torstai 1. helmikuuta 2018

Kuulumisia: Tiukkaa tekee!

Toinen viikko hektisempää kautta on käynnissä. Huh, yritän välttää vuodatusmaista tekstiä, mutta pahoittelen jos lipsahdan sille alueelle, sillä riskin on suuri. Nyt siis yritän samaan aikaan selviytyä suuremmasta opiskelu -ja treenimäärästä (kisoista johtuen), sekä hoitaa osuuteni kodin puolella jottei asunnoksi kutsuttu alue muuttuisi vallan kaatopaikaksi jossa ainoa siisti alue on jääkaappi. Aivan helpoksi ja kevyeksi en tätä menoa voi kehua, mutta jotenkin ne päivät ovat kääntyneet aina iltaan. No, yleensä vain turhan nopeasti.

Salilla ja jäällä
Aloitetaanpa vaihteeksi liikunnasta, mikä luonnollisesti on prioriteettinä. No, ei sentään vaikka välillä saisikin niin olla.. Eli nyt olen jäällä harjoitellut kisaohjelmaa, joskin tiukalla aikataululla. Maanantaina valmentaja keksi aivan loistavan, mutta luonnollisesti myös haasteellisen askelsarjan. Sitä olen pari päivää yrittänyt päähän ja kroppaan iskostaan. Kömpelöstä alusta huolimatta paremmin on mennyt, mutta muutama kohta vaatii muutama sataa toistoa jotta töksähtely vähentyisi. Hypyissä sen sijaan on pieni turhautuminen päällä, samoin pirueteissa. Hypyissä ei siis ole tapahtunut mitään suurempaa kehitystä, välillä jopa takapakkia. Kaksoisritti sentään on parantunut! Mutta axel ja kaksoissalchow tuottavat vaihteeksi harmaita hiuksia.

Kuvahaun tulos haulle frustrated homer simpson

Piruetit eivät suoranaisesti mene huonosti, mutta pyörimisvauhtia kaipaisin lisää. Tosin asianomainen on kyllä viime aikoina jättänyt piruettien intensiivisemmän harjoittelun vähemmälle.. No, kerrankin syy löytyi nopeasti! Liu'uissa sen sijaan on tullut mukavasti edistystä, eikä maksimivauhtikaan enää ole ongelma liukuja tehdessä!

Salilla puolestaa menee hieman paremmin. Hyvin olen jaksanut! Sarjoista ei ole tarvinnut ottaa pois, ja akrobatian saralla menee jo mukavammin. Vihdoin ja viimein käsilläseisonta alkaa sujua hieman pidempään! Tänään uskaltauduin pitkästä aikaa leikkimään myös apinaradalla, ja kyllä siinä muutaman lenkin jaksoi tehdä!

Opiskelun puolella
Gradu sai tosiaan ”lähtöluvan”. Tai pikemminkin jatkoluvan? Minun pitäisi vaan yhdestä pappistyypistä löytää hieman lisätietoja, ja olen onneksi löytänytkin. Alkujaan olin perjantaille suunnitellut pientä tiedonhakureissua yliopiston kirjaton verkkoon päästäkseni haluamille sivuille. Kiitos tuon p**keleen lakon, se tiedonhakureissu taitaa jäädä väliin. Kiitos tästäkin, yritän epätoivoisesti olla kiitollinen.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson strike

Praktikumit ovat lähtenee mukavasti liikkeelle. Viimeisen muutaman päivänä aikana naputtelin ensi viikolle valmistettavaa ryhmätyötä. Valitettavasti ryhmäläiset eivät sähköpostiosoitteeni saamisesta huolimatta ottaneet yhteyttä. Ja koska viikonloppuna olisi muutakin tekemistä, jouduin aloittamaan työn omin päin. Ilmeisesti olen saanut kunnian työskennellä ”jätetään viime tippaan” -henkilöiden kanssa.

Ei siinä mitään, ja kyseinen tyyli ei tee heistä mitenkään huonompia ihmisiä. Itse vaan en tykkää tehdä tehtäviä yöaikaan viittä tuntia ennen deadlinea. Huokaus.. Toisaalta voi olla niinkin, että alkukankeuden jälkeen ryhmäläiset ovatkin niin tehokkaita, etten pysy mukana vaikka istuisin tehtäviä tekemässä aamusta iltaan. Tarkoitukseni ei siis ole blogin kautta haukkua muita ihmisiä vaikka heidän toimintaansa hieman kritisoinkin. Ja olen kyllä tietoinen etten itsekään ole ryhmätöissä mikään priimusyksilö.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson study

Olen yrittänyt tenttikirjoja lukea myös, mutta pakko myöntää että ihanteelliseen tehokkuustasoon en ole vieläkään yltänyt. Suuria vaikeuksia aiheuttaa minulle vieras aihealue, ja luonnollisesti teksti on englanninkielistä.

Tiukkaa tekee!
No joo, nyt tämä on pakko todeta! Vaikkei elämäntyylini on oma valintani, valehtelisin jos väittäisin etten välillä väsyisi. Tai tällä hetkellä vähän useamminkin. Nyt vain sattuu olemaan keskimääräistä useampi rauta tulessa. Opintojen suhteen yritän pitää kiirettä erityisesti gradun kanssa siksi, koska sillä tavalla saan kyseisen työn ns. alta pois. Asiaa ei varmaankaan tule helpottamaan se, että haluaisin kohtuullisen hyvän arvosanan.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson busy

Vaikken haluakaan blogissa antaa aivan realistista kuvaa arjestani, myönnän että ajatus pienestä irtautumisesta käy välillä mielessä. Mutta mitä ihmettä! Juurihan sitä oltiin joululomalla! Tavallaan, mutta oikeastaan ei. Lomailuun liittyvä palautuminen jäi aika lailla kesken, sillä joululomasta osa ajasta meni opiskeluun. Ja joulupäivä meni ”työn” merkeissä, mihin oli myös valmistauduttava. Kyllähän joulun aikaan tuli pari rennompaa päivää vietettyä, mutta ilmeisesti pari lisää (ja vielä pari päälle) olisi tehnyt terää. Toki tässä on aihetta katsoa peiliin, sillä aikuisen ihmisen tulisi tietenkin pitää itse huolta palautumisestaan. Toisaalta itsensä syyllistäminen tuppaa viemään voimia enemmän kuin palauttamaan niitä.

Eli tiukkaa tekee, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Toisaalta jo se, että asian voi todeta edes itselleen rehellisesti auttaa paljon. Ehkä väsyttää, mutta taustalla on selkeä syy, eikä siis esimerkiksi laiskuus.

Uskonko jaksavani?
Joskus kieltämättä usko omaan jaksamiseen pettää. Yleensä se epäusko iskee vähän ennen tehtävien palauttamista. Silloin voimat ovat eniten lopussa ja kriittisyys omaa työtä kohtaan sitä vastoin huippulukemissa. Vielä tehtävän palautuksen jälkeen sitä voisi melkein lyödä hanskat tiskiin. Mutta kun sen olotilan yli pääsee, sitä jaksaa taas miettiä seuraavaa tehtävää.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson busy

Treenin suhteen olen jaksanut yllättävän hyvin, mihin oletettavasti liittyy korkea motivaatio. Toisaalta parannukset ravitsemuksessa ovat auttaneet, samoin nukkumaanmenoajoissa tiukentuminen. Molemmissa osa-alueissa on vielä työstämistä, mutta kovasti se motivoi kun huomaa tulosten olevan positiivisia. No, harva varmaan motivoituu jos työ ei tuota minkäänlaista tulosta.

Eli usein uskon, joskus en. Onneksi yöunet auttavat usein, samoin pyhä kofeiini. Usein on vain työskenneltävä ”laput” silmillä mitään ajattelematta, paitsi itse tehtävää tietenkin. Kun väsymyksen ja epävarmuuden onnistuu unohtamaan, etenevät työt paremmin. Sama pätee salille tai jäälle mennessä. On vain kylmästi mentävä ja tehtävä.

Miten yritän huolehtia jaksamisestani?
Jos pyhää kofeiinia ei lasketa, turvaudun yksinkertaisiin metodeihin: syö ja nuku riittävästi. Näillä on nimittäin päässyt ihmeen pitkälle. Aivan ikuisuuksiin ei näidenkään apu riitä, jolloin asia on vain hyväksyttävä. Joskus on myös jatkettava tekemistä väsymyksestä ja epävarmuudesta huolimatta. Kuulostaa ehkä brutaalilta, mutta kyse on lähinnä lyhytkestoisista ”rutistuksista” ennen lepotaukoa.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson kaffein

Opiskelun suhteen yritän tehdä tehtävät hyvissä ajoin, mieluummin reilusti ennen deadlinea. Aina tämä ei tietenkään onnistu, mutta onneksi harvinaisen usein. Kun työt saa palautettua hyvissä ajoin, on palautuspäivää edeltävänä yönä helpompi nukkua. Ja jokaisella vähänkin hyvin nukutulle yölle on aina käyttöä! Sellaiset kun eivät ole tässä iässä enää itsestäänselvyys..

Ja tietenkin on tärkeä yrittää asennoitua oikein. ”Ei tästä tule yhtään mitään” ei jostain syystä ole toiminut yhtä hyvin ajatuksena kuin ”jospa tämä tästä onnistuukin”. Mihinkään äärioptimismiin en kykene, ja joskus tunnen jopa tarvitsevani mahdollisuuden asennoitua hieman negatiivisemmin. Miten sen nyt ilmaisisi.. joskus on vain saatava vähän valittaakin, ja ehkä vähän enemmänkin. Pienen pakollisen valituksen kautta sitä pääsee hieman purkautumaan. Sellaisen kautta voi ilman huonoa omaatuntoa todeta, että nyt väsyttää enkä tiedä miten tulen jaksamaan. Kun tietää ettei tarvitse leikkiä kaikkeen pystyvää sankaria, on helpompi uskoa omaan jaksamiseen.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson complainingMenevät seuraavat pari kuukautta miten tahansa, mitään katastrofia tuskin tulee vaikka miten kävisi. Gradu edistyy vaihtelevalla nopeudella (mutta suunta pysyy samana), praktikumit loppuvat ennen pitkää, samoin sivuaine. Myös liikkuminen sujuu, ja lepopäivän myötä jaksaa taas paremmin. Jos yksi ylimääräinen lepopäivä on pidettävä, sellainen pidetään. Juuri tällä hetkellä ajattelen: Eiköhän tämä tästä, ainakin tänään. Se riittää toistaiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti