perjantai 12. heinäkuuta 2019

Hurjia paljastuksia lapsuudestani: Tenavatähtiä ja liimailua


Joskus pieni aivot narikkaan -pohdinta on paikallaan. Kiinnostavuuteni hahmona ei taida yltää ihan huipulle, mutta joskus pieniä paljastuksia on hauska tehdä. -Siis ei mitään dramaattista. Ja menneisyydestähän ne parhaat paljastukset löytyvät..

Olin varsin taidokas (puuhun) kiipeilijä
Sääntö oli yksinkertainen, samoin sen noudattaminen: Pihasta ei saa poistua. Sopii minulle! Sääntöön ei kuitenkaan liittynyt vertikaalista tasoa, jolloin oletin puuhun kiipeämisen olevan ok. -Kai se olisikin ollut, muttei vajaan 10 metrin korkeuteen.

Jollain ilveellä onnistuin kuulemma myös tulemaan omin avuin alas, eikä palokuntaakaan tarvittu. Tosin päästyäni melko alas (n. 160 cm. Korkeudelle?) tipahdin persuksilleni. Ikkunaasta seuranneen mukaan katsoin pelokkaana ympärilleni ja jatkoin pihaleikkejä kuin mitään luvatonta ei olisi tullutkaan tehtyä. Tämä oli kai lähes täydellinen rikos?


Bildresultat för oops


Olin luokan lyhin
Terveyskortissa lukee ekan luokan kohdalla 113 cm. Mitä muuta voi pituusjärjestyksestä odottaa? No, ainakin sain automaattisesti ”eturivin” paikat niin luokan istumajärjestyksessä kuin luokkakuvissa. 6. luokalla tähän tuli poikkeus, ja kieltämättä oli ärsyttävää kuikuilla edessä istuvien ohitse. Toisaalta sain rauhassa piirrellä vihkoon. -Siis siihen asti kun jäin kiinni. Pirhana heitä jotka kielivät.. Niin minähän en sellaista harrastanut! ;DBildresultat för mittanauha


Kuuntelin Tenavatähti -kasetit melkein hajalle
Jep, musiikkimakuni oli hieman poikkeava valtaväestöstä. Lempikappaleitani olivat mm. Varrella virran, Vanha holvikirkko sekä Tangoprinsessa. Samat kappaleet kelpasivat myös alkuperäisessä muodossaan. Kaseteissa oli myös se hyvä puoli, ettei niihin kuulunut Seppo Hovin höpinä ja kyseisen laulukilpailun aivan järkyttävän typerä tunnari. Phyi!


Bildresultat för tenavatähti


Suosikkileluihin kuuluivat ”minileikkaussali” sekä kaivuri
Kyllähän nuket, barbiet ja ponit kelpasivat, mutta myös vähän harvinaislaatuisemmat lelut vetivät puoleensa. Tuo kaivuri oli todella siisti! Kauhan sai vaihdettua klipseihin, joilla taas sai nosteltua muovisia tukkeja. Minileikkaussali ukkeleineen muistutti hieman lego -leluja, mutta rakennuspalasia ei ollut. Näillä tuli leikittyä pitkään!

Suuni aluetta on liimailtu & juoksin päin puuta
Varmaan moni olisi toivonut kerran jos toisenkin, että suuni liimattaisiin umpeen. Valitettavasti tämä ei ollut mahdollista. Ja vaikka olisikin, ehkä jotkut lakipykälät olisivat olleet moista toimintaa vastaan hyvistä perusteluista huolimatta.

Mitä sitten kävi? Alle kouluikäisenä (ja vielä aikuisenakin) olin varomattomuudessa varsin osaava. Bravuurini taisi olla juokseminen päin puuta. No hei, piti kokeilla juoksemista silmät kiinni! En suosittele tätä kokeilua..


Bildresultat för koivu Koivut ovat vaarallisia.. 


Entä liimaaminen? En muista toista kertaa, mutta kuulemma kaaduin pyörällä ja huuli tms. halkesi turhankin tehokkaasti. Toinen kerta oli oikeastaan hupaisa! Meille oli hankittu vanhan koiran kaveriksi koiranpentu. Tietenkin koira alkuun pissi ja kakki lattialle, ja lattia oli vuorattu sanomalehdillä. Jossain vaiheessa yläkertaan vievien portaiden edessä oli lattia ilman sanomalehteä.

Jostain syystä minulle tuli kiire kipittää yläkertaan, joten pistin juoksuksi. Koiranpentu oli lirautta ”ansan” matkan varrelle, johon asianmukaisesti liukastuin. Ja sitten hups keikkaa, pärstä porrasta vasten ja hampaat kielen läpi. -Taas liimaushommia!

Tällaisia hurjia paljastuksia tällä kertaa. Toivottavasti en menettänyt uskottavuutta tai sitä mainetta, mitä tosin alkujaankaan ei taitanut olla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti