sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kuulumisia: Gradua, treeniä ja soittamista


Pääsiäinen lähestyy, kisat ovat ohi, opiskelu jatkuu. Jotenkin se aika on vain hujahtanut hirmuisella vauhdilla eteenpäin! Totta puhuen odotan innolla kelien lämpenemistä ja lumien sulamista, sillä olisi ulkotreeni ja ulkoilu ylipäänsä houkuttelesivat jo kovasti! Siis kuivalla maalla, ei loskassa. Onneksi tällä hetkellä näyttää varsin lupaavalta. Mikään kevyt aika tämä alkuvuosi ei ole ollut, mikä johtuu siitä että moni projekti sattui päällekkäin. Toisaalta hengissä ollaan, ja hengissä pysyminen kuuluu kevään suunnitelmiin. Tässäpä muutamia ”kuulumisfaktoja” ainakin helmi- ja maaliskuun osalta:

Gradu: vihollinen vai ystävä?
Erittäin hyvä kysymys! Pari viikkoa sitten praktikumit työllistivät niin paljon, että gradun kanssa tuli parin viikon tauko. Luonnollisesti tämä otti päähän, sillä olen halunnut pitää työskentelyn jatkuvana, jolloin tuntuma säilyy. No, onneksi pääsin takaisin tämän mokoman pariin, ja työ on edistynyt kohtuullisesti, joskin alkukankeudesta takkuillen.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson brains

Olen aika harmissani siitä, kun en saakaan työtäni valmiiksi niin nopeasti kuin olisin halunnut, eli huhtikuun palautukseen. Tämä oli siis kunnianhimoisempi aikataulu. Nyt joudun tyytymään syyskuun palautukseen, mikä toisaalta ei ole katastrofi sekään. Olin yksinkertaisesti unohtanut täysin sen tosiasian, että praktikumit työllistävät aika paljon, jolloin aikaa gradulle ei ole samaan tapaan kuin muiden kurssien kanssa. Samalla innostuin tuota kilpailuprojektia tekemään, mihin luonnollisesti oli myös sitouduttava.

Toisaalta viive ei välttämättä tarkoita samaa, kuin ettei projekti tulisi koskaan päätökseen. Yritän kaikesta huolimatta saada gradun valmiiksi tämän kevään aikana, jolloin voin täysin rinnoin keskittyä muihin asioihin. Tosin ne asiat liittyvät vielä opintoihin ja liikuntaan. Gradun tekeminen on kyllä onnistunut, mutta pikku hiljaa se pirulainen alkaa tulla korvista ulos. Tästä syystä yritän saada työn päätökseen nyt kevään aikana, vaikka palautus olisikin vasta syksyllä. Ihan vain siksi että ikävä tuota tutkimukseksi kutsuttua tekstikokoelmaa ei taida hetkeen tulla.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson i hate it

Kesän kuviot selkeät
Tämä puoli tosiaan selvisi lopullisesti. Suoritan siis sivuaineen etäkurssina, jolloin sekin setti saadaan kokoon kesän aikana. Mikään kevyt projekti tästä ei tule, mutta olen tehnyt alustavia suunnitelmia ajanhallinnan onnistumiseksi. Tosin aina suunnitelmatkaan eivät riitä, sillä käytännön tasolla esimerkiksi laiskuus ja saamattomuus saattavat osoittautua innokkaisi kesävieraiksi. No, suunnitelmani on yksinkertainen: Pidän päivärytmin aamupainotteisena, eli intensiivisin työskentely sijoittuu aamuun, jolloin minun ei tarvitse enää iltasella raahautua tehtävien ääreen. Ainakin tähän mennessä tällainen taktiikka on toiminut kohtuullisen hyvin.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson lazy

Kesän aikana tulen myös suorittamaan tarvittavat harjoittelutunnit, ja myös se puoli on sovittu asianomaisen seurakunnan kanssa. Suureksi onnekseni saan aika paljon tunteja kasaan jo ennen kesäkuuta, jolloin kesälle ei jää niin suurta työmäärää. Samalla tuntuma seurakuntatyöhön pysyy, mikä toivottavasti piakoin seuraavan työelämän kannalta on tärkeä asia.

Mahdollinen luisteluseuran vaihto (taas)
Tätä se aikuisluistelu tahtoo olla. Syynä lukuisiin vaihtoihin aikuisilla ylipäänsä ei ole niinkään nirppanokkaisuus, vaan käytännön syyt. Itselläni vaihtoihin ovat vaikuttaneet liian radikaalit muutokset harjoittelupaikan sijainneissa ja kellonajoissa. Tämä nykyinen olisi sijainnin kannalta ollut hyvä, mutta päivä ja kellonaika tahtovat olla ongelmallisia muiden menojen suhteen. Minulla ei ole ongelmia esimerkiksi aamuaikojen kanssa, mutta jatkoa ajatellen sunnuntai-aamu voi sattuneesta syystä olla hankala.


Onneksi tähtäimessä on toinen, erittäin lupaavalta vaikuttava ryhmä. Matkaan ei mene paljoa aikaa, eli sijaintikin on kohtuullinen. Kellonaika on minun makuuni hiukan myöhäinen, mutta no, kun ei ole varaa valita, ei myöskään ole varaa valittaa. Ainakaan liikaa. Toivon kovasti että harjoittelu tässä porukassa onnistuisi, sillä harjoitteet olivat aivan loistavia erityisesti teränkäytön suhteen. Ja suurena plussana oli mukava porukka sekä pari tuttua!

Edistystä musiikkipuolella
Kyllä, olen palannut pianon ääreen harvinaisen ahkerasti !Tänään tuli taas pongattua ihan mukavia nuotteja, joihin perehdyn myöhemmin illalla. Minulla on ollut ikuisuusprojektina yksi Bachin preludi, joka lähti lopulta sujumaan kun muistin harjoittella riittävän pienissä erissä. Ns. helpompana kappaleena on ollut ”Pienet tuulimyllyt”, mikä melodisesti on oikein veikeä. Löytämässäni Suomalainen pianokoulu, ohjelmisto 3, oli myös ihan hauskalta vaikuttavia kappaleita. Niitäpä sitten tapailemaan..

Kuvahaun tulos haulle homer simpson play the piano

Viulun suhteen minulla on ollut pahoja käynnistymisvaikeuksia. Toisaalta tässä on niin reilusti projektia, että annan itselleni anteeksi tämän harjoittelutauon. Mutta kunhan kouluhommat helpottavat, yritän tuohon soittimeen taas tarttua. Tuntuma voi olla sen verran hakusessa, että parempi tehdä runsaasti jousenkäyttöharjoituksia sekä harjoitella sävelpuhtautta, mikä lienee pahasti hukassa sekin. Onnea vaan naapureille!

Yhteenvetoa:
Tällaista on siis ollut kuluneen parin kuukauden aikana. Runkohan on pysynyt aika muuttumattomana, eli opiskelua ja treeniä. Mutta onneksi rungosta sentään rönsyilee aina jotain pientä vaihtelua. Vaikka väsymys tahtoo iskeä, ajatus siitä että opiskelu on todellakin voiton puolella motivoi kovasti. Itse asiassa kyse ei aina ole väsymyksestä, vaan nimenomaan motivaation puutteesta.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson motivation

Olen iloinen että olen saanut tuon soittamisen pidettyä vähän säännöllisemmin mukana, sillä on mukava tehdä jotain mikä ei liity treeniin tai opiskeluun. Kyllä kumpaakin tekee, ja ensimmäistä erittäin mielellään. Joskus kuitenkin on hyvä tehdä myös jotain muuta. Vaikka gradu tuntuu vielä loputtomalta työltä, kyllä se vähitellen tulee päätökseen. Aika usein päivässä on tietenkin hetkiä, joina moinen skenaario tuntuu epärealistiselta. Mutta kun joka päivä tekee edes vähän, ennemmin tai myöhemmin työ valmistuu. Toukokuussa olisi muuten mahdollisuus mennä ”ohjelmaluisteluun”, eli ei suoranaisesti kilpailuihin vaan eräänlaiseen demonstraatioon. Luistelu arvioidaan, mutta kyseessä ei ole kilpailutapahtuma. Vaikka minun oli tarkoitus antaa kisojen odottaa syksyyn, tätä voisi kyllä kokeilla. No, vielä on aikaa miettiä.

Tällaista siis tällä kertaa. Mukavaa pian alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti