikan kehittyessä nostoa voi suunnata oman fiiliksen mukaan aina vähän ylöspäin. Erityisesti hetkinä joina valmentajana toimii sama henkilö joka katsoo peilistä, on mahdollisuus luvan kanssa hieman pelleillä..Mukavia treenihetkiä kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti