maanantai 25. syyskuuta 2017

Kuulumisia: Mokaamisesta uuteen yritykseen

Uusi viikko, uudet suunnitelmat ja tavoitteet! Totta puhuen en ollut aivan tyytyväinen viime viikon työpanokseen, en ainakaan opiskelun suhteen. Oikeastaan määrässä ei ollut valittamista, laadussa sen sijaan kyllä. Tai oikeaastaan siinä suunnitelmallisuudessa, josta niin innoissani kirjoitin. Teksti löytyy täältä. Kai se on vain hyväksyttävä, että hyvätkään suunnitelmat eivät aina toteudu. Joskus asiaan vaikuttavat ulkopuoliset tekijät, jolloin allekirjoittanut saa mahdollisuuden synninpäästöön. Tällä kertaa näin kuitenkaan tapahtunut.

Olin tosiaan ilmoittautunut tenttiin, johon kuluneen viikon aikana luin kohtuullisen ahkerasti. Tällä ei kuitenkaan ole paljoakaan merkitystä, sillä ahkera lukeminen todellakin alkoi vasta viimeisellä viikolla. Eli yksi perinteisimmistä virheistä tapahtui. Kuten arvata saattaa, tämä ilmeni myös itse osaamisessa. Tilanteessa ei muuten olisikaan mitään ongelmaa, ei ainakaan jos olisi ulkopuolisia tekijöitä joihin vedota. Minä yksinkertaisesti tein p**kaa työtä, turha sitä on kaunistella tai selitellä. Myös gradua tuli tehtyä vähemmän, ja oikein mukavassa kiireessä sain hutaistua sunnuntaiksi palautettavan tehtävän. Jos perjantain tentti siirtyy uusittujen kategoriaan, kiukuttelun sijaan voin todellakin vain katsoa peiliin. Niin, ja lainata kirjat uudelleen ja uusia tentin heti kun mahdollista on. Tämä on sitä kuuluisaa palautetta, joskin itseltäni saatua. Totta puhuen en siitä pidä. Lisää pohdintoja palautteesta ja sellaisen vastaanottamisesta löytyy täältä. Nyt saatan vain toivoa, että otan edes jossain määrin opikseni. No, eilen sentään terästäydyin, eli perehdyin edes pienen hetken graduun. Puolentoista viikon kuluttua olisi uusi tentti ilahduttamasta, ja lukeminen on jopa aloitettu. Voi kun saisin nyt luettua päivittäin..

Kuvahaun tulos haulle homer simpson reading

Kiinnostaako liikunta ja muuta harrastukset enemmän kuin opiskelu? Voi kyllä! Ainakin tällä hetkellä. Perjantaina kiukkuisena (itse mokaamani) tentin jälkeen noudin kirjastosta nuotteja, pitkästä aikaa itselleni. Mukaan tarttui mm. Suzukin viulukoulun seitsemäs osa sekä pianonuotteja. Lauantaina poikkesimme puolison kanssa lähialueella, jossa oli eräässä alakoulussa jonkinlainen avointen ovien päivä. Ihastelin suu auki erilaisia maalauksia ja erilaisilla tekniikoilla tehtyjä kuvia. Erityisesti ihastutti kuitenkin harjoitusvirkkauksista rakennettu Suomen kartta.

Kuvahaun tulos haulle virkkuukoukku

Reissun päätteeksi pohdin jälleen, että olisipa mukava kokeilla jotain erilaista käsityöprojektia. Tällä hetkellä polven yli mentävät säärystimet ovat piakoin valmiit. Ensi talveksi tarvitsisi kieltämättä uuden pipon, sillä edellinen (itse neulottu) alkaa olla hivenen kulunut. Kyseessä on siis pitkäksi neulottu musta pipo. Tuo pipo on neulottu ns. kaksijakoisella palmikkoneuleella, eli jotain samankaltaista voisin tehdä. Tummansininen voisi olla tällä kertaa kiva väri! Siis sellainen kirkas, ns. lapinsininen. Mitä olen sitten jo pidemmän aikaa halunnut tehdä? Ryijyn! Jämälankoja on kertynyt mukavasti, ja ryijy olisi oikein kätevät keino hyödyntää niitä. Mitään suurta seinävaatetta en alkaisi tekemään, sillä epäilen kärsivällisyyttäni. Tosin joskus sitä riittää vähän turhankin pitkälle. Kyse lienee kylläkin jääräpäisyydestä. Saanko projektin alkuun? Ennustuksia otetaan vastaan :D

Kuvahaun tulos haulle marge simpson knitting

Treenin suhteen oli myös pienen muutoksen aika, nimittäin surullisen kuuluisassa aerobisessa. Lihastreenin olen saanut aika mukavasti jaoteltua viikolle. Vaikka toisin luulisi, jalkatreeniä teen vain kerran viikossa. Ylä-ja keskivartalon lihaksia sen sijaan useammin. Aerobinen on tähän asti mennyt pääasiassa nk. tasasykkeisellä treenillä. Koska tämä alkoi sujua, tajusin että nyt lienee aika lisätä sykettä parina kertana viikossa. Käytäntö ei ole niin tekninen kuin äkkiseltään luulisi. Muutos tapahtuu nimittäin lisäämällä pariin hölkkäreissuun spurtteja joko itse lenkkiin, tai sitten mäkitreeniin. Helppoa siis! Ja niin v-mäistä..

Muuten viikko tulee olemaan varsin tavanomainen. Tänään on liikunnan suhteen lepopäivä, osakiitos iltaluennolle. Huomenna olisi aamuluento, eli kun seitsemään mennessä pääsen kotiin, täytyy iltatoimiin ryhtyä melko pian. Huomenna olisi vuorossa jäävuoro. Keskiviikkona mokoma luento kestää sen verran pitkään, että en taida jäälle ehtiä. Torstaina ja perjantaina sen sijaan kyllä. Yritän sopivissa määrin saada gradua tehtyä. Onneksi materiaalia on oikein mukavasti, eli nyt on ”vain” tehtävä. Olenko muuten ainoa jolle aloittaminen tuottaa vaikeuksia?

Sitten lieneekin aika siirtyä matkaan hoitamaan mokomia opiskeluvelvollisuuksia. No ei sentään, itse asiassa tänään on illan luentoa laskematta ihan mielenkiintoinen projekti tiedossa. Ja onneksi matkan aikana pääsee tenttikirjaakin silmäilemään, joten eiköhän tämä tästä. Siispä deletoitukoon perjantain mokaamiset! Kenties se viikkokin alkaa valoisammin, ainakin jos antaa itselleen luvan aloittaa ns. puhtaalta pöydältä.


Tsemppiä kaikille tulevaan viikkoon, älkää lannistuko vaikka jokainen suunnitelma ei aina toteutuisikaan! Jos aivan todella haluaa suoriutua jostain, ennen pitkää edessä on onnistuminen. -Etenkin jos on myös valmis tekemään töitä haluamansa eteen. 

Kuvahaun tulos haulle homer simpson failure
Vai miten se menikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti