maanantai 23. lokakuuta 2017

Kuulumisia: Gradua, treeniä ja käsitöitä

Se olisi jälleen uusi maanantai! Vaikka elämäntyylini ei ehkä herätä huomiota tapahtumarikkaudellaan, lienee aika kirjoitella hieman viikkokuulumisista. Hetken jouduin itsekin miettimään mitä viime viikolla tuli tehtyä.

Verkkaista edistymistä opinnoissa
Gradu on edistynyt kohtuullisella vauhdilla. Vaikka sivumäärä ei ole kasvanut, työ on mennyt eteenpäin. Nyt haasteita aiheuttavat muutamat lähteet joiden saaminen tuottaa päänvaivaa. Lähiaikoina olisikin tarkoitus keskustella ohjaajan kanssa mitä näiden pirullisten lähteiden kanssa tehdäänkään. Sivumäärän kasvamattomuus johtuu siitä, että lähteiden ja kirjallisuuden referoinnin jälkeen teksti on muokattava järkevään muotoon, toisin sanoen tiivistää. Siksi esimerkiksi viiden sivun lisäys voi tarkoittaa kahta, tai peräti puoltatoista sivua.

Kuvahaun tulos haulle gradu Toiveajattelua vielä, mutta ehkä tammikuussa..

Gradun tekemisen ohella luen yhteen tenttiin, minkä suoritan viimeistään joulukuussa, kenties jo marraskuussa. Loppusyksyn yritän kuitenkin pyhittää gradulle, sillä keväällä lähiopiskelua on luvassa enemmän, kiitos praktikumien, eli käytännön harjoitteluun liittyvien harjoitusryhmien.

Lisääntyneiden kirjoitusvirheiden ja eläkettä kaipaavaan tietokoneen yhteys
Kuten moni on ehkä huomannut, minulta tahtoo jäädä kaksoiskonsonantit tekstistä pois. Tämä ilmenee erityisesti T-kirjaimen kohdalla. Kyse ei ole henkilökohtaisesta protestista kyseistä kirjainta vastaan, vaan näppäimistön omasta protestista. Kenties jonain kauniina päivänä saan aikaiseksi selvittää mitä kaikkea mukavaa näppäimistölle onkaan joutunut. Ei, enhän minä missään nimessä syö tai juo koneen ääressä! Tuo kahvimukikin vieressä on pelkkä sisustuselementti.

Kuvahaun tulos haulle kirjoitusvirhe Mutta tekevälle sattuu..

Kun näppis on korjattu, yritän keksiä uuden selityksen jatkuvasti esiintyneille kirjoitusvirheille. No, olen mahdollisesti lievästi lukihäiriöinen, tai ainakin huolimaton. Kumpaakaan ei ole erikseen diagnosoitu, sillä olen katsonut asian turhaksi. Johan sen huomaa ilmankin diagnoosia. Toki voisin ottaa lukulasini käyttöön...

Jäällä pientä edistystä
Viime sunnuntaina harjoituksissa sain axelin onnistumaan harvinaisen hyvin! Hypyissä minulla on siis useampi virhe, joita yritän korjailla yksi kerrallaan. Viimeinen ongelmakohta oli liian avoin rotaatioasento. Kun viimeinkin muistin vetää itseni hieman tiiviimpään ”pakettiin”, parani rotaatio välittömästi. Whee!!!! Saa nähdä onnistuuko sama tänäänkin, ja ehkä myös muiden hyppyjen kohdalla. Kaksoistulppi sen sijaan aiheuttaa päänvaivaa, sillä minulla on edelleenkin navigointiongelmia. Hypyn pitäisi siis tapahtua enemmän ylöspäin, joskaan ei suoraan. Oma hyppyni tahtoo kulkea horisontaalisesti.. Kyllähän ne kierrokset tulevat täyteen, mutta pyörimisen pitäisi tapahtua ilmassa, ei jään pinnalla. Kaikkea ne vaativatkin..

Vaakapiruetissa alan nyt ”jo” oppia käsien käytön. Jostain syystä asian soveltaminen käytäntöön on ollut harvinaisen vaikeaa, ja vienyt..useita vuosia? Mutta mitäpä viivettä murehtimaan, parempi keskittyä onnistumisiin ja motivoida niillä itseään. Onko kaikkea pakko oppia? Ei, minä vain kuulun niihin omituisiin ihmisiin jotka haluavat kehittyä ja oppia uutta. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, axeli ja (ehkä toivottavasti) jokunen kaksoishyppy 32-vuotiaana ei ole hullumpi saavutus!

Temppuilua salilla ja vähän ulkoiluakin
Salilla olen uskaltautunut viimeinkin käyttämään myös muita tiloja. Viime perjantaina oli suorastaan hauskaa! Ei ainoastaan mukavaa. Innostuin tyhjässä salissa tekemään ensin hyppyharjoituksia, sitten kärrynpyöriä (onnistui jopa yhdellä kädellä!!!) sekä käsilläseisontaharjoituksia. Seinää vasteen yritän laskeutua siltaan niin, että otan käsillä muutaman askeleen seinästä etäämmäksi. Miksi näin? Minulla on taipumus läjähtää suoraan selälleni, mikä tässä iässä ei ehkä ole hyvä tapa.. Salissa olevat peilit ovat aivan loistava juttu! Niiden avulla sai hyvin katsottua kropan asentoa, ja samalla myös korjattua. Jos jokin yllätti positiivisesti, niin kehittyminen notkeudessa. Tästä aiheesta on luvassa postaus lähiaikoina.. mahdollisia toiveita aiheeseen saa esittää.

Eilen (sunnuntaina) tein pitkästä aikaa pienen juoksulenkin. Kieltämättä mukavaa vaihtelua sekin, sillä viime aikoina olen tehnyt aerobiset lähinnä salilla. Samalla testasin uusia juoksutrikoita hieman vilpoisemmassa säässä. Nämä Acicset saavat täydet pisteet! Ulkona oli nollakeli, ja hikihän siinä tuli! Kyseiset trikoot ostin Budget Sportista, ja malli löytyy täältä.

Käsitöitä
Minä tosiaan sain ryijyn alkuun, ja nyt projektia on jatkunut useampi rivi! Valitettavasti kiristän langat liian ärhäkkäästi, joten pitää jatkossa opetella hieman löysäämään. No, voisin löysätä muitakin lankoja hyvin mielelläni. Minulla ei siis ole käytössä kangaspuita, vaan olen tehnyt nukan ompelemalla. Tekniikka on rentouttavan helppo, eli sopii ns. matalan kynnyksen harrastajille! Jonkinlaista tummaa vedenpintaa yritän tuossa kuviossa tavoitella. Seuraavaksi pitäisikin hankkia lankaa, sillä parille henkilölle ajattelin neuloa pipot joululahjaksi. Ja mahdollisesti myös itselleni?

Henkilön Mila Knuth kuva. Kurtuista viis, tätä on ollut hauska tehdä!

Tuleva viikko
No, suuria muutoksia ei tule olemaan: Gradua, tenttilukua, treeniä ja istuskelua illan päätteeksi. Yksinkertaista ehkä, mutta ainakin toimivaa. Loppuviikolla pientä vaihtelua on luvassa reissun muodossa. Mikään kaukomatka kyseessä ei ole, mutta mukava vaihtaa maisemia hetkeksi. Viikon tavoitteet pysyvät samana, eli etenemistä erityisesti opiskelun puolella. Yksi lisätavoite on nukkumisen lisääminen, mikä valitettavasti on tehtävä illasta käsin. Epäreilua.. Onneksi olen saanut taas aikaistettua nukkumaanmenoa, ja suureksi onneksi lisääntynyt aktiivisuus päivällä on parantanut nukkumista. Tässä otan mallia pikkulapsista, siis ei älypuhelinikään ehtineistä: Riehun päivällä, sammahdan illalla. Myös mahdolliset kiukuttelut sekä uhmakohtaukset kuuluvat kuvaan.

Kuvahaun tulos haulle homer simpson sleep


Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti