keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Uusavuttoman Aliisan kevät: Hyviä ajokelejä, lämpöä ja toivoa tulevasta

 Voi ihanuus! Ellei takatalvi vielä yllätä, tässä pääsee viimenkin nauttimaan keväästä. Nykyisessä elämäntilanteessa ja asuinympäristössä esimerkiksi jo ilmojen lämpeneminen tarkoittaa helpotusta moneen asiaan. Vaikka asiat ovat varsin arkisia ja pysyttelevät käytännön tasolla, niiden sujuvuus heijastuu moneen asiaan. 

Viimeinkin mukava ajaa

Ajoharjoitteluni taival on nyt kestänyt vajaat viisi kuukautta. Voin suoraan myöntää että kaksi ensimmäistä olivat tuskallisia. Haasteena olivat erityisesti arkuus ja hahmotuskyvyn ongelmat. Tavallisesti olen onnistunut hyväksymään ne haasteet huumorilla. Mutta asian muuttuessa ns. oikeasti pakolliseksi ja osaksi arkea turhautuminen muuttui tutuksi vierailijaksi. 

Lisähaastetta toi ajankohta: lumi, loska, jää, kovat pakkaset ja tietenkin pimeä. Periaatteessa aloitin olosuhteiden kannalta altaan syvästä päästä. Taidot kehittyivät hitaasti, mutta ne olivat havaittavissa pidemmällä aikavälillä tarkastellessa. Erityisesti muutaman viikon välein todella huomasin oppineeni jotain. Varovaisuus säilyi, mutta se lienee hyväkin piirre. 

Nyt valon lisäännyttyä ja teiden kuivuttua ajaminen on muuttunut jopa mukavaksi. Kaupunkiajossa olisin toki aivan... no, en ainakaan osaava ja kokenut. Mutta maanteillä ajaminen on muuttunut erityisesti hyväkuntoisilla teillä peräti mukavaksi. Lisäksi on ollut helpottavaa huomata miten auton hallinnan muuttuminen varmemmaksi antaa tilaa mun tekniikan harjoittelulle. Jo autokoulun "kakkosvaiheessa" (minne saavuin vastahakoisesti) ajatus taloudellisesta ajosta kiinnosti. Tietenkin parantamisen varaa olisi.. mutta tekemällä oppii. 

Ulkoilu valoisan aikaan

Tämä on mukavaa vaihtelua! Erityisesti puita hakiessa on mahtavaa kun ei tarvitse liikkua taskulampun kanssa, samoin posteja hakiessa. Kyllä, hakemalla postit saa aikaan pienen kävelyreissun. Nyt kun piha alkaa olla vapaa lumesta ja jäästä, olen uskaltautunut palaamaan pienimuotoisesti hyppyharjoitusten pariin. Kunhan nurmikolta lähteet viimeiset lumet, pääsee viimeinkin kokeilemaan vieläkö akroliikkeet onnistuvat. 

Myös lenkeily erityisesti viikonloppuisin on tullut tavaksi. Pieni miinus hölkkäämisen kannalta on asfalttitie. Tosin lähellä on myös mukavan mäkinen hiekkatie, mitä yritän joku päivä testata perusteellisemmin. Myös polkupyörä saattaa hyvinkin pian päästä käyttöön. Kiitos tiukentuneiden sääntöjen, siihen pitäisi vaan jostain löytää takavalo. Valitettavasti kauppavalikoima on sitä sorttia, että on varauduttava tilaamaan verkosta.. No, posti kulkee maaseudullekin. -Tai esimerkiksi työpaikan lähellä olevalle R-kioskille.. 

Lämpöä

Tämä on luksusta! Enää ei tarvitse kiirehtyä kotiin jotta ehtisi lämmittää! Uskomaton ero miten jo poistuminen pakkasen puolelta saa lämmön pysymään paremmin. Viime aikoina puuhella on onneksi riittänyt hyvin. Ja puitakaan ei tarvitse hakea jatkuvasti menekin vähennyttyä. Mistä olen myös ihan hyvilläni  on se, ettei autoa tarvitse enää lämmittää. Eli ei enää ulkoilua pakkasesa pyjamahousut päällä..

Ylipäänsä valoisampaa

Talveen liittyen arjen haasteiden ohella alkuvuosi on ollut keskimääräistä raskaampi ja vastoinkäymisiä on ilmennyt. Mikä on todella painanut, on taas suuren muutosten todennäköisyys. Hieman mustalla huumorilla sävytetysti voin todeta tottuneeni rakentamaan elämän uusiksi aivan alkutekijöistä.  Vaikka sellainen tulisi taas pakolliseksi, ei hätää. Tiedän vanhastaan kuinka se tapahtuu.

Oikeastaan tuleva kevät näyttää mikä suunta seuraavaksi on. Siihen asti kuviot ovat selvät: teen työni niin hyvin kuin voin, yritän tehdä opintoja ja toisaalta asioita joista pidän: liikkua, soittaa, piirtää, maalata, lukea, kirjoittaa ja kenties olla ja kummastella. Haasteista huolimatta tunnen olevan onnekas ja sitä seuraa kiitollisuus. Voisi todeta, että juuri arjen sujuvuuden lisääntyminen heijastuu muuhunkin elämään. Vaikkei kaikki menisi alkuperäisten suunitelmien mukaan, asiat voivat mennä monella tavalla hyvin. 

Mukavaa päivää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti