torstai 9. marraskuuta 2017

Apua kuivalle iholle: Vauvanhoitotuotteet

Ilmojen kylmentyessä moni saa kunnian tuskailla kuivan ihon kanssa. Kutisee, kiristää, punoittaa jne. Onneksi apua löytyy niin päivittäistavaraliikkeistä kuin apteekeistakin. Minäkin olen suorittanut pienoista etsintää riittävästi kosteuttavien voiteiden suhteen. Kyllähän vaikka mitä houkuttelevaa voidetta on löytynyt, mutta ärsyttävänä saiturina hinta ratkaisee lopputuloksen. Lopputulos oli kieltämättä hieman huvittava. Yhä enemmän nimittäin kotiin päätyy vaivanhoitotuotteita. Kokoelma alkaa kieltämättä olla varsin kehuttava, tosin vaipat ja tutit ovat jääneen kauppaan. Tällä hetkellä suosikkeja on kertynyt ihan mukavasti.

Kosteuspyyhkeet
Toimivat hyvin mm. kasvojen puhdistuksessa. Myös kevyt meikki on lähtenyt hyvin. Vesipesuun verrattuna kosteuspyyhkeet ovat mielestäni vähemmän kuivattava vaihtoehto. Jätettä valitettavasti kertyy enemmän, mutta vettä toisaalta kuluu vähemmän? Kosteuspyyhkeet ovat käteviä myös reissulla, ja hinnasta edullisempaa vaihtoehtoa etsivät hyötyvät.

Kuvahaun tulos haulle toujours baby wipe

Hoitoöljy
Tämä on varsin monikäyttöinen tuote! Silmämeikin saa todella helposti pois. Itse asiassa loraus öljyä kosteuspyyhkeeseen niin tummakin luomiväri lähtee, ja pyyhkeen materiaalikin on riittävän pehmeä. Toinen suoranainen ahaa-elämys on ollut öljyn lisääminen tavalliseen kosteusvoiteeseen. Itse laitan yleensä kämmenelle ensin pari tippaa vauvanöljyä ja lisään kosteusvoidetta. Sitten sekoitetaan hieromalla käsiä yhteen ja hierotaan iholle. Öljy sellaisenaan imeytyy huonosti, mutta pieni määrä kosteusvoiteessa imeytyy hyvin ja kosteuttaa pidemmäksi aikaa.

Kuvahaun tulos haulle vauvaöljy pirkka 

Jostain syystä en ole saanut aikaiseksi testata, mutta uskon parin pisaran vauvanöljyä auttavan myös kuiviin jalkapohjiin. Pienen epäonnistuneen kokeilun myötä en kuitenkaan suosittele vauvanöljyä hiustenhoitoon..

Sinkkivoide
Tätä olen aikaisemmin kehunut, ja kehun vielä hieman lisää. Sinkkivoide on auttanut mm. hormonaalisiin finneihin ja tasoittanut kasvojen ihon sävyä. Sinkkivoide kuitenkin kuivattaa ihoa, minkä vuoksi olen laittanut pienen määrän sinkkivoidetta kasvovoiteen sekaan. Sinkkivoiteen kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa, että sellaisenaan se ei imeydy ihan heti, eikä välttämättä edes yön aikana. Eli jos edessä on reissu kaupungille tai mihin vain, on hyvä muistaa että kasvoille niin pienissä tai suurissa määrin laitettu sinkkivoide tulee näkymään. Kosteusvoiteen seassa sitä ei huomaa, ellei määrä ole suurempi. Tämän vuoksi siis suosittelen pientä määrää kosteusvoiteeseen yön yli.

Kuvahaun tulos haulle sinkkivoide

Testaamattomat tuotteet: hoitovoide ja pesuneste/saippua
Hoitovoidetta voisin kokeilla esimerkiksi käsivoiteeksi. Pesunesteen suhteen olen hieman skeptinen. Kieltämättä kiinnostaisi testata vauvoille tarkoitettua pesunestettä, siis kasvojen pesemiseen. Jostain syystä pesuneste kuulostaa jopa vauvoille tarkoitettuna turhan kuivattavalta. Toisaalta pesunestettä voisi ostaa ja testata aluksi vaikka käsien pesemiseen. Tosin käteni kuivuvat kahta tehokkaammin kuin kasvojen iho..

Miten näihin tuotteisiin eksyinkään?
Logiikka on yksinkertainen. Jos tuote on tarkoitettu vauvojen iholle, sen täytyy olla tarkoitettu todella herkälle iholle. Ja kuten arvata saattaa, myös hinta vaikuttaa. Nyt siis tarkoitan ns. halpisversioita, jotka hinnastaan huolimatta olen hyviksi havainnut. Myönnän että joskus toki on hauskaa käyttää vähän arvokkaampiakin tuotteita, mutta jos nämäkin toimivat, hyödynnän mielelläni.

Onko joku muu havainnut vauvanhoitotuotteet toimivaksi vaihtoehdoksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti