sunnuntai 8. lokakuuta 2017

10 X suosittua ruokaa joita en voi ymmärtää!

Makuasioista ei sovi kiistellä.” Näinhän se on, mutta siitäkään huolimatta en vain osaa arvostaa jokaista hienoutta, joita enemmän tai vähemmän taitavien kokkien kätöset ovat saaneet aikaan. Erityisesti nk. perinneruuissa on muutamia sellaisia, joita minun muuten perinteistä pitävä ruumiini ja sieluni ei vain kykene arvostamaan. Toinen ryhmä ovat muuten vain suositut ruuat.

Lörtsyt: Lihaversiota en ole kokeillut, omenaa sen sijaan kyllä. Mielestäni tuo kuuluisa köntti maistuu lähinnä paistorasvalle, mikä puolestaan maistuu suussa seuraavat kaksi vuorokautta.

Kuvahaun tulos haulle omenalörtsy

Munkit: Sama syy kuin edellisessä. Sokeria ja paistorasvaa. Miten sellainen voi maistua hyvältä?!

Setsuuri: Jo haju saa voimaan pahoin! En siis ole mikään ”imelien” ruokien ystävä. Ja päälle se viimeinen vihollinen, kumina.

Kuvahaun tulos haulle setsuuri

Joulutortut: Taikina maistuu tuskin miltään, ja ensimmäisen puraisun jälkeen tekele hajoaa palasiksi. Perinteen mukaisesti sotku on yleensä järkyttävä. Tosin joulutorttujen tekeminen on mukavampaa kuin syöminen!

Voipuuro: Voi hirvitys...

Homejuuston ja piparkakkujen yhdistelmä: Erikseen toimivat ja tykkäänkin, mutta pitääkö hyvät maut pilata yhdistämällä näin käsittömättömällä tavalla?!

Kuvahaun tulos haulle piparkakku homejuusto valio

Maksalaatikko: Edes niinä aikoina kuin söin lihaa en tuosta epäesteettisestä ruuasta pitänyt. Kyse ei ole niinkään ajatuksessa vaan siinä inhassa imelyydessä. Minulle ei siis kannata tuputtaa edes vegaaniversiota. Tosin en tajua miksi sellainen on kehitetty..

Vihreät kuulat: Ja joku valopää lisäsi vielä muitakin värejä!

Kuvahaun tulos haulle vihreät kuulat

Mansikkahillo: Mansikka menee äärimmäisen hirveään muotoon hilloissa, ja makukin kärsii. Sellaisenaan (pakasteet mukaan laskien) mansikat ovat ahkerassa käytössä, mutta hillot.. Sama pätee mansikkajogurttiin. Hirveä klimppiseos!

Ahvenanmaan pannukakku: En ole muutenkaan mikään erityinen pannukakkujen tai lettujen ystävä. Riisi-tai mannapuuron osana taikinaa eivät ole ongelma, mutta miksi koko homma pitää pilata kardemummalla?! Hyh..

Kuvahaun tulos haulle ahvenanmaan pannukakku


Minussa on siis kunnon annos kerettiläisyyttä, ainakin jos näihin suomalaisten suosikkiruokiin mennään. Kuminaa sisältäviä ruokia pystyn pakon edessä syömään (maksalaatikon vegaaniversiota myös), mutta mikään nautinnollinen toimenpide kyseessä ei ole. Onneksi harvoja listan ruuista joutuu syömään harvoin, ja kieltäytyminenkin on usein mahdollista. Aikuisuuden hyviä puolia kuitenkin ainakin se, että jälkiruokaa saa syödä vaikkei maksalaatikko maistuisikaan. Tosin minun tuurillani jälkiruuaksi olisi silloin ahvenanmaan pannukakkua mansikkahillon kera..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti