perjantai 15. joulukuuta 2017

Mitä aion tulevana vuonna tehdä?

Vaikka tässä pitäisi iloita ja nauttia juuri siitä hetkestä jota elää, opiskelija valitettavasti tarvitsee suunnitelmia ja selkeitä kuvioita. Tai sitten ole ainoa? Kun juttelin sähköpostitse opiskelijaneuvonnan herttaisen mieshenkilön kanssa, tajusin jotain huolestuttavaa opintoihini liittyen. Tässähän alkaa opiskelu lähestyä uhkaavasti loppuaan! No, vielä ei kannata avata kuoharipulloa (ainakaan opiskelun päättymisen kunniaksi), mutta selkeästi voiton puolella ollaan! Gradu valmistuu toivottavasti keväällä, samoin vaadittavat syventävät opinnot. Käytännön harjoittelut eli praktikumit hoituvat kevään aikana. Sivuaineen nurinkurisesti jätän viimeiseksi rutistukseksi. Jos kaikki menee kuin käsikirjoituksessa, maisterin papereilla voin vilkutella maailmalle tulevan syksyn loppupuolella. Lyhyemmin ilmaistuna: vajaan vuoden kuluttua.

Näin kirjoitettuna projekti kuulostaa helpolta, mutta aivan niin yksinkertaista ei tule olemaan. Minä pahana ja laiskana opiskelijana haluan ohelle muutakin elämää, ts. harrastukset ja.. ja... ei harrastuksiin liittyvää elämää, johon liittyy mm. parisuhde, sosiaalinen elämä (mitä se sitten onkaan) sekä leppoisat harrastukset, kuten käsityöt ja lukeminen. Ja blogin kirjoittaminen! Millainen kevät siis tuleekaan olemaan?

Alkuvuosi
Tammikuussa alkavat praktikum II -jakson kaksi eri ryhmää. Suhteessa opintopistemäärään ryhmät ovat suuritöisiä, mihin kannattaa varautua. Tässä vaiheessa olen toivottavasti päässyt siirtymään gradun toiseen päälukuun. Helmikuussa toivon saavani kolmannen alkuun, ja kuun loppuun mennessä loppuun. Olipas hupaisasti muotoiltu!

Kuvahaun tulos haulle homer simpson studying

Opiskelun ohella harjoittelu jäällä ja ”maalla” jatkuu. Kisaohjelma toivottavasti valmistuu niin, että ohjelman harjoittelu kokonaisuudessaan voidaan aloittaa. Salitreenin kanssa aikatauluissa tulee hieman muutoksia, sillä praktikumien ryhmät kokoontuvat jo aamusta. Ajankohta on sen verran aikainen, että minulla ei riitä ahkeruus hoitaa salitreeniä ennen tuntia. Muutamalle salikerralle kuitenkin jää viikolla hyvin aikaa, eli homma jatkuu! Kisaohjelman harjoittelu saattaa muuttaa hieman oheistreenin sisältöä, sillä ohjelman harjoittelu on fyysisesti raskasta, etenkin jos ohjelman käy läpi useampaan kuin kahteen kertaan.

Viikonloppuisin en todennäköisesti salille raaahaudu. Viikonloput olkoon suurimmaksi osaksi varattu mm. yhteiseen aikaan puolison kanssa, tai/ja jopa jonkinlaiseen sosiaaliseen elämään. Tai lepuutteluun.. Tai graduun.. tai mihin tahansa sellaiseen mikä viikolla ajan tai jaksamisen puutteessa jää tekemättä.

Maalis-huhtikuu
Tässä vaiheessa toivon gradun olevan loppusuoralla, tai hyvälllä onnella valmis. Toki kaikki ei aina mene täydellisesti, minkä vuoksi en aseta itselleni mitään pakkoa saada gradua valmiiksi tuossa vaiheessa. Syy: se että valmistuuko graduni huhtikuuksi vai elokuukuksi ei vaikuta itse valmistumisen ajankohtaan. Tässä vaiheessa toivon myös, että olen saanut syventävät opinnot loppusuoralle. Sivuaineeseen liittyvät suunnitelmat ovat tähän mennessä myös toivottavasti tehty. Tässä vaiheessa suoritan myös praktikum II:n viimeisen ryhmäosion, eli sen jälkeen homma on kunnossa!

Kuvahaun tulos haulle gradu

Kisakausi! Luistelun puolella onkin sitten hektisempää. Tässä vaiheessa ovat kisat joihin ehdottomasti osallistun, muiden suhteen olen kahden vaiheilla. Alkuperäinen tavoitteeni oli osallistua tänän vuonna kaksiin kisoihin, mutta opiskelussa on sen verran aikaa ja hermoja vaativa vaihe, että en yritä laittaa liian montaa rautaa tuleen. Mutta jos ohjelma edistyy, kisoissa menee hyvin, opinnoissa menee hyvin, en näe syytä miksi en osallisuisi myös toisiin kilpailuihin.

Toukokuu
Tässä vaiheessa toivon graduni olevan palautuskunnossa, ainakin viittä vaille valmis. Lisäksi toivon saaneeni syventävät opinnot hoidettua. Jos en nyt, niin loput kesätentissä, tai edes elokuun alussa. Tälle ajalle saattaa ajoittua myös työharjoittelujakso, mutta mietin asiaa vielä hetkisen. Todennäköisesti olen myös äärimmäisen väsynyt ja puutunut kaikkeen vähänkin opiskeluun liittyvään. Siitä huolimatta yritän saada Maisteriopintoihin liittyvät suoritukset hoidettua.

Kuvahaun tulos haulle valmis gradu

Treenissä pitäisi menon rauhoittua. Toukokuussa olisi yhdet kilpailut. Jos tekniikka kehittyy riittävästi kevään aikana, voisin jopa harkita osallistumista. Haasteena tässä ajankohdassa on, että harjoittelu vaikeutuu todella paljon. Yleisövuorot loppuvat huhtikuussa, joten olen erikseen varattujen jäävuorojen varassa. Toisaalta jos varmuus ja tekniikka tosiaan menevät riittävän pitkälle, vähempikin harjoittelumäärä riittää. Tämän näkee sitten kevään aikana!

Kesäkuu
Olen toivottavasti kesätöissä! Asia selviää tulevien viikkojen aikana, toistaiseksi näyttää ”puolilupaavalta”.. Viime kesänä jaksoin tehdä yhden kesätentin. Kuka ties tulevanakin kesänä? Opiskelun suhteen tulee muuten hiljenemään. Mikäli en saa kesätöitä lainkaan, suoritan sivuaineen kesän ja alkusyksyn aikana. Sitten onkin aika sanoa hyvästit yliopistolle! Jos sivuaineen suorittaminen menee syksyyn, heitetään hyvästit joulun tienoilla.

Kuvahaun tulos haulle school's out for summer
Onko vaiko ei.. se selviää pian!


Treenin suhteen meno muuttuu. Terät vaihtuvat taas rulliin. Riippuen miten Unisportin tilat ovat auki, niitäkin voisi hyödyntää ulkoilun ohella, etenkin jos Suomen säätila pysyy perinteisenä, ts. kylmänä ja sateisena. Toivon kyllä kovasti että aurinkoa ja oikeasti lämmintä säätä tulisi ensi kesänä hieman tehokaammin!

Kuvahaun tulos haulle homer simpson hot summer

Tällaista siis!
Tältä näyttäisi tuleva puolivuotinen. Menoa ja tavoitteita löytyy paljon, ja osa suunnitelmista on vielä hieman suurpiirteisellä tasolla. Katkaisin suunnitelmat kesäkuuhun, sillä niin moni asia vaikuttaa tavoitteiden toteutumiseen ja etappien saavuttamiseen. Gradu lienee opiskelurintamalla se tärkein. Lopun uskon hoituvan helpommin, sillä sivuainetta laskematta luennoilla ei tarvitse enää istua paljoa. Jos hyvin käy, siitäkin voi ehkä hoitaa osan tenttimällä. Kyllä, olen hirveä opiskelija kun en osaa arvostaa lähiopetusta!

Keväällä tulee olemaan useampi rauta tulessa, minkä vuoksi jaksamiseen on panostettava. Toisin sanoen riittävään lepoon, fyysiseen ja henkiseen. Täytyy toivoa että ns. ulkopuolista draamaa tulisi mahdollisimman vähän, mutta aina asioihin ei voi vaikuttaa. Luistelun suhteen yritän olla asettamatta liian korkeita tavoitteita erityisesti tekniikassa. Tämä ei tarkoita ettenkö yrittäisi, mutta mitä rennommin asennoidun, sitä paremmin keskityn, ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä kehityn. Kauaskantoiset seuraukset siis tuolla rentoudella! Tämä pätee muuten opiskeluunkin.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson panic


Vaikka kevät tulee olemaan jälleen työläs, olen jälleen myös toiveikas. Olo on itse asiassa samaa luokkaa syksyllä ennen opintojen aloittamista. Gradu edistyy mukavasti, ja erilaiset oivallukset motivoivat kummasti! Jäällä on meneillään innostavin projekti aikoihin, ts. kisaohjelman tekeminen. Tältäkin päivältä jäi aivan loistava fiilis, etenkin kun mukaan tuli jo elementtejäkin (pari hyppyä). Kokonaisuudessaan uskon, että edessä on monipuolinen ja vauhdikas kevät, josta on mahdollisuus saada paljon irti, kunhan jaksamisesta onnistuu pitämään huolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti