torstai 19. lokakuuta 2017

Riitaisimmat aiheet top 5

Kun asiat ovat hyvin, aiheita suurempiinkiin mittelöihin keksitään vaikka tyhjästä! Tässä ilmiössä on havaittavissa meidän ihmisolentojen uskomaton luovuutemme! Provokaatiota pitäisi luonnollisesti välttää, mutta ajattelin toimia aivan päinvastoin. Jotta mahdollisimman moni pahoittaisi mielensä, on aika koota listaksi suosituimpia riitojen aiheita!

Hiilihydraatit: energialähde suoraan helvetistä vai lahja taivaasta?
En tarkkaan muista koska tämä mittelö alkoi, mutta seuratessa tai kuunnellessa keskusteluja ollaan todellakin valmiita menemään henkilökohtaisuuksiin. Lopulta mittelö paisuu sukujen väliseksi, eikä leipää ja perunaa ravintonaan käyttävät kykene olemaan missään väleissä ahkerien karppaajien kanssa. Loppujen lopuksi osapuolet joutuvat turvautumaan poliisin avustamaan lähestymiskieltoon. Aihe on äärimmäisen vakava, sillä sen kautta saatetaan loukata ihmisen syvintä intimiteettiä ja ennen kaikkea merkittäviä periaatteita. Ties kuinka monta litraa kyyneleitä ovat perunan kuluttajat vuodattaneet karppaajien terävien sanojen jälkeen, puhumattakaan siitä, miten ehdotus kaurapuurosta on pakottanut karppaajat desinfioimaan keittiönsä sekä turvautumaan manaajaan.

Kuvahaun tulos haulle angry carbs

Vegaanius: kaikki vegaaneiksi vai ei?
Tässä mittelössä pääsevät kilpailemaan varsin erilaiset osapuolet. Ei-vegaanit tunnetusti pelkäävät muutamassa minuutissa koittavaa nälkäkuolemaa. Vegaanit puolestaan ovat huolissaan yhä lisääntyvästä murhaajien osuudesta. Kumpikin osapuoli näyttäisi olevan huolissaan maapallon tilasta, mutta eri tavoin. Vegaanit ovat joutuvat päivästä toiseen murehtimaan lihakarjan aiheuttamia metaanipäästöjä ilmakehään. Sekaanit puolestaan murehtivat omia metaanipäästöjään, jotka syntyisivät yhtäkkisestä siirtymisestä palkokasveja runsaasti sisältävään ruokavalioon.

Kuvahaun tulos haulle angry vegetables                          Kuvahaun tulos haulle don't eat meat

Myös lapsiin kohdistuu suuria huolia. Vegaanit joutuvat kantamaan suurta huolta siitä, että myös heidän lapsensa oppivat murhaajiksi. Ei-vegaanit puolestaan ovat huolissaan lasten ravinnon monipuolisuudesta ja energiamäärästä. Tavallisesti näissäkin sanailuissa päädytään henkilökohtaisuuksiin. Pahimmillaan osapuolet taistelevat pelottavimmilla aseillaan: porkkanalla ja maitotölkillä. Kuka jää henkiin? Sitä ei tiedä, mutta taistelu tulee olemaan varmasti äärimmäisen brutaali.

Alkoholilain uudistus
Jos kaupoissa sallittujen juomien prosenttimäärä kasvaa, kansa menehtyy viiden minuutin sisällä maksakirroosiin. Toinen osapuoli on luonnollisesti eri mieltä, ja muistuttaa pienpanimoiden hyötyvän lakiuudistuksesta. Lisäksi valtio saisi verotuloja. Skenaariot ovat molemmilla osapuolilla varsin selkeitä, ja ilmeisesti myös pysyviä. Luonnollisesti osapuolten uskonnollinen tai poliittinen tausta vaikuta mielipiteeseen, vaan näkökulmat syntyvät täysin puolueettomasti.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson beer

Tässä mittelössä ammutaan todella kovilla panoksilla, sillä pelissä ovat lukuisat rappeutuvat maksa, mutta toisaalta myös valtion taloudellinen tilanne. Kumpi osapuoli ikinä voittaakaan, näkymät ovat varsin synkät: joko 90% kansasta menehtyy välittömästi, tai vaihtoehtoisesti valtio ajautuu minuuteissa täydelliseen vararikkoon.

Sukupuolineutraalius
Vuosien saatossa ja muutosten edetessä olemme syyllistyneet syrjintään. Me ihmisolennot käymme nyt suurta kiistelyä sukupuolineutraaliudesta. Toisen osapuolen mielestä tyttöjen tulisi myös saada mahdollisuus opetella tavallisesti pojille kuuluvia taitoja, ja päinvastoin. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että miehet alentuisivat naisten ammatteihin, ja naiset alkuperäisestä asemastaan astuisivat ylväästi alueelle, joka heille ei alkujaan ole kuulunut. Lisäksi toiveena olisi, lapsia ei opetettaisi turhan perinteisiin sukupuolirooleihin. Vastapuoli puolestaan toivoo, että pojat saisivat pitää Actionmaninsä ja tytöt Barbie -nukkensa. Prinsessa- ja sotaleikit saavat siis jatkua. Tytöt voivat huoletta opetella tuntemaan paikkansa, eli näyttämään sieviltä sekä huolehtimaan miespuolisten esimiestensä mukavuudesta. Näin modernina aikana kotiäitiys ei luonnollisesti ole enää ainoa vaihtoehto. Sen sijaan opettajatar ja sihteeri ovat suositeltuja ammatteja. Pojat puolestaan saavat vapaasti kasvaa kohti perheen elättäjän roolia, ja tietenkin myös johtajiksi.

Kuvahaun tulos haulle gender neutral cartoon

Tuleeko sukupuoliroolit ja sukupuoli käsitteenä poistaa? Tästä käydään suurta taistelua. Aivan kuten alkoholilain kohdalla, kumman tahansa voitto tietää suuria muutoksia, eikä välttämättä lainkaan helppoja. Mikäli sukupuolineutraaliuden kannattajat voittavat, joutuvat miehet wc:ssä hyväksymään sen, että viereisen pisuaarin ääreen voi saapua naispuolinen henkilö vaihtamaan tamponia. Entisessä naistenhuoneessa puolestaan naiset (jatkossa kielletty käsite) joutuvat puhdistamaan wc-istuimeen kertyneitä ”kolikoita”. Mikäli sukupuolineutraaliutta vastustavat pääsevät voitolle, tulevina vuosina miespuoliset (tällöin sallittu käsite) poistuvat mm. hoitoalalta sekä opettajan työstä. Tosin lehtorin virka tullaan sallimaan. Naispuoliset (sallittu käsite) työntekijät puolestaan poistuvat mm. poliisin, lääkärin, sekä autonkuljettajan ammateista.

Miten päin WC-paperi OIKEASTI tulee laittaa?
Nyt mennään äärimmäisen tulenarkaan aiheeseen. Kun osapuolet sortuvat keskustelun muuttuessa intensiivisemmäksi solvaamaan toisiaan, he solvaavat samalla toistensa sukujuuria. Kuten tiedämme, WC-paperi kehitettiin suunnilleen samoihin aikoihin kun reformaatio sai alkunsa. Näiden kahden ilmiön mahdollista yhteyttä selvitellään ahkerasti. Ilmeisesti yhteys kohdistuu kalvinismiin. WC-paperi uutuutena oli tietenkin herrasväen ylellisyyttä, ja monet aatelissuvut vaalivat kyseistä tuotetta itselleen. Eri sukujen kesken kehittyivät erilaiset käyttötavat (eli kummin päin rulla asetetaan telineeseen) määräytyivät sukujen kesken omanlaisiksi, ja tyyli siirtyi sukupolvelta toiselle. Näin ollen WC-paperin asettamistavan kritisointi voi olla äärimmäisen suuri loukkaus, sillä kyseessä on vuosisatoja vanha perinne.

Kuvahaun tulos haulle toilet paper

Tässäkin mittelössä näkyvät ovat varsin synkät, ainakin yksittäisten sukujen kesken. Mikäli loukkauksia WC-paperin asetustavasta tulee enemmän kuin sopivuuden rajat määrittävät, ajautuvat suvut veriseen kaksintaisteluun. Mikäli tappiolle jäänyt suku haluaa jäädä henkiin, sen on tunnustettava tappionsa ja ryhdyttävä asettamaan WC-paperinsa voittajasuvun tavoin. Mikäli tappion kärsinyt osapuoli yllätetään käyttämästä WC-paperia väärinpäin, voivat seuraukset olla vakavat. Suvaitsevaisuus ja inhimillisyys ovat kuitenkin tähän päivään mennessä lisääntyneet siinä määrin, että inhimilliset erehdykset tarkastetaan oikeudenkäynnin kautta.

Liikaa aikaa ajatella?
Kuten havaittavissa on, maailmanrauha ei ole kiinni uskontojen, ideologioiden tai heimojen välisestä sovusta. Vaikka moni näistä kiistanaiheista vaikuttaa pieniltä, ne voivat hetkessä paisua globaaleiksi haasteiksi. Usein näiden kiistakysymysten syntyä edistää tylsistyminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että parempiakaan aiheita ei löydetä. Kenties maailmanrauha löytyy siis järjestämällä ihmisille riittävästi aktiviteettia, ellemme sitten ole addiktoituneita kiistelyyn..  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti