maanantai 30. lokakuuta 2017

Näissä asioissa mieli muuttui..

Olen täydellinen.. jääräpää. Siitähän ei pääse yli eikä ympäri. Jääräpäisyyteni ilmenee erityisesti terveyteen ja yleisesti elämäntapoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi minun on äärimmäisen vaikea myöntää jonkun asian sittenkin olevan hyvä ajatus. Tämä pätee siis myös itsestäänselvyyksiin. Yleensä tällaisten asioiden kohdalla uskon vakaasti olevani jonkin sortin poikkeustapaus, jolloin syystä tai toisesta yleisesti järkevä tapa tai vaihtoehto ei yksinkertaisesti sovi minulle. Mutta voi auta armias kun täyskäännös tapahtuu. Onnistuneen kokeilun jälkeen asia X on maailman paras järkevin tapa toimia. Se miten aiemmin toimin tai mitä mieltä olin, se puoli deletoituu välittömästi. Kyseessä on ollut korkeintaan jokin väliaikainen "häiriötila". -Siis vaikka se olisi kestänyt viimeiset 15 vuotta. Seuraavaan listaan olen koonnut asioita, joissa täyskäännös on tapahtunut. 

Light-juomat
Aspartaami oli yksi maailman kirouksista. Muistan vieläkin vakiolauseeni ostaessani Coca colaa drinkkiä varten (kyllä, näin tein). Taisin sanoa jotain tyyliin: "Kun kerran tätä ostetaan, käytetään puhdasta tuotetta, ei mitään kemiallista litkua." No, kukahan nyt juo muutaman kerran viikossa Lidlin Zero Colaa, ja vieläpä tölkkiversiona. Tosin sitruunamehu joukossa on pakollinen! Eli se siitä light -juomien vastustamisesta. Toki yritän hieman rajoittaa kevytlimujen nauttimista, ja uskon tuon maksimissaan kolmesti viikossa olevan turvallinen määrä. Ja siis se n. 0,33 l. 

Kuvahaun tulos haulle zero cola lidl Oho... 

Nukkuminen
"En ilmeisesti tarvitse unta kuin vähän päälle kuusi tuntia." Tätä tuli horistua vielä kuukausi sitten. Toki olin lukenut lukuisia artikkeleita siitä, miten aktiivinen liikunta lisää unentarvetta. Mutta minä kun en ollut selkäesti väsynyt (eli uninen), ei tarvetta tietenkään ollut. Tällä ajatuksella menin useita vuosia. Toki kasvojen iho on velvostunut hieman, hermot kireällä, jaksaminen epämääräistä, keskittymiskyky hieman alakantissa jne.. Mutta koska en ollut uninen, kyse ei voinut olla vähäisistä yöunista. No, erehdyin joitakin viikkoja sitten panostamaan nukkumiseen, ja kas kummaa! Mainituissa asioissa tapahtui selkeää parannusta kun pyrin saamaan unimäärän kahdeksaan tuntiin ja vähän yli. 

Kuvahaun tulos haulle sleep homer simpson

Nukkumiseen liittyen minulla tosin oli vähän erikoinen ongelma. Nukahtaminen illalla ei ollut ongelma, mutta nukkumaanmenoajasta riippumatta heräsin viimeistään kahdeksalta. Olen nyt viime aikoina yrittänyt toden teolla mennä aina hieman aikaisemmin nukkumaan. Projekti on toteutettava pienissä erissä, sillä olen huono pysymään muutoksissa jotka tapahtuvat liian nopeasti. Pienetkin lisäykset ovat valitettavasti auttaneet, ja olo on tuntuvasti parempi. Aikaisempia mielipiteitäni ei luonnollisesti ole koskaan ollutkaan. 

Soijamaito
Ns. tavallinen maito oli parasta siihen asti, kunnes muutamat epämääräiset vatsaoireet eivät helpottaneet laktoosittomuudesta huolimatta. Juustoja ja rahkoja harrastan edelleenkin, mutta lehmänmaidon vaihtaminen soijamaitoon kahvissa ja ruuanlaitossa helpotti oireita. Edelleenkään en aio demonisoida maitoa, sillä kyse on yksilöllisestä reaktiosta. Homogenisoimatonta maitoa en ole vielä kokeillut, mutta kunhan saan aikaiseksi, testaan sitä ihan mielenkiinnosta. Soijamaito ja kasvimaidot ylipäänsä olivat vuosia sitten siinäkin mielessä "turhaa hienostelua", sillä hinnat olivat hieman eri luokkaa. Nyt soijamaitoa saa samaan hintaan laktoositonta maitoa. 

Proteiinijuomat -ja patukat
Turhaa urheilijoiden hifistelyä ja rahanhukkaa! Näin ajattelin vielä vuosi takaperin. Sitten vain ajauduin näihin mokomiin, suorastaan hyvältä maistuviin tuotteisiin. Nyt erityisesti vitaminoidut ja kalsiumilla terästetyt tuotteet ovat maailman fiksuin keksintö. 

Kuvahaun tulos haulle protein bar maxim Kinuski ja minttusuklaa..

Karkittomuus
Joitakin vuosia sitten olin miltei addiktoitunut irtokarkkeihin. Ufot ja salmiakkipääkallot olivat ehdoton suosikki! Mitä sitten tapahtui? Jotenkin se karkinsyönti väheni, samoin itse asiassa muidenkin sokeripitoisten herkkujen. Nykyään näitä tekee mieli todella harvoin. Ehkä on kaksinaamaista kuluttaa proteiinituotteita, mutta entä sitten? Karkit eivä vain uppoa. Jos jotain päivänä mieleni sellaisia tekee, ostan kyllä kunnon satsin. Näin ei vain ole käynyt viimeiseen pariin vuoteen. 

Kuvahaun tulos haulle no candy

Harmaa vaatevärinä
Mustaa, pinkkiä ja violettia. Muita värejä ei ole. Viime aikoina vaalea harmaa on kuiteinkin yleistynyt vaatevarastossani. Tätä en oikeasti olisi uskonut pari vuotta sitten! Sama pätee myös muiden kuin rock -tai metallityylisten vaatteiden vähenemiseen. No, aikansa kutakin, ehkä innostun niistä joskus taas. 

Riisikakut
Jostain mystisestä syystä nämä mauttomat ja kuivat naposteltavat ovat alkaneet maistua harvinaisen hyvältä. Ja vuohenjuuston kanssa.. että pitikin tulla mieleen!

Kuvahaun tulos haulle riisikakku

Musiikin kuuntelelminen lenkillä

Minähän en tuollaisia puolikalsareita ala käyttämään!” No, suunnilleen vuosi takaperin tapahtui pienoinen täyskäännös. Jostain trikoot alkoivat näyttämään paremmalta kuin lököttävät verkkarini. Myönnän että tunsin itseni aika alastomaksi trikoita testatessani, mutta nythän ne ovat suunnilleen maailman fiksuin keksintö. Ja tietenkin myös kylmiä kelejä varten piti hommata toiset trikoot.. 

Juoksutrikoot

Luonnon ja ympäristön äänet ovat ainoita lenkille kuuluvia ääniä!” Kun kesän loppupuolella sain aikaiseksi juosta säännöllisesti, eksyin kokeilemaan musiikin kuuntelua lenkin aikana. Suureksi järkytyksekseni huomasin musiikin olevan satunnaisesti jopa mukavaa vaihtelua. Vaikka edelleenkin tykkään jättää puhelimen kokonaan kotiin, joskus napit korvilla on hauska jolkotella. 

Kuvahaun tulos haulle juoksutrikoot

Korkeavyötäröiset treenihousut

Järkyttävät vatsanpeittohousut! Ei minulle kiitos!” Farkkujen kohdalla kierrän edelleenkin korkeavyötäröisen mallin kaukaa, mutta lähinnä mukavuussyistä. Sen sijaan treenihousujen ja muiden joustavien housujen kohdalla on tapahtunut lähes kiusallinen täyskäännös. Tällä hetkellä jäällä käytettävissä housuissani on matalahko vyötärö, ja kieltämättä korkampi kelpaisi! Myös salilla ja lenkillä vyötärö on saanut yltää reippaasti lähemmäs napaa. En tiedä mitä minulle on tapahtunut. Aikaisemmin olin 100%:sen varma, että korkeavyötäröiset housut eivät missään nimessä sovi kropalleni. Jostain mystisestä syystä olen viime aikoina todennut niiden näyttävän oikeastaan ihan hyvältä. Ehkä olen joutunut hyväksymään, että 2000-luvun alku on auttamattomasti ohi.

Kuvahaun tulos haulle korkeavyötäröiset treenihousutKelpaa!!

Kuulostavatko tällaiset lähes kiusalliset "ahaa-elämykset" tutuilta? No, ehkä me ihmisolennot saamme muuttaa mieltämme joskus. Täytyy vain toivoa, että kukaan ei muistele liikaa aiempia mielipiteitä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti