sunnuntai 20. elokuuta 2017

Viikkokuulumisia: Paluu tankotreeniin ja kohti arkea

Mitenkäs se viikko sujuikaan? Olen yksi ihminen miljardeista, jolloin viikkokuulumiseni eivät välttämättä ole prioriteettina kokonaisuuteen nähden. Mutta sehän ei estä niistä kertomasta! Aivan ensimmäisenä tietenkin harmittelen tuota Turun tapahtumaa. Järkyttää ja surettaa se, miten viattomat joutuvat kärsimään. "Älkää antako pelolle valtaa." Olen valmis haistattamaan pitkät tälle kehotukselle, ja pelkään ilman omantunnon kolkuttamista. Eiköhän kyse ole tässä vaiheessa enemmänkin itsesuojelusta kuin pelosta.

Entä se viikko? Viikko meni oikein mukavasti, ja selkeästi tässä soljutaan kohti arkea. Olen naputellut gradua melkein huolestuttavan säännöllisesti. Viikonloppua kohden keskityin kuitenkin huomisen saarnan viimeistelyyn. Olen yrittänyt tenttikirjoja lueskella, mutta tahti on vielä kevyt. Kuitenkin keittiönpöytä on muuttunut työmaakseni, ja puolet tilasta alkaakin olla kirjojen peitossa. Torstaina poikkesin noutamassa opiskelijakorttiin uuden lukuvuositarran, joten nyt on sekin mokomuus hoidettu. Ensi viikolla tarkoituksena olisi myös päivittää matkakortti.

Kuvahaun tulos haulle pile of books

Liikunnan suhteen viikko on mennyt varsin ahkerasti torstain lepopäivää unohtamatta. Jäällä kävin vain kerran, mutta taitorullaluistimilla tuli harjoiteltua muutamanakin päivänä! Viimeinkin homma alkaa sujua! Axelia ja lutzia laskematta yksöishypyt onnistuvat, mutta ritin yhdistäminen sen sijaan ei meinaa sujua lainkaan! Axelia olen yrittänyt harjoitella, mutta rehellisyyden nimissä siinä meinaa mennä "pupu pöksyyn"! Jäällä (ja asfaltilla) olen yrittänyt panostaa jalkojen ojennuksiin erityisesti kolmosten kohdalla. Vähitellen parannusta alkaa olla, usein jalka jää koukkuun kuin ulkopuolisen voiman painamana. No, vähitelleen.. Axeleista osa onnistuu, mutta suttuisesti.

Kuvahaun tulos haulle fallen figure skater cartoon

Säät ovat vaihdelleet, mutta myös liikkuminen ulkona on onnistunut. Sain aikaiseksi jopa pari pidempää (n. 5 km.) juoksulenkkiä. Wohoo!!! Hyvä on, se oli kyllä hölkkää, vaikka välillä reippaammalla tempolla. Ilmeisesti käsitreenin puolella jokin suunnitelmallisuus olisi hyväksi, sillä treeni tahtoo mennä "kun muistan" -ajatuksella. Toki esimerkiksi kahvakuulaa tulee nosteltua, mutta sellainen "tuntuva" treeni tahtoo olla turhankin satunnaista. Tosin ilokseni olen huomannut, että voimaa alkaa olla aiempaa enemmän, mikä on ilmennyt esimerkiksi tankoilua treenatessa.

Ai mikä jalkojen suoristaminen??!!

Mitähän hassua tulevalla viikolla? Tosiaan käytännön asioiden hoitamista, liikkumista ja gradun naputtelua. Sitten alkaakin olla graduseminaarien vuoro ja raskaamman sarjan opiskelu. Toki ajanhallintaan ja tehtävistä suoriutumiseen liittyvät asiat välillä huolestuttavat, mutta harvinaisen positiivisella asenteella olen liikkeellä.

"Mähän syön tämän tangon niin saan rautaa!!"

Mukavaa sunnuntaita kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti