keskiviikko 12. helmikuuta 2020

"Osittainen" kahvilakko jatkuu edelleen..


Jokunen viikko sitten aloitin osittaisen kahvilakon. Ensimmäisistä päivistä voi lukea lisää täältä. Kuten havaittavissa on, ensimmäinen päivä oli varsin ikävä. Vaikka yritin välttää suuria odotuksia kofeiinin määrän vähentämisestä, myönnän olevani hieman pettynyt. Toisaalta positiivisiakin vaikutuksia on ilmennyt.

1-2 mukillista viikossa
Ja voi jestas miten pelottavan hyvältä kahvi maistuukaan! Musta tee on myös ok, ja periaatteessa pärjäisin silläkin. Illalla en juo mustaa teetä vaikka kofeiinin määrä onkin reilusti pienempi kahviin verrattuna. Kyllä, olen lukenut kaikista kuuluisista keskustelupalstoista positiivisia kokemuksia kahvin vähentämisestä/jättämisestä pois.

Edelleenkin kahvia tekee mieli enemmänkin kuin kaksi mukillista viikossa. Aamukahvista olen pysynyt erossa varmuuden vuoksi, ja myönnän teen toimineen hyvin. Vaikka aamulla tekisi mieli kahvia, musta tee on korvannut sen hyvin. Jotain kofeiinitonta mieluummin? -Saa odottaa. Töihin tykkään ottaa mukaan termariin esimerkiksi ruusunmarjateetä lämmittämään jos vilu tulee.


Kuvahaun tulos: limit


En ole kuin uusi ihminen mutta..
Pahoittelen: En tunne itseäni ainakaan merkittävästi energisemmäksi. Ihoni ei hehku sen enempää tai vähempää kuin ennenkään, paino muuttui lähinnä noron myötä, selluliittini ovat lojaalisti paikoillaan (sama se). Ei siis mitään radikaaleja muutoksia.

Mutta toisaalta olen nukkunut muutamaa poikkeusta laskematta pidempiä aikoja yhteen menoon, mikä kieltämättä tuntuu. Heräämisen jälkeen uni on tullut nopeasti, mutta valitettavasti kello tuntuu soivan aina liian aikaisin. Toisaalta olen heräillyt ilman suurempia ongelmia.

Refluksivaiva ei ole mennyt parempaan suuntaan, mihin olen hieman pettynyt. Toisaalta liikahappoisuus on vähentynyt vähän, mutta selkeästi. Käytännössä tämä tarkoittaa jotain niinkin romanttista, kuin että kurkkuun ja nieluun visiitille morjenstamaan saapunut ruoka ei polta samaan malliin kuin ennen. Hyvä niinkin, sillä työssäni joudun käyttämään ääntäni. Totta puhuen kärähtänyt kurkku ei tehnyt äänelle hyvää..Kuvahaun tulos: cup of tea


Kannattaako jatkaa vai palaanko kahvin kittaamiseen?
Jälkimmäinen houkuttelisi, mutta taidan edelleen yrittää pysyä tällä linjalla. Luulen että laadukkaampi yöuni saa vaakakupissa vihreän valon vilkkumaan. Uni on kuitenkin olennainen osa jaksamista ja palautumista. -Ja mielenterveyden ylläpitoa. Sen myönnän, että kireä olotila on vähentynyt. Väsymyksestä huolimatta olen ollut yllättävän rento ja tasainen. -Siis omasta mielestäni, kanssaihmiset saattavat olla eri mieltä. Toki yksittäisiä huonosti nukuttuja öitä tulee edelleenkin, mutta ne taitavat olla aikuisiällä ilmentynyt synnyinlahja.

Edelleenkään en näe tarpeelliseksi jättää niitä kahta mukillista pois. Itse asiassa viime viikolla jäi yhteen mukilliseen. Jos kahvittomia viikkoja tulee, ne saavat tulla spontaanisti ilman tiukkoja suunnitelmia. Luulen että juuri rentous on auttanut jatkamaan kofeiinin vähentämistä näinkin pitkään. Toinen mikä auttaa on lyhyen tähtäimen ajattelu: herään, laitan teetä. Päivällä palattuani kotiin laitan teetä. Pidemmälle ei tarvitse ajatella. Jos kahvin määrä joskus lisääntyy ja turhankin paljon, onpahan jokin projekti toteutettavaksi.

Oletteko te joutuneet rajoittamaan kahvin juomista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti