sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Uusavuttoman Aliisan tilitys: "Ihanaa kun on kunnon talvi!" Varmaan juu..

 Olen toki tietoinen ettei valitus ole sallittua ja jokaisesta asiasta tulisi olla iloinen. Tästä päästäänkin taas tähän nk. kunnon talveen josta pitäisi olla äärimmäisen iloinen. Säätilasta tai siihen liittyvistä asioista ei toki siinä mielessä kannata valittaa tai masentua liikaa, koska lämpötilalle ja sille mitä mukavaa taivaalta tulee ei voi mitään. Mutta.. mikä meikäläistä tässä "kunnon talvessa" alkaa tässä vaiheessa hiertää..

"Pitää päästä lämmittämään!"

Vaikka pidän puulämmityksen tuomasta lämmöstä enkä koe lämmistä saati siiten puiden kantamista vajasta sisään suurena hommana, myönnän että oli suuri autuus muutamana ei-pakkaspäivänä ei suurta määrää klapeja tarvittu kun lämpeni oikein mukavasti. Ja sitten taas tulivat pakkaset..

No, ottaen huomioon mitä kuukautta eletään, tuskin/toivottavasti lämpötilat eivät ole kovin montaa viikkoa pakkasen puolella. Mutta kyllä, hieman tämä alkaa kyllästyttämään. Tässä kohden olisi kai oiva tilaisuus tokaista meikäläiselle jotain omista valinnoista. Mutta eiköhän pakkanen vaikuta omalla tavallaan asuinpaikasta riippumatta, ja harva selviää lainkaan lämmittämättä. 

Teiden kunto

Voi luoja.. tosin teiden kunto on monin paikoin mielenkiintoinen alueesta riippumatta. Mutta jospa kohdistan valitukseni omalle työmatkareitilleni. Viime viikolla ehdin hyppiä riemusta kun lämpöasteita suotiin muutamaksi päiväksi. Ylioptimistisesti odotin teiden päällä olevan lumen/jään sulavan ja urien tasaantuvan. 

Kuinkas sitten kävikään? Kyllä, suurimmaksi osaksi kävi juuri kuin toivoin, vaan ei varjoisemmilla alueilla. Urat eivät ehtineet sulaa vaan jäätyivät lähes teräviksi "muureiksi" joista ajaminen on jopa jännempää kuin urissa ennen lämpöasteita. Anna mun kaikki kestää!!! Mainittakoon että allekirjoittanut/valittaja on autoilijana edelleen hieman epävarma. 

Polttoaineen hinnan nouseminen

No voi..!!! Kun on tulee aika mennä tankkaamaan, myönnän että jokunen ärräpää nousee kielen päälle. Totta puhuen en ole aivan perillä polttoaineen hinnan korottamisen hyödyistä. Jos perusteluna on esimerkiksi päästöjen vähentäminen, ajatuksessa on pari aukkoa: Kuinka polttoaineen hinnan nouseminen vähentää ns. pakollista liikkumista aina työmatkoista tavaran kuljetukseen? En tiedä muuttuuko ilmaston tila. Ehkä parin mutkan kautta. Polttoainekulujen noustessa vaikutus voi olla myös elintarvikkeiden hintaan. Pakkausjätettä syntyy vähemmän?

Täällähän on tosiaan joukkoliikenteen suhteen hieman mahdoton tilanne. Tai ihan hyvä oikeastaan. -Siis lähes 10 km:n päässä. Sitten löytyisi junaa ja bussiakin. Valitettavasti olen iän myötä laiskistunut siinä määrin, etten ole valmis kävelemään tai polkemaan pyörällä kyseistä matkaa ennen kevättä. Olkaa kilttejä, nyt pitäkää se "oma valinta" -kortti hihassa. 

Kevät, tule jo.. 

Näin maaliskuussa toivoa keväästä uskaltaa jo pitää yllä. Valitettavasti tulevan viikon sääennuste on kaikkea muuta kuin keväinen. Elän kuitenkin siinä toivossa että 2-3 viikon kuluttua alkaisi helpottaa. Tietenkin lämpötilan nouseminen tuo mukanaa liukkautta, loskaa ja muuta hauskaa. 

Vaikka usein määrittelen itseni kesäihmiseksi, en vihaa yhtäkään vuodenaikaa. Kaikissa on puolensa, ilonsa ja haasteensa. Vaikka talvessa on haasteensa, esimerkiksi pimeys mahdollistaa paremmat yöunet. Ja vaikka pimeässä ajaessa on oltava huolellinen, vastaantulevat ja risteystä lähestyvät autot ovat havaittavissa helpommin valojen vuoksi. 

Näin loppuun myönnän tekstin kallistuneen valittamisen puolelle. Mutta.. ehkä valittaminen on edes ajoittain sallittua? Kyllä, on totta että säälle ei voi mitään sen enempää kuin teiden kunnolle ja polttoaineen hinnan nousulle. -Jälkimmäisiin ainakaan näin yksilötasolla. Toisaalta uskallan uskoa että kevät alkaa lähempänä kuin seuraava talvi, eli eikähön tämän vielä jaksa.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

P.S Minulle ei tarvitse iloita tästä "kunnon talvesta" :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti