perjantai 10. marraskuuta 2017

Kukkakaalismoothie????

Smoothiet lusikoitavassa muodossa ovat tulleet päivittäiseksi tavaksi. En usko kylläkään niiden edistävän terveyttäni suurin harppauksin, mutta tuskin pienestä marjojen, hedelmien ja kasvisten lisäämisestä on haittaakaan. Toisaalta on hauska kokeilla uusia makuja, ja välillä tehdä hieman uhkarohkeitakin kokeiluja. Oma mielikuvitukseni riittää harvoin uusiin ideoihin, minkä vuoksi nappaan ideat muualta. Tällä kertaa äänekäs ”Mitä hemmettia??” -huudahdus pääsi suustani lukiessani sanan ”kukkakaalismoothie”. Tietenkin oletin ensimmäisenä, että kyse olisi suolaisesta, vihanneskeittomaisesta smoothiesta. Näin ei ollut, vaan kyseessä olikin ns. makea smoothie. Tai jälkiruokamainen? Toisaalta erityisesti pakastekukkakaali ei ole hinnalla pilattu, eikä maku (ja haju) ole samaa luokkaa kuin esimerkiksi sosekeitossa. Siispä kokeilemaan!

Ensimmäisellä yrityksellä lisäsin joukkoon mustaherukoita, palan inkivääriä ja steviaa. Pelottavaa kyllä, mutta koostumus oli mukavan kuohkea ja makukin hyvä! Suureksi hämmennyksi marjat ja inkivääri sekä stevia peittivät kukkakaalille ominaisen, ei niin hemaisen aromin. Parilla kerralla olen lorauttanut joukkoon proteiinijuoman jämät (Tahto, mustikka-vanilja), mikä teki koostumuksessa vielä kuohkeamman. Suosittelen. Myös puolukkaa on testattu, ja hyvin toimi sekin. Ohje olisi tätä luokkaa:

n. 2-3 dl pakastekukkakaalia (menevät kasaan soseutuksen yhteydessä)
n. vajaa desi marjoja
(makeutusta)
(palanen inkivääriä)
(loraus proteiinijuomaa)

Proteiinijuoman sijaan olen käyttänyt myös makeuttamatonta soijamaitoa sekä lakritsiteetä, joka osoittautui liian makeaksi sellaisenaan. Siitä tulikin kätevä makeutusaine! Tosin purkki jääkaapissa näyttää vähän.. epäilyttävältä?


Marjojen sijaan voi käyttää hedelmiä. Esimerkiksi omena ja banaani toimivat varmasti! Kuvassa olevassa smoothiessa on käytetty puolukoita ja proteiinijuomaa. Suosittelen kokeilemaan tätä, varsin oudolta kuulostavaa yhdistelmää! Proteiinijuoma ei tosiaan ole välttämätön, itse olen vain tykännyt koostumuksesta, ja juoman jämät pääsivät hyötykäyttöön.

Mukavaa alkanutta viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti