Viikonloppujen
jälkeen eteen ilmestyy eräs, harvinaisen usein toistuva ilmiö:
arki. Arjelle ominaista on hieman suurempi määrä tekemistä. Tosin
näin voi käydä viikonloppuisinkin. Kuten arvata saattaa, jälleen
olisi uuden arkiruokavinkin aika. Ominaisuudet ovat tuttuja:
kasvisruoka, osaksi vegaanista, edullista ja helppoa. Tällä kertaa
mukaan tulee myös hävikin pienentäminen.
Ihan
mielenkiinnosta halusin kokeilla lisukkeeksi sopivan laatikon.
Kokeilu onnistui, ja lopputulos oli seuraavanlainen:
Pinaattinen
kasviskiusaus (vaiko laatikko?)
1
pussi peruna-sipuli -sekoitusta
3-4
porkkanaa (tai kaksi suurempaa)
1
prk herkkusieniä (Lidl)
1
pussi pakastepinaattia
(suolaa
ja mustapippuria)
1
prk kaurakermaa
Halpista sen olla pitää! |
Sulata
pinaatti joko omia aikojaan tai vähän nopeammin mikrossa. Myös
peruna-sipuli -sekoitus kannattaa ottaa hyvissä ajoin sulamaan.
Sekoita joukkoon paloitellut porkkanat, herkkusienet, pinaatti ja
kaurakerma. Lisää lopuksi mausteet.
Laita
seos rasvatulle vuoalle. Paista kiusausta/laatikkoa ensin n. 30
minuuttia 225 asteessa, sitten n. 10 minuuttia 150 asteessa. Pinta
saa ruskistua hieman.
Toinen
ruoka syntyi puoliksi vahingossa. Huomasin että kattilaan oli jäänyt
edellisestä ruuasta neljä pienehköä keitettyä perunaa. Hitsi!
Mieli ei tehnyt pyttistä, mitä siis niistä tekisi? Aa! Pihvejä,
ja mahdollisimman laiskan ihmisen tapaan! Siis niinkin laiskasti,
että ainesten alkukirjain on sama.
Peruna-porkkana-parmesaanipihvit
4
pienehköä keitettyä perunaa paloiteltuna
3
porkkanaa raastettuna hienoksi raasteeksi
½
pussia parmesan -raastetta (pienempi pussi)
(suolaa
ja muita mausteita)
Ainekset
taikinaksi, sitten pellille pihveiksi ja uuniin 225 asteeseen 15-20
minuutiksi kunnes pinta näyttää rapealta.
Loppujen
lopuksi syntyi ateria:
Laatikon
suhteen voi luonnollisesti tehdä muunnelmia lisäämällä tai
jättämällä pois. Jos et tykkää esim. herkkusienistä tai
pinaatista, ne voi jättää pois. Myös porkkanan voit jättää
pois. Jos inhoat perunaa, sipulia, porkkanaa, herkkusieniä ja
pinaattia, suosittelen ruokalajin vaihtamista. Periaatteessa uuniin
voi laittaa laittaa pelkän voidellun vuoan, mikä minä olen
sellaista kieltämään. Tällainen ratkaisu sopii varmasti
henkilöille, joilla on voimakas fiksaatio astioiden puhdistamiseen
mahdollisimman haasteellisista tahroista.
Eipä
tässä muuta kuin mukavaa lauantaita kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti