maanantai 20. marraskuuta 2017

Hoplop, opiskelua ja aamujäitä

Mitähän tässä onkaan touhuttu? Kulunut viikko on ollut varsin aktiivinen monella tapaa. Mistä tässä periodissa pidän todella paljon, on pakollisen istumisen pieni määrä. Toki gradua tulee tehtyä, mutta luennolla ei tarvitse rääkätä kroppaa kuin kerran viikossa. Tästä kiitos mahdollisuudelle suorittaa opintoja itsenäisesti! Keskittymiskyky ei niinkään ole esteenä luennoilla istumiseen, vaan selkä. Yleensä istuminen kestää sen puolitoista tuntia, mikä on hieman turhan paljon ihmiselle jonka kropan pitäisi saada aktiviteettia n. 20 minuutin välein. Mitä keskittymiskykyyn tulee, ei sekään huippuluokkaa ole. Mutta tänään turvauduin vanhaan hyvään kikkaan: käsitöihin. Neulonta- tai virkkuutyö antamaan käsille tekemistä, niin johan jaksaa kuunnella! Mutta entäpä viime viikko..

Aamujäät
Tämä oli aivan parhautta! Olen pitkään kaivannut aamujäitä, ja nyt sellaisiin tuli mahdollisuus. Lisäpiristystä luonnollisesti toi ritin eteneminen. Axel ja kaksoissalchow ottivat hieman takapakkia, mutta sain onneksi korjattua virhettä. Mutta palatakseni aamujäihin, niissä on vain sitä jotain! Toki muutamia rajoituksia kellonajoissa on, samoin matkoissa. Jos matkaan kuluu enemmän aikaa yhteen suuntaan kuin jääaikaan, homma menee aika raskaaksi.

Kuvahaun tulos haulle wake up

Jotenkin päivä lähtee niin loistavasti käyntiin aamutreenin kautta! Vaikka alku on takkuista, vähitellen kroppa heräilee ja liikkeet lähtevät sujumaan. No, viimeistään silloin kun ahteri läjähtää jäätä vasten, silmät aukeavat. Vähintään yhtä mukavaa on, kun lopettaessa kello ei ole yhtätoistakaan. Tiistaina jatkoin jäältä vielä salille, minkä jälkeen päivän liikkumiset tulikin hoidettua!

Esitelmä tutusta materiaalista
Maanantaisin on yhden kurssin luennot, ja enemmän tai vähemmän mukavana lisätehtävänä kurssiin liittyy esitelmä. Suureksi onnekseni aihe olikin entuudestaan ainakin puolituttu. Olin nimittäin lukenut aiheesta edellisen tentin kirjallisuudesta. Siispä kirjastoon ja kirjat lainaan uudelleen! Vaikka opiskelijan pitäisi janota uutta tietoa ja painaa kaikki täydellisesti mieleensä, minä hieman laiskempana olin tyytyväinen tähän sattumaan.

Gradu
Gradu on edennyt verkkaisesti, mihin lienee vaikuttanut pienoinen motivaation laskeminen. Toisaalta olen tehnyt työtä päivittäin edes pienissä määrin. Näin eteneminen on jatkunut hitaudesta huolimatta. Nyt kun saarna on hoidettu, pystyn taas keskittymään graduun enemmän. Täytyy vain toivoa että motivaatio tästä hieman nousee. Toisaalta annan itselleni pisteet siitä, etten ole keskeyttänyt työskentelyä. Suosittelen tätä kaikille, joilla laajemmat protektit tahtovat jämähtää. Kannattaa tosiaan tehdä edes vähän joka päivä, kuin enemmän kerran parissa viikossa. Työ etenee, ja jo pelkkä toljottaminen estää vieraantumasta liikaa.

Jouluvalmistelut
Verrattuna viime jouluun olen harvinaisen hyvissä ajoin liikkeellä, ja jopa aiempaa innokkaammin! Puolison kanssa hommasimme mukavan kokoisen muovisen pöytäkuusen, eli muoviversio tällä kertaa. Koristeita ei juuri latvatähteä laskematta ole, mutta kai niitä ilmestyy.. ikkunoille olen saanut laitettua lumihiutaleita, mitä itse asiassa pitäisi tehdä pari lisää.

Kuvahaun tulos haulle tonttu


Projektin hitaus johtunee siitä, etten ole mikään raskaan sarjan jouluihminen. En myöskään inhoa joulua, paitsi siihen liittyvää liiallista materialismia. Koristeissa suosin mieluummin perinteisiä ja yksinkertaisia koristeita jenkkityylin sijaan. Joululle ominainen valosaaste ei sovi minulle lainkaan, vaikka pienissä määrin jouluvaloista pidänkin. Ehkä enemmän pidän tunnelmasta ja mahdollisuuksien mukaan rauhoittumisesta. Jouluruuat eivät kuulu suosikkeihini, mutta en niitä inhoakaan. Paitsi setsuuria.. Jouluruokia syön lähinnä tunnelman vuoksi, sillä koen tiettyjen makujen kuuluvan jouluun. Näihin kuuluvat esimerkiksi joululaatikot. Ja lohi eri muodoissaan.. siitä kyllä tykkään! Joulutorttuja tuskin leivon, sillä en liioin pidä niistä. Piparkakkuja voisin leipoa, vaikka vatsaan asti niitä taitaa mennä laiskemmin. Tosin makeannälän iskiessä yksi lääke toimii aina: piparkakut ja vaniljajäätelö!!

Hoplopista saarnaan
Lauantaina pääsin kunnon kuntotestiin, ts. neljävuotiaan seurauksi Hoplopiin. Jösses! Kyllä siinä mukana pysyy, mutta leikkipaikat voisi mitoittaa hivenen korkeammiksi. Jopa minä, 158-senttinen hujoppi jouduin menemään siinä määrin kumarassa, että meno ei ollut ergonomisimmasta päästä. Mutta hauskaa oli! Sunnuntaina olikin pitkästä aikaa saarnavuoro. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä mieli, vaikka suu kuivuikin oikein tehokkaasti. Lieneekö jännitystä.. Tällä kertaa koin onnistuneeni. Kuulijat kiittelivät, ja tärkein tavoite näytti täyttyvän kommenteista päätellen: hyvä mieli jäi. Siinä on riittävästi.
Ja tulevaa...

Hampaanpoisto
Jouluvalmisteluista hampaanpoistoon.. sellainen nimittäin odottaa minua keskiviikkona. En asiasta osaa jostain syystä innostua, mutta jotain positiivista tässä sentään on. Edellisellä viisaudenhampaan poistokeikalla ien oli himskatin kipeä, minkä vuoksi poistolla oli kiire. Pieneä bonuksena poistivat toisenkin hampaan. Nyt tuo viimeinen, onneksi ylähammas on vähän kääntynyt hankalaan asentoon, mikä auheuttaisi jatkossa ongelmia. Ympäristön kannalta operaatio kuitenkin on todella positiivinen asia: joudun pitämään turpani kiinni puoli vuorokautta.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson dentist

Perjantain kisaohjelman valmistelu
Tätä on odotettu! Samaan aikaan jännittää, pelottaa, mutta samaan aikaan olen todella innoissani! Nyt siis aletaan valmentajan kanssa katsoa millainen ohjelma riverdance -musasta irtoaa. Samalla katsotaan kuinka toivoton tapaus olen. Se mikä tässä jännittää todella paljon, on keskittymiskyvyn rii
ttäminen sekä kyky noudattaa ohjeita. Mutta kokeilemalla selviää! Näin ennakkoasenteena yritän psyykata itseni mahdollisimman vastaanottavaiseen tilaan sekä välttää neuvojen kyseenalaistamista viimeiseen asti. Eli nyt ohjeita kuulemaan ja niitä seuraamaan ilman ”mutta” -sanoja. Kyllä minä sisäisen jääräpääni vielä voitan!


Eipä siis ihme kun aika on kulunut nopeasti. Menemistä ja tekemistä on ollut sopivissa määrin, ja onneksi jotain on saatu aikaiseksikin. Toivottavasti luvassa on antoisa viikko keskiviikon mykkäkoulusta huolimatta.


Mukavaa viikkoa kaikille!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti