tiistai 17. lokakuuta 2017

Vielä tämän syksyn aikana haluaisin..

Tämä syksy on ollut ja tulee olemaan harvinaisen hektinen, ainakin opiskelun kohdalla. Totta puhuen tunteet ovat heitelleet laidasta laitaan. Välillä tunnen olevani täydellinen surkimus, välillä taas helpottaa hieman.

Kuvahaun tulos haulle leafs autum

 Alkusyksyn ”draivia” kaipailen kovasti, mutta ilmeisesti sellainen olotila on siirtynyt jollekulle toiselle. Toivottavasti siitä on hänelle iloa ja hyötyä. Jos aivan tarkkaan mietitään, olen selviytynyt varmaankin kohtuullisesti. Kuten arvata saattaa, aikaa ns. rennommalle tekemiselle jää todella paljon vähemmän. Tietenkin asia harmittaa, mutta kai tämä on normaalia opiskelijan arkea ja elämää. Välillä kuitenkin ilmaantuu yksittäisiä minuutteja, joina saatan jopa pohtia mitä haluaisin vielä syksyn aikana tehdä mikäli aikaa ja energiaa sattuu löytymään.

  1. Reissu kirpputorille. Jos tällaiseen ilmenee mahdollisuus, olisi mukava kierrellä sekä tehdä ehkä löytöjäkin!
  2. Käydä pk-seudun ulkopuolella. Vaihtelu virkistäisi vaikka viime viikot olen juossut ”laput silmillä” paikasta A paikkaan B.
  3. Saada ryijy valmiiksi. Kyllä, minä todella aloitin sen! Nyt alkoi neljäs rivi mokien korjaamisten kera..
  4. Edelliseen liittyen neuloa uusi pipo talveksi.
  5. Juhlistaa pienimuotoisesti syntymäpäiviä (seuraavana päivänä virallisesta odottaa tosin hampaanpoisto)
  6. Nukkua yli kahdeksan tuntia.
  7. Nauraa niin että vatsalihakset kramppaavat!
  8. Viedä luistimet teroitettavaksi (tämä on enemmänkin ”pitäisi tehdä” -toimenpide..)
  9. Saunoa. Voi kyllä!
  10. Kokeilla jotain terveyshörhöituhippituotetta (tosin sirkat eivät kuulu kategoriaan).

Kuvahaun tulos haulle homer simpson sleeping

Olen itsekin lukenut tällaisia ”Bucket list” -tyyppisiä kirjoituksia. Monella näyttäisi olevan yhtenä tavoitteena elokuvan katsominen tai kirjojen lukeminen. Pidän kyllä elokuvien katsomisesta vaikka paikallaanolo pitkään onkin haasteellista. Viime aikoina kiinnostavien elokuvien määrä on vain ollut kovin vähäinen. Ne elokuvat jotka haluaisin katsoa, niitä ei tietenkään saa mistään. Haasteellinen maku siis! Kirjat jäivät yhdestä yksinkertaisesta syystä pois listasta. Iltalukeminen on minulle rutiini, jolloin ei-koulukirjoja tulee luettua joka tapauksessa. Totta puhuen en varmaan voisi mennä nukkumaan ilman iltalukemista.

Asiat joita listasin, ovat oikeastaan aika yksinkertaisia, ehkä osalle säännöllisiä tapoja. Tosin toivon ettei hampaanpoisto kuulu niihin. Kun kiire ja hektisyys lisääntyvät, sitä sokeutuu näille yksinkertaisille asioille. Välillä kuitenkin tulee sellaisia hetkiä, joina niitä kaipaa. En kuitenkaan pitäisi itsekkäinä sellaisia ihmisiä joille nämä ns. tavalliset asiat ovat itsestäänselvyyksiä. Vaikka kuulun tavallisesta elämästä ja rutiineista pitävien ihmisten kategoriaan, kuka tahansa kaipaa joskus pientä vaihtelua. Kyseessä ei tarvitse olla spontaani maailmanympärimatka, vaan jokin pieni muutos. Arjen pakollisesta virkistämisestä löytyy lisää pohdintoja täältä

Pidän siitä, että tietyt raamit ovat pysyviä, mutta niiden ympärillä olevat pienemmän asiat voivat hyvinkin vaihdella. Toisaalta henkilö jolla on tapana käydä kirpputorilla pari kertaa viikossa ja saunoa yhtä usein, ei välttämättä tunne suurta euforiaa näistä. Hän ehkä haluaisi kokeilla päivää kylpylässä, sillä se olisi kaivattua vaihtelua. 

Tsemppiä kaikille loppusyksyn haasteiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti