lauantai 7. syyskuuta 2019

Jälleen helppoa ja edullista arki(kasvisruokaa) & hävikin pienentämistä


Viikonloppujen jälkeen eteen ilmestyy eräs, harvinaisen usein toistuva ilmiö: arki. Arjelle ominaista on hieman suurempi määrä tekemistä. Tosin näin voi käydä viikonloppuisinkin. Kuten arvata saattaa, jälleen olisi uuden arkiruokavinkin aika. Ominaisuudet ovat tuttuja: kasvisruoka, osaksi vegaanista, edullista ja helppoa. Tällä kertaa mukaan tulee myös hävikin pienentäminen.

Ihan mielenkiinnosta halusin kokeilla lisukkeeksi sopivan laatikon. Kokeilu onnistui, ja lopputulos oli seuraavanlainen:

Pinaattinen kasviskiusaus (vaiko laatikko?)
1 pussi peruna-sipuli -sekoitusta
3-4 porkkanaa (tai kaksi suurempaa)
1 prk herkkusieniä (Lidl)
1 pussi pakastepinaattia
(suolaa ja mustapippuria)
1 prk kaurakermaa


Kuvahaun tulos haulle perunasipulisekoitus
Halpista sen olla pitää!
        

Sulata pinaatti joko omia aikojaan tai vähän nopeammin mikrossa. Myös peruna-sipuli -sekoitus kannattaa ottaa hyvissä ajoin sulamaan. Sekoita joukkoon paloitellut porkkanat, herkkusienet, pinaatti ja kaurakerma. Lisää lopuksi mausteet.

Laita seos rasvatulle vuoalle. Paista kiusausta/laatikkoa ensin n. 30 minuuttia 225 asteessa, sitten n. 10 minuuttia 150 asteessa. Pinta saa ruskistua hieman.

Toinen ruoka syntyi puoliksi vahingossa. Huomasin että kattilaan oli jäänyt edellisestä ruuasta neljä pienehköä keitettyä perunaa. Hitsi! Mieli ei tehnyt pyttistä, mitä siis niistä tekisi? Aa! Pihvejä, ja mahdollisimman laiskan ihmisen tapaan! Siis niinkin laiskasti, että ainesten alkukirjain on sama.

Peruna-porkkana-parmesaanipihvit
4 pienehköä keitettyä perunaa paloiteltuna
3 porkkanaa raastettuna hienoksi raasteeksi
½ pussia parmesan -raastetta (pienempi pussi)
(suolaa ja muita mausteita)

Ainekset taikinaksi, sitten pellille pihveiksi ja uuniin 225 asteeseen 15-20 minuutiksi kunnes pinta näyttää rapealta.

Loppujen lopuksi syntyi ateria:

Laatikon suhteen voi luonnollisesti tehdä muunnelmia lisäämällä tai jättämällä pois. Jos et tykkää esim. herkkusienistä tai pinaatista, ne voi jättää pois. Myös porkkanan voit jättää pois. Jos inhoat perunaa, sipulia, porkkanaa, herkkusieniä ja pinaattia, suosittelen ruokalajin vaihtamista. Periaatteessa uuniin voi laittaa laittaa pelkän voidellun vuoan, mikä minä olen sellaista kieltämään. Tällainen ratkaisu sopii varmasti henkilöille, joilla on voimakas fiksaatio astioiden puhdistamiseen mahdollisimman haasteellisista tahroista.

Eipä tässä muuta kuin mukavaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti