lauantai 16. syyskuuta 2017

Rankka viikko & piruettia videolla

Viikko pulkassa! Tosin pulkkakelit ovat vielä kaukana, eikä sellaisia varmuudella tulekaan. Mutta ajankulua ei edes ilmaston lämpeneminen estä, eli tuo paljon puhuttu ja kauhisteltu ilmiö jää jossain kakkoseksi. Hah! Totta puhuen viikko oli sen verran rankka, että ilmastokysymykset jäivät unohduksiin. Olin jo edellisellä viikolla jännittänyt miten tulevaan arkirytmiin tottuu, etenkin kun kahden ensimmäisen ”koulupäivän” jälkeen olin kieltämättä aika väsynyt. Vähitellen alkoi kuitenkin sujua hieman paremmin. Viime maanantaina yliopistolla tuli vietettyä aikaa puoli kuuteen asti, tosin iltaan, ei siis seuraavaan aamuun asti. Tiistaina ja keskiviikkona oli myös kokoontumisia, ja torstaina poikkesin kirjastossa materiaaleja tutkailemassa. Maanantain olen tosiaan valinnut liikunnan suhteen lepopäiväksi, sillä yliopistolla saa nauttia olostaan puoli kuuteen asti.

Kuvahaun tulos haulle pen notebook

Antaa kuulua! Joko gradu on valmis? -No ei aivan. Tai ei läheskään. Totta puhuen viikko takaperin olin repia hiukset päästäni kun en saanut ajatuksia kasaan, saati sitten jäsentelyä mikä kylläkin oli selvästi paperilla. Materiaaleja ja tutkimuskysymystä toljoteltuani alkoi kuitenkin jonkilainen selkeys syntyä. Ensi viikolla saan käsiini lisää materiaalia, eli projekti etenee. Tällä hetkellä olen työssäni taustatietojen kokoamisvaiheessa, eli tekstiä alkaa jossain määrin olla. Ensi viikon perjantaina olisi yksi tenttikin piristämässä viikkoa, mutta olen kahden vaiheilla menenkö. Jos rehellisiä ollaan, olen lukenut lukenut laiskasti. -Taas kerran! Mutta ehkä yrittäminen kannattaa? No yritetään sitten! Välillä mietin opinko koskaan valmistautumaan tentteihin ajoissa. Toisaalta ikuisuusprojektit piristävät arkea ja elämää yleensä! Tosin en tiedä uskonko itsekään tuohon selitykseen..

Kuvahaun tulos haulle homer simpson reading

Entä mitä kuuluu treenirintamalle? Oikeastaan samaa kuin opiskelullekin, nyt lienee eräänlainen ”hard weeks night”. Itse treenin suhteen viikko ei ollut sen rankempi kuin aiemminkaan, mutta opiskelun ja treenin yhdistäminen on oma haasteensa. Jäällä kävin sunnuntaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina. Keskiviikkona luento kesti sen verran pitkään, että olisin saanut kiirehtiä pää kolmantena jalkana hallille. Jos jostain olen ylpeä niin siitä, että ns. lähiopiskelusta huolimatta pidin kiinni myös aerobisista! Tällä kertaa tajusin nimittäin merkitä erikseen kalenteriin päivät, joina oli tarkoitus tehdä pidempi tai lyhyempi juoksulenkki. Lyhyemmät osuivat jäävuoron jälkeen ”jäähdyttelyksi” ja pidempi keskiviikoksi. Jäällä olisin voinut hieman suunnitella etukäteen viikon ohjelmaa, sillä perjantaina olin totaalisen väsynyt, eikä mikään tahtonut sujua. Liika ahnehtiminen on paheeni, erityisesti hypyissä. No joo, ehkä tämä on paljastetu jo turhankin moneen kertaan. Perjantain toisaalta yritin käyttää järkevästi, ja tällä kertaa jopa onnistuin! Viimeinkin sain kuvattua eri elementtejä. Näky oli järkyttävä, mutta toisaalta nyt tiedän mihin kiinnittää huomiota. Päälimmäisenä lienee ryhti.. aaarg!!!!! No, tämä piruettikombo oli jo kohtuullinen. En tosin ole 100%:n tyytyväinen, sillä pyörimisnopeutta ja kierrosmäärää pitäisi saada kasvamaan. Toisaalta ilman kuvaamista en tätä olisi tiedostanut. Jos joku kummastelee jalannostoja alussa, teen välillä sellaisia ojennusharjoituksina :DTulevalla viikolla jokaista minua kuuntelevaa tai vieressä sietävää henkilöä koetellaan toden teolla. Ajattelin kuitenkin yrittää tehdä tentin johon olen lukenut hävettävän surkeasti, ja luonnollisesti tämä ottaa päähän. Rasittavinta on se, että peilistä katsoo se henkilö joka asiasta on vastuussa. Mielelläni vetoaisin kaikkiin mahdollisiin ulkopuolisiin vaikuttajiin aina kuun asennosta lattialla olevaan mikroskooppiseen pölypalleroon. Ehkä vielä keksinkin jotain.. No, läheiset saavat kunnian kuulla kiukutteluani tilaanteesta, jonka itse olen saanut aikaan. En kai.. ehkä kuun asento tosiaan on vaikuttanut asiaan? Se pirulainen.


Ett' sillai tällä kertaa. Mukavaa viikonloppua kaikille! Jos joku haluaa muistuttaa tekstistä jossa kehotin hoitamaan asiat ajoissa, kehotan juuri nyt unohtamaan kyseisen soopan. Jokainen projekti on todellinen vain silloin, kun se hoidetaan viime tipassa. Mikä mielipiteeni on seuraavalla kerralla, se jääköön mysteeriksi. 

2 kommenttia:

  1. Tunnistan tuon kiireen tunteen, mutta kuulostaa siltä että sinulla on homma hanskassa. Tuntuu luonnolliselta että tenttiin lukeminen jää vähemmälle kun työstää graduaan. :)

    VastaaPoista
  2. Välillä on, välillä ei. Tosin tenttilukukin kävisi helpommin jos kuukautta aiemmin uhraisi lukemiselle vartin päivässä muiden töiden ohella. Jostain syystä tämän käytännön sisäistäminen on yllättävän vaikeaa :D Ja sitten luetaan kiireessä viikkoa ennen..

    VastaaPoista