keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Välipalaraati: Kahvinmakuista suklaapallorahkaa??

Välipalojen suurkuluttajana seuraan mielenkiinnolla mahdollisia uutuuksia. Tiukat ja brutaalit valintakriteerit ovat pysyneet varsin samoina. Hinta mielellään maksimissaan 1,5 €, ravintosisältö vastaa käyttötarkoitusta, ei ainakaan paha maku, sekä oikeasti helposti avattava pakkaus. Yleensä jälkimmäinen toteutuu silloin, kun pakkauksessa ei lue ”helppo avata”.

Proteiinivanukkaat:

Lidl ystävällisesti järjesti oikein mukavan tarjouksen laskemalla proteiinivanukkaiden hinnan euroon. Hyvä on, 99 senttiin! Vaikka tuota vaniljaa aiemmin kritisoin, pitihän se testata uudelleen noilla hinnoilla. Miksi aina vanilja? Koska ilkeät ihmiset kahmivat kaikki suklaavanukkaat niin, että jäljellä on lähes aina vaniljaa. No, vanilja oli edelleenkin ehkä hieman turhan makea, mutta kyllä sitä syö. Kerran sattui niinkin hyvä tuuri, että yksittäinen purkki suklaata oli jäljellä. Tämän huomattuani olin jo valmis taklaamaan mahdolliset kilpailijani. Tarvetta ei tullut, tällä kertaa. Kieltämättä suklaa oli selvästi parempi! Maku oli sopivan teollinen, mutta ei liikaa. Vaikutti jopa siltä, että joukkoon olisi eksynyt kaakaojauhetta! Tai sitten esanssit olivat todellakin kohdillaan.

Kuvahaun tulos haulle milbona proteiinivanukas
Muun muuassa Prisman hyllylle on ilmestynyt jälleen vähän harvinaisempia makuja kuten mansikkaa, mutta olen ollut liian skeptinen kokeillakseni. Se mikä on vieläkin testaamatta, on Ehrmannin minttu-suklaa. Tämä erhe on korjattava mahdollisimman pian.


Rahkat:

Kuvahaun tulos haulle lindahls kvarg chokladbollRahka -linjalle on jopa ilmestynyt uutuuksia! Lindahls, jonka sopivan esanssista kookosrahkaa olen aiemminkin kehunut, on tuonut kaupan hyllyille uusia makuja. Ja millaisia makuja? Suklaapallo, creme brulee ja valkosuklaa. Ensimmäinen nostatti lukuisia kysymysmerkkejä, sillä minulla ei ole minkään muistikuvaa tai muutakaan tietoa mausta nimeltä ”suklaapallo”. Itse asiassa en edes taida tietää mitä ne ovat. Ilmeisesti suklaata sisältäviä pyöreitä objekteja? Tuota kuuluisaa paahtovanukasta olen maistanut kerran tai pari. Arvioni on luokkaa ”ihan hyvää”, mutta sen kaukaisempiin sfääreihin maku ei ole vienyt. Valkosuklaa on tuttu, tosin ei mikään suosikki. Arvio lienee sama kuin paahtovanukkaan kohdalla.
Nyt kaikkia makuja on testattu, ja kokemus oli varsin.. hupaisa. Rahkat maistuivat periaatteessa hyvältä (tai ”ihan hyviltä”). 

Yhdenkään maku ei kuitenkaan muistuttanut sitä, mitä etiketti lupasi. Maut valkosuklaa ja paahtovanukas maistuivat lähinnä makeutetuilta rahkoilta. Ehkä jokin hienoinen esanssi oli, mutta tunnistanut sitä. Se nk. ”suklaapallo” puolestaan maistui mielestäni kahvilta. Lieneekö kyseessä kirjaimellinen etikettivirhe, vai onko vika sivistymättömissä makunystyröissäni?

Ihan hyvä” olkoon kuitenkin arvosana näillekin. Maku tosiaan oli jokaisen kohdalla ihan hyvä, mutta yksikään maku ei vastannut etikettiä. Pienoisena plussana mainittakoon, että hinta on erittäin kohtuullinen ja koostumus riittävän järeä.

Isk -rahkoista persikka-passion. En tiedä miksi olen tätä vältellyt. Nyt rohkaistuin kuitenkin kokeilemaan tätäkin makua, ja olin todella positiivisesti yllättynyt! Maku oli mukavan kirpakka ja raikas. Jatkoon!

Juomat:

Ehrmanin proteiinijuomat, suklaa ja vanilja. Molemmat toimivat! Juoma sopii ehkä paremmin välipalaksi kuin treenijuomaksi sokerittomuuden vuoksi. Toisaalta mukavaa kun sokerittomiakin proteiinijuomia alkaa näkyä enemmän!

Kuvahaun tulos haulle ehrmann proteinshot

Tahto proteiinipirtelö, banaani-suklaa. Vai oliko se suklaa-banaani? Tykkäsin! Esanssit kohdillaan, eikä näihinkään ole pahemmin sokeria lisäilty. Kaksi muuta makua vaativat pientä psyykkausta, mutta ehkä uskaltaudun kokeilemaan vaikkapa lime-mansikkaa. Täytyy vain aluksi tehdä muutama hengitysharjoitus.

Kuvahaun tulos haulle tahto proteiinipirtelö

Mitähän listalla on seuraavaksi? Erityisesti ennen treeniä auttavista hiilihydraattipitoisista vaihtoehdoista voisin kokeilla valmista mannapuuroa. Kenties riisipuuroakin voin testata joskus, mutta nuo mokoma riisivälipalat ovat saaneet riisisaldoni täyttymään.


Tässäpä toistaiseksi uudet tuttavuudet. Proteiinipatukoiden kategoriassa ei ole uutuuksia kuulunut, ja olen tainnut niihin hetkellisesti myös kyllästyä. Uutuuksia odotellessa siis.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti