keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Lukijoille vapaa sana: Millaisia tekstejä toivotte?

Hivenen rankan kevään seurauksena blogin kirjoittaminen oli aiempaa harvalukuisempaa. Moni postaus käsitteli uusavuttoman Aliisan sopeutumista maaseudulle aina autolla ajamisesta puiden kantamiseen ja lumen lapiointiin talvella. Treeniaiheiset tekstit jäivät hyvin vähälle. Ns. muihin aiheisiin liittyvät tekstit sen sijaan ovat jälkikäteen näytteneet vakavamieliseltä pohdinnalta. 

Koska innostus aktivoitua blogin kirjoittamisessa on herännyt jälleen, otan mielelläni vastaan lukijoiden toiveita. Seuraavaksi esille nousevat ehkä yleisimmät teemat sekä omat ajatukseni niistä. 

Uusavuton Aliisa 
Uusavuttoman Aliisan toilailuista riitti varmasti vaikka muille jakaa! Erityisesti autolla ajaminen osoittautui kohdallani harvinaisen vaikeaksi. Kotosalla sähkökatkot olivat mielenkiintoisin ilmiö erityisesti talvella. Luonnollisesti vettä en tajunnut ottaa valmiiksi, täällä kun vesi tulee kaivosta. Toinen varsin jännittävä projekti oli pitää taloa lämpimänä. 

Kuten itse kukin saattoi havaita, talvi oli hivenen kylmä. Vaikka kokonaisuudessaan olen viihtynyt maalla paremmin kuin missään ennen, voin todeta että kehotus nauttia "kunnon talvesta" alkoi käymään hermoille. 

Uusavuton Aliisa jää vähintäänkin tauolle, mutta pyrkii jatkossa hyödyntämään oppimaansa. -Toivottavasti edes vähemmän uusavuttomana. 

Liikunta ylipäänsä
Liikunta-aiheisten tekstien vähyyteen on ovat vaikuttaneet luonnollisesti korona, mutta myös olosuhteet. Liikkumiseni on painottunut lenkkeiluun, arkiliikuntaan (klapikorien kantaminen ja tarvittaessa pienentäminen kirveellä) sekä lihaskunnon ja notkeuden ylläpitämiseen. Todennäköisesti olosuhteet tulevat muuttumaan suotuisammiksi myös tuttuja liikuntamuotoja ajatellen. 

Myönnän itse kaipaavani tätä aihepiiriä. Kysymys itse lukijoille: Toivotteko Aliisan tekstien palaavan liikuntapainotteisuuteen? Seuraavaksi tulevat ne yleisimmät osa-alueet. 

Taitoluistelu ja taitorullaluistelu
Kaipaan molempia kovasti! Korona ja olosuhteet yleensä eivät vaan ole antaneet mahdollisuutta kumpaankaan. Hyvistä asfalteista ei ole tietoakaan, ja jäähallit täällä ovat suljettu kaikilta yli 12-vuotiailta. Yleisövuoroista ei ole tietoakaan. Tällä hetkellä tämän alueen koronatilanne on todella paha, eli aikansa vie ennen kuin jäähalleihin pääsee. 

Mutta jos/kun mahdollisuus näihin tulee, otan molemmat mieluusti taas tekstieni aiheiksi. Mikäli lukijat kannattava tätä myös, millaisia taitoluisteluun ja taitorullaluisteluun liittyviä tekstejä toivoisitte? Luonnollisesti yritän terästäytyä myös kuvaamisessa. 

Treenivinkit
Vaikka taitoluistelu on taustakin huolimatta päälajini, pidän mielelläni off-ice -harjoittelun monipuolisena. Lihaskuntoharjoittelun ohella teen mielelläni akroharjoitteita, notkeusharjoituksia ja mitä ikinä innostunkaan kokeilemaan. Kesän saapuessa lienee aika katsastaa myös hapenottokyky. Eli aerobista luvassa.. 

Erilaiset treenivinkit näyttävät olleen teksteinä suosittuja. Kysymys kuuluu: toivotteko niiden palaamista blogiin? Jos toivotte, millaisia vinkkejä ja ohjeita kaipaatte? Aliisa on valmis myös kokeilemaan itse uusia harjoittelumuotoja jos vain olosuhteet mahdollistavat.. 

Ruovalio ja reseptit
Näitä tuli aikoinaan kirjoitettua. Erityisesti vegaaniruuan kokeiluaikaan löytyi monia ruokaideoita. Näin perinteisempään kotiruokaan siirtymisen myötä myös reseptien pohtiminen on jäänyt vähemmälle. Kysymys teille lukijoille: kaipaatteko ruokavinkkejä ja reseptejä blogiin? Mikäli sellaiset tekstit ovat toivottuja, millaisia reseptejä tai vaikkapa pohdintoja ruokavaliosta toivotte?

Pohdintatekstit
Näitä on niin laidasta laitaan ettei parane edes yrittää selostaa.. Pohdintateksteistä en tule luopumaan, sillä satunnaisesti niitä on mukava kirjoittaa vaikka itse aihe ärsyttäisi. Myös näissä ota toiveita vastaan. 

Syömishäiriöstä toipuminen
Syömishäiriö on aihepiiri mitä mielelläni käsittelen mahdollisimman vähän. Tosin näkökulma ratkaisee. Tekstieni sävy on saattanut herättää ajatuksia, sillä kritiikkiä ei puutu. - Ei edes teksteissä joissa muistelen millainen olin. Minulla ei vain yksinkertaisesti ole mitään hyvää sanottavaa siitä ihmisestä joka aikoinaan peilistä katsoi takaisin. 

Mikäli kirjoitan syömishäiriöistä tai omista muistoistani, tulen pitämään kriittisen kannan. Sääliä en kykene liioin antamaan. Toki pystyn neutraalisti pohtimaan millaiset tekijät altistavat syömishäiriölle ja mitä paraneminen omalla kohdallani oikeasti vaati: vastuun ottamista omasta itsestäni ja toiminnastani. Annan jälleen lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa: jos näkökulmani ei tunnu liian brutaalila, toivoisitteko tekstejä syömishäiriöistä?

Tekstitoiveet ovat tervetulleita, eikä niiden ole pakko sijoittua juuri mainituihin aihepiireihin. Kovin henkilökohtaisella tasolla en elämästäni mielelläni kerro. Kommentoinnissa on mahdollisuus anonyymeihin kommentteihin. 

Mukavaa keskiviikkoa kaikille! 


2 kommenttia:

  1. Minimalismi ja rahankäyttö olisi jees.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, pohdin mitä näistä saisi kirjoitettua! Itse asiassa hyviä aiheita, eivät hetkeen ole olleet pohdinnan alla :)

    VastaaPoista