lauantai 23. syyskuuta 2017

90-luvun muotia: polkkatukka

90-luvun muoti näyttää jatkavan olemassaoloaan. Toki myös muiden vuosikymmenien elementtejä näyttäisi olevan käytössä, eli aivan monotonisesta ”ysärimuodista” ei kaiketi voi puhua. Vaatteissa erityisesti housumallit muistuttavat paljon mainitun vuosikymmenen housuja. Levenevät lahkeet ovat siirtyneet myös muihinkin housuihin kuin farkkuihin. Enemmän tai vähemmän surullisen kuuluisista ”trumpettihousuista” ei ehkä vielä voi puhua, sillä levenevä leikkaus on sellaiseen liian varovainen. Suuret T-paidat ja pitkähihaiset ovat sen sijaan löytäneet tiensä ainakin ”perustason” vaatekauppoihin, joiksi lukisin BikBokin ja Cubuksen ainakin. Myönnän pitäväni molemmista.

Erityisesti BikBokin paitoja katsellessani huomio kiinnittyi paitojen kaula-aukkoihin. Vaikka en enää osaa arvostaa ylianteliaita kaula-aukkoja, kieltämättä menee hetken että silmäni tottuvat saapuneisiin, ehkä turhankin siveisiin kaula-aukkoihin. Minähän en kuulu poolopaitojen fanittajiin, en edes lämpökerrastovaatteena. Jotenkin se poolopaidan kaulus vain ahdistaa! Poolopaitoja ei kuitenkaan toistaiseksi ole näkynyt paljoa (onneksi!!), mutta erittäin korkea, selkeästi solisluut peittävä kaula-aukko on näyttänyt yleistyvän. Pienenä piristyksenä tähän on kuitenkin lisätty nappi, mikä kieltämättä elävöittää kokonaisuutta.

Kuvahaun tulos haulle bikbok paita

Eräs hiuksiin liittyvä tulokas on kieltämättä hymyilyttänyt: polkkatukka. Polkkatukka lienee hiljakseen leviävä ilmiö, mikä mielestäni on täysin ymmärrettävää. Pidemmän aikaa myös pidempi tukka on ollut varsin suosittu, erityisesti erilaisten lettikampausten kera. Tähän joukkoon myönnän itsekin kuuluvani, ja viihdyn mainiosti tukkani kanssa! Itse asiassa haluaisin kasvattaa sitä kymmenisen senttiä.. Vaikka pidän pitkiä hiuksia esteettisinä, polkkatukat ovat suorastaan piristävä näky, ja malli on sopinut loistavasti heille, jotka kampaukseen ovat päätyneet. Kenties polkkatukka mallina on sellainen, että se sopii lähes kaikille? Eri asia kuitenkin on, kuuluuko otsatukka mukaan. Otsatukka on siinä mielessä mielenkiintoinen osa kampausta, sillä se muuttaa kokonaisuutta todella paljon.

Kuvahaun tulos haulle bob hair lisa simpson

Pitäisinkö itse polkkatukkaa? Tuskin, en todellakaan raaskisi luopua hiuksistani. Muotia tai ei, pitkä tukka on minun juttuni. Polkkatukka ei kuitenkaan ole minulle lainkaan vieras ilmiö . Kerran jos toisenkin sellainen minulle leikattiin, ja todennäköisesti ihan omastakin tahdostani. Kieltämättä se näytti kivalta! Olin tuolloin siis alle kouluikäinen. Polkkis leikattiin vielä pari kertaa, kunnes neljännellä luokalla tein elämäni suurimman virheen: pyysin ns. poikatukkaa, mikä tuolloin tarkoitti sitä ”pottakampausta”, jossa niska ajettiin siiliksi. Sen jälkeen alkoi tukan kasvattaminen.. No, olen tuon ohella saattanut tehdä muitakin suuria virheitä. Tai ehkä tuo pottakampaus suurena virheenä oli ensimmäinen askel kohti muita suuria virheitä?


Onko polkkatukka tai muu 90-luvulta palannut muoti-ilmiö teille tuttu lapsuudesta tai teinivuosilta?

2 kommenttia:

  1. Minä voisin ottaa polkan taas, nimenomaan otsatukan kanssa =) Nyt olen kuitenkin mieltynyt niin paljon lyhyeen tukkaan, etten malta ainakaan toistaiseksi kasvattaa! Poolopaitoja en pysty käyttämään yhtään, tulee ihan fyysinen ahdistus (ja poolopaitahan minulla on jokaisessa yläasteen koulukuvassa, silloin ei näemmä ahdistanut, ainakaan kaulus :D ) En ihan ole tottunut tuohon siveään kaula-aukkoonkaan. Minulle käy ainakin tod. näk. niin, että kun tuo on menossa pois muodista, innostun siitä, ja sitten en löydä kyseisiä vaatteita enää mistään.

    VastaaPoista
  2. Polkkis on kieltämättä pirteä malli! Minullakin oli jokunen poolo teininä, mutta sama juttu: ajatuskin ahdistaa!:D

    VastaaPoista