perjantai 29. heinäkuuta 2022

Helppoa ja edullista kasvisruokaa: Soijabolognese -pannu kananmunalla

 Jo oman jaksamiseni ja hyvinvointini vuoksi panostan mielelläni hyvään ja ravitsevaan ruokaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita rajoitteita. Esim. eilen tuli nautittua pitkästä aikaa jäätelöä paikallisessa kahvilassa. Hyvää oli! Mutta koska Juniorin kanssa on hyvä olla vähintään toinen käsi ja jalka vapaana myös ruokaa laittaessa, tämä hieman rajoittaa millaista ruokaa laitan. Paras vaihtoehto arkiruuissa on sellainen ruoka, jossa ainekset voi laittaa sellaisenaan kattilaan, pannulle, vuokaan pellille jne. 

Italianpadan kaltainen soijabolognese (kuulostaa hienommalta suhteessa todellisuuteen) on helppo ja edullinen vaihtoehto. Olen muutamaan otteeseen nähnyt lisättävän kananmunaan erilaisiin pannu- ja uuniruokiin. Alunperin oli tarkoitus testata tätä pinaattia sisältävän ruuan kanssa, mutta tällä kertaa pinaatti päätti jäädä kauppaan. Unohtamisesta ei luonnollisestikaan ollut kyse. Siispä päätin piruuttani kokeilla samaa tämän italianpadan tyyppisen ruuan kanssa. 

Soijabolognese -pannulla kananmunan kanssa

- Porkkanaa

-Sipulia

- Paprika

- 1 prk herkkusieniä

- 1/2 pussia spagettia (kokojyvä)

- tomaattimurskaa

- 1 prkl kaurakermaa

- soijarouhetta (ripottelin silmämääräisesti)

- raejuustoa

- 3 kananmunaa

- Mausteeksi ruolaa, paprikajauhetta ja basilikaa

1. Paista kasvikset ja herkkusienet pannulla



2. Lisää spagetit sellaisenaan



3. Lisää soijarouhe, tomaattimurska ja kaurakerma


4. Lisää mausteet ja sekoita. Anna ainesten kypsyä hetki kannen alla kunnes spagetit ovat kypsiä

5. Lisää raejuusto ja kananmunat, anna kypsyä kannen alla kunnes kananmunat ovat hyytyneet 


Jos haluat pitää ruuan täysin vegaanisena, voit jättää raejuuston ja kananmunat pois ja halutessasin korvata esim. vegaanisella juustoraasteella. Itse tosiaan halusin ihan mielenkiinnosta testata miten kananmuna pelittää tällaisessa ruuassa. Lopputulos yllätti! Omasta ja puolison mielestä yhdistelmä toimi ja antoi pientä vaihtelua tähän tuttuun arkiruokaan.


 
Kuten arvata saattaa, jälleen panostin osioihin "helppoa" ja "edullista". Toisaalta halusin myös riittävästi kasviksia mukaan, sillä olen äärimmäisen laiska tekemään salaatteja yms. Tätä samaa ruokaa olisi tarkoitus jossain vaiheessa testata käyttämällä mm. kalaa tai vaikkapa tofua. Tällöin tomaattimurska jäisi pois, ja tilalle tulisi pinaatti. -Mikäli onnistun seuraavalla kerralla ostamaan pinaattia.. 

Seuraava projekti olisi kai leipoa ns. vierasvaraksi jotain minkä saa pakkaseen. Käytännössä tämä tarkoittaa esim. omenapiirakkaa. Toisaalta jos aikaa jää näpertelyyn, kaapissa olisi muffinssivuokia. Tuleeko vegaanista vai ei? Katsotaan.. vegaaniset piirakat eivät ole kuuluneet vahvuuksiini vaikka niitä onkin tullut kokeiltua aikoinaan useinkin. Toisaalta, kai sitä voisi joskus taas siirtyä vähemmän varmoihin resepteihin. 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti