lauantai 29. huhtikuuta 2017

Ohjeita Snow White -mallin hankkimiseen

No niin, kenties minua voi nuhdella laiskuudesta, sillä en ole harjoitellut rulliksilla sitten toissa viikon. Tähän on vaikuttanut työharjoittelun aiheuttama häiriö, "jääkauden" viimeiset kerrat, mutta ennen kaikkea todella surkeat kelit. Tänä aamuna kahvia nauttiessani sää näytti suosivat jopa harjoittelua. Siemaus, ja tuuli oli yltynyt. Puolen kupillisen jälkeen alkoi sade. Ei hätää, ehkä tuo sää vielä paranee. Tästä toiveajattelusta on kulunut nelisen tuntia, ja siitä lähtien on myös satanut lähes vaakasuoraan jotain veden ja rännän välimuotoa. Kerettiläistä ajattelua tai ei: Hyvä sään jumalat, oletteko suunnitellusti liittoutuneet minua vastaan? No, uutta yritystä paremmalla kelillä, mitä on tosin luvattu ensi viikoksi.

Edellisessä tekstissä olin rakentanut jonkinlaisen lyhyen oppimäärän luistinkenkien hankkimisesta. Seuraavaksi luvassa olisi ohjeistusta "terän" hankkimiseen. Kuten aiemmin mainitsin, en ole testannut muita kuin Snow White -mallia. Nyt haluaisin muuten vajota pöydän alle häpeämään, sillä taisin erehdyksissä/huolimattomuuden sokeuttaman kirjoittaa Snow Flake. Pahoittelen ja siirryn pian komeroon häpeämään! No mutta, ihmisiä tässä vain ollaan? Siispä itse asiaan jotta tuo hivenen nolo virheeni unohtuisi (viimeistään parin vuosisadan kuluttua). Snow White -rullaluistimia voi tilata esimerkiksi täältä, etenkin jos haluaa asioida suomeksi.

Aiemmassa tekstissä painotin kokotaulukoiden tulkitsemista, sillä valittaessa sopivia "teriä" kokotietoja tarvitaan. Olen liittänyt tähän Nice Skate -sivuston taulukon, johon on merkitty kokoa X vastaava "terän" koko. Lisäohjeita oikean koon löytämiseen löytyy täältä.  Mikäli kenkäsi kokomerkintä ei ole millimetreissä, pohjallisen pituuden mittaamalla voit "kääntää" koon tämän taulukon kielelle.
 
Pohjan pituus mmSnow White®Snow White®pituus mmRenkaiden koko – halkaisija mm
 195 ~ 205 
 #10 195 64 mm
  205 ~ 215 #11 205 64 mm
 215 ~ 225 #12  215 64 mm
 225 ~ 235 #13 225 64 mm
 235 ~ 245 #14 235 64 mm
 245 ~ 255 #15 245 68 mm
 255 ~ 265 #16 255 72 mm
 265 ~ 275 #17 265 72 mm
 275 ~ 285 #18 275 72 mm
 285 ~ 295 #19 285 72 mm
 295 ~ +++ #20 295 72 mm
   72 mm
Mikäli kokojen tulkinta käy hermojen päälle, tässä on edellisessä tekstissäni käytetty taulukko: 
Kokotaulukko - Risport
Vaikka Nice Skaten sivuilla mainitaan merkit Edea ja Risport, "terät" voidaan suurella todennäköisyydellä kiinnittää muihinkin malleihin. Esimerkiksi ystävälläni on käytöss Jackson -merkkiset kengät, ja hyvin ovat toimineet. Mikäli epävarmuutta syntyy, sivustolta löytyvät yhteystiedot. Mikäli vähänkin epävarmuutta on, kannattaa rohkeasti soittaa tai laittaa sähköpostia. Asennukset voi pyytää samaisesta paikasta, tai oikein näppärä henkilö voi tehdä sen itsekin. Myös osa taitoluisteluliikkeiden ammattilaisista voi suostua hoitamaan asennuksen. Omiin luistimiini hoidatin asentamisen Nice Skatessa, ja posti toimi välikätenä. Tilatessasi "teriä" kannattaa pohtia missä harjoittelu tapahtuu. Sisätiloissa harjoittelevan on suositeltavaa valita oranssit ns. sisärenkaat, ja ulkona harjoittelevan valkoiset asfalttirenkaat. Joillain pinnoilla asfalttirenkaat saattavat kuulemma luistaa hieman, mutta itse selvisin hengissä myös sisätiloissa. Kohteliaisuudesta kannattaa vain pyyhkiä pöly pois renkaista ennen siirtymistä saliin.. 

Toivottavasti tästä taulukkotäytteisestä tekstistä oli apuvaa lajista kiinnostuneille. Mikäli kysymyksiä ilmenee, yritän osaamiseni mukaan niihin vastailla. Oikein mukavaa... räntämyrskyn täyttämää lauantaita kaikille! 

P.S Käsite nimeltä "oikeinkirjoitus" on tänään kadonnut sanakirjastani. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti